Yakushi Kabuto

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Kabuto)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Yakushi Kabuto
Uh-what-can-i-say-to-that.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 19 vuotta
Ikä (Shippuuden): 22 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Genin (mutta todellisilta taidoiltaan Kakashin tasolla). Nykyään Nukenin Konohassa
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 23
Viimeinen esiintyminen:

Yakushi Kabuto nähtiin ensimmäisen kerran chuunintestissä, jossa hän toimi Ääni-kylän vakoojana. Kabuto esitti heikkoa ninjaa, mutta on oikeasti vahva ja terävä-älyinen ja pystyy tarjoamaan kovan vastuksen jopa Kakashille. Kabuto on Orochimarun tärkein avustaja, ja ainoa johon Orochimaru vähääkään luottaa. Tämä suhde on tosin melko kummallinen, sillä Orochimaru mm. tarjoaa avoimesti Kabutolle mahdollisuutta tappaa Sasuke chuuninkokeen aikana, mikä luonnollisesti tekisi Orochimarun pyrkimykset mahdottomiksi. Kabutolla tuntuu olevan jonkinlainen oma motiivi toiminnalleen, ja vaikka Orochimaru näyttää olevan siitä selvillä, hän ei välitä siitä eikä kyseenalaista lainkaan Kabuton luotettavuutta.

Luonne

Kabuto ennen aikahyppyä.

Kabuton luonne on hyvin vaikeasti määriteltävissä: hänen toimintansa vaihtelee sadistisesta avuliaaseen ja moraalisesta moraalittomaan. Kabuto esim. parantaa chuuninkokeen aikana Hinatan, eikä tähän toimintaan näyttäisi liittyvän mitään sen suurempia pyrkimyksiä. Toisaalta hän on hyvin kylmäverinen murhaaja, kuten sarjassa käy jo aikaisemmin ilmi (esim. yrittäessään tappaa Sasuken Kabuto joutuu raivaamaan tieltään useamman ANBUn jäsenen).

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Kabuto on palvellut Konohassa myös lääkintäninjana ja osaa parantaa itseään ja muita. Shippuudenin eräässä kohtauksessa paljastuu, että Kabuto päätyi Orochimarun alaiseksi, koska Orochimarun toimia tutkiva ja hänen murhaansa pyrkivä Sasori oli tekniikoillaan ottanut Kabuton hallintaansa, ja lähettänyt tämän Orochimarun joukkoihin vakoojaksi. Kabuto paljastaa Orochimarun vapauttaneen hänet hallinnasta, ja näin hänestä tulikin mestarilleen (tämän itsensä sanoin) "oikea siunaus"; Kabuto nimittäin lääkintäninjana pystyi auttamaan hänen kokeitaan, mm. parantamalla hänen kokeidensa kohteita, niin etteivät ne enää vaatineetkaan lähes satoja kohteita onnistuakseen. Kabuto osaa Kuchiyose no jutsun, mutta hän ei ole kirjoittanut verellään sopimusta eläinten kanssa, joten Kabuto käyttää muiden verta summonointiin.[1].

Triviaa

  • Japanin sana "kabuto" tarkoittaa suomeksi kypärää.
  • Kabuton veriryhmä on AB.

Lähteet

  1. Suomenkielinen Mangakirja 19