Kakuzu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Kakuzu
Kakuzulärvi.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 91 (Kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Vihreät
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Vesiputouskylässä
Elementti: Kaikkien maskien kera kaikki elementit
Ensi-esiintyminen: Shippuuden 71
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden 88 (kuoli)


 • Sormus: 北, hoku ("pohjoinen")
 • Sormuksen paikka: Vasen keskisormi
 • Pari: Hidan


Kakuzu on Akatsukin jäsen, ja hänen parinaan on Hidan, vaikkakaan he eivät pidä lainkaan toisistaan. Kuolematon Hidan on luultavasti laitettu Kakuzun pariksi, koska tämä on tappanut kaikki edelliset parinsa tappamisenhalun kiehuttua ylitse. Kakuzu on myös Akatsukin vanhin jäsen.

Tausta

Kun Kakuzu oli vielä Vesiputouskylän ninja, hän sai tehtäväkseen murhata Ensimmäisen Hokagen. Tämä tehtävä kuitenkin epäonnistui. Vaikka Kakuzu oli ottanut tehtävän vastaan huolimatta sen äärimmäisestä vaarallisuudesta, kotikylässä häntä odotti vain häpeä ja kova rangaistus tehtävän epäonnistumisesta. Tämän kohtelun seurauksena Kakuzu, joka oli riskeerannut henkensä kylänsä puolesta, alkoi nyt kantaa suurta vihaa kyläänsä kohtaan, josta hän pakeni. Pakomatkallaan kylästä Kakuzu tappoi kylänvanhimmat ja otti heidän sydämensä, mikä antoi hänelle tiedon kylän kaikista salaisimmista tekniikoista. Lopulta hän liittyi Akatsukiin ja sai monia pareja, joista hän tappoi useimmat. Viimeisin pari on Hidan, jota Kakuzu ei ole tappanut tämän kuolemattomuudesta johtuen.

Luonne

Kakuzu on ahne, saita ja tavoitteita laskelmoiva, jotta hän voisi hyötyä niistä mahdollisimman paljon. Kakuzu on usein haluton tekemään mitään, ellei hän itse tienaa siitä mitään. Hän on myös huomauttanut, että raha on ainoa asia johon voi luottaa. Tämän takia hän kutsuu itseään "Akatsukin rahastonhoitajaksi". Kakuzulla oli hyvä suhde Genjiin, hänen palkkiovirkailijaansa, ja näytti siltä, että hän keräää usein palkkiota saadakseen rahaa, ja niin hän ainakin yrittää usein tehtävä tehdessään. Tehtävät ja suhde rahaan ovat molemmat usein Hidanin ja Kakuzun väittelyiden pääkohtia. Kakuzu näyttää kunnioittavan analysoivia vastustajia, kuten käy ilmi kun Kakashi torjuu hänen maskiensa hyökkäyksiä ja kun Shikamaru analysoi nopeasti Hidanin kirouksen ja jopa mainitsee Shikamarun olevan hyvä saalis tulevaisuudessa.

Kaikista Akatsukin jäsenistä Hidanilla ja Kakuzulla on Deidaran ja Tobin ohella eniten vihamielisyyksiä toisiaan kohtaan, koska molemmat inhoavat toistensa mieltymyksiä. Kun he piikittelevät toisiaan, niin Kakuzulla on yleensä parempi ajoitus kuin Hidanilla. Hidan on osoittanut suurta närkästystä Kakuzun ahneutta kohtaan. Esimerkkinä kun hän hyökkäsi temppeliin ja tappoi päämunkin vain tämän päästä luvatun palkkion takia. Kakuzu puolestaan inhoaa Hidanin uskontoa ja pitää tämän rituaaleja turhina, jota kuvaa hänen sanontansa Hidanista: "Seremoniat kestävät kauan, mutta puheet ja taistelut vievät ikuisuuden".

Huolimatta Kakuzun pakkomielteisestä luonteesta ja väkivaltaisesta raivosta hän on paljon varovaisempi kuin parinsa eikä yhtä röyhkeä. Kakuzu ei koskaan rynnistä päättömästi taisteluun kuten Hidan. Kakuzu varoittaa aina Hidania laskemasta suojaustaan ja moittii tätä kun näin käy. Kakuzu on aina valmis seuraamaan ohjeita, kuten käy ilmi kun Pain käskee tätä perääntymään. Silloin hän toimii välittömästi, toisin kuin Hidan joka alkaa väittää vastaan, huolimatta suuresta palkkiosta jonka hän olisi saanut ottamalla Asuman ruumiin mukaan. Kakuzu tosin näyttää unohtavan suurimmat päämäärät kun hän raivostuu, mikä käy ilmi kun hän yrittää tappaa Naruton huolimatta Akatsukin tavoitteesta kerätä kaikki Bijuut elossa.

Shippuuden

Hidan ja Kakuzu

Kakuzun ensiesiintyminen hänen parinsa Hidanin kanssa, kun he jahtaavat Nekomatan jinchuurikia, Nii Yugitoa, joka ajaa itsensä tahallisesti umpikujaan tappaakseen Hidanin ja Kakuzun. Yugito muuttuu kokonaan bijuukseen, mutta Akatsukin kaksikko onnistuu silti voittamaan hänet. Zetsu tulee hakemaan Yugiton ruumiin ennen kuin Hidan ja Kakuzu jatkavat matkaansa Tulen maahan.

Matkallaan Kakuzu päättää hyökätä Tulen temppeliin saadakseen palkkion päämunkista, Chirikusta, joka on listattu 30 miljoonan ryoun arvoiseksi. Myös lähes kaikki muut munkit kuolevat hyökkäyksen aikana. Ainoastaan yksi selviytyi ja varoitti Konohaa tulevasta uhasta.

Taistelu palkkioasemalla

Saatuaan tiedon munkilta, Tsunade lähettää 20 neljän ninjan ryhmää jäljittämään ja eliminoimaan Hidan ja Kakuzu. Sillä välin Kakuzu vie Chirikun ruumiin palkkioasemalle Hidanin odottaessa ulkona. Kun Kakuzu lopultakin lähtee palkkioasemalta laskemasta rahojaan, hän löytää Asuman, Shikamarun, Kotetsun ja Izumon hyökkäämästä Hidanin kimppuun. Kakuzu hyökkää Shikamarun kimppuun saadakseen Hidanin vapaaksi tämän tekniikasta, mutta ei osallistu taisteluun paljon enempää, koska Hidan aikoo itse hoitaa vastustajat. Kakuzu hyväksyy tämän, mutta vaatii saada Asuman päästä luvatun 35 miljoonan palkkion. Hidan onnistuu nielemään Asuman verta saaden tämän Jujutsu, Shijihyouketsu-tekniikkaansa, mutta Shikamaru pysäyttää tämän Kagemane no jutsullaan. Kun Asuman onnistuu mestata Hidan, Kakuzu kiinnittää parinsa pään takaisin rihmoillansa. Sen jälkeen Kakuzu pitelee Kotetsua ja Izumoa aloillaan ja Hidanin onnistuu saada iskettyä ratkaiseva isku Asumaan. Taistelu loppuu toisen ryhmän ilmestymiseen, jotka Hidan ja Kakuzu olisivat helposti voittaneet, mutta Pain kutsuu parin sinetöimään Nekomatan. Hidan ja Kakuzu lähtevät syrjäiselle alueelle, missä he viettävät kolme päivää sinetöidessään Nekomataa.

Team 10 vs. Hidan ja Kakuzu

Kun sinetöinti on suoritettu, Hidan ja Kakuzu lähtevät jahtaamaan Kyuubin jinchuurikia, Uzumaki Narutoa, mutta kohtaavat matkalla Kakashin johtaman ryhmän, johon kuuluvat tämän lisäksi Shikamaru, Ino ja Chouji. Shikamaru käyttää Asuman chakraveitsiä saadakseen pysäytettyä molemmat Akatsukin jäsenet, mutta Kakuzu oli oivaltanut Shikamarun käyttämän tempun etukäteen ja piilottanut toisen kätensä maan alle päästäkseen vapaaksi. Kakuzu osaa kovettaa ihoaan ja tämä tekee hänestä lähes haavoittumattoman iskuille, jolloin hän selvää vaurioitta Choujin käyttämästä Nikudan Hari Senshasta. Kakashi huomaa tämän liikkeen olevan maaelementin tekniikka siihen vaadittavista käsisineteistä ja hän käyttää ukkoselementin Raikiria lävistääkseen Kakuzun sydämen.

Kakuzun neljä maskia.

Tämä isku olisi normaalisti ollut kohtalokas, mutta koska Kakuzulla on viisi sydäntä (siinä vaiheessa neljä), hän onnistuu selviytymään ja tekemään vastaiskun. Kakuzu poistaa kaapunsa ja paljastaa neljä maskia selässään, joista yksi on Kakashin rikkoma. Kaikilla maskeilla on oma sydän ja rikkoutunut niistä oli antanut omansa jotta Kakuzu pysyisi elossa. Nämä neljä maskia poistuuvat Kakuzun selästä erillisiksi yksilöiksi ja rikkoutunut suli sen seurauksena. Jokainen maski pystyy käyttämään erityisen vahvoja elementtihyökkäyksiä, jonka takia Kakuzun voimat ovat melkein liikaa ryhmälle. Kun Kakuzu asettaa kohteekseen uuden sydämen saamisen Kakashilta, niin Shikamaru keskittyy viemään Hidanin kauas metsään Kagemane no jutsunsa avulla.

Suurimmaksi osaksi sivuuttaen muut kaksi, Kakuzu keskittyy saamaan Kakashin sydämen. Kakashi ei pysty pitämään puoliaan Kakuzua ja tämän maskiolentoja vastaan, mutta Shikamaru pelastaa hänet viime hetkellä huijaten Hidanin käyttämään Kakuzun verta rituaaliinsa, jonka Kakashi oli aiemmin ottanut kapseliin lävistäessään Kakuzun sydämen ja antanut Shikamarulle. Tuloksena Hidan tuhoaa Kakuzun sydämen tiedostamatta sitä. Tämän nähtyään Ukkosmaski sulauttaa sydämensä Kakuzuun, tuoden tämän takaisin eloon. Tämän lisäksi Tuli- ja Tuulimaskit yhdistyvät Kakuzuun tehden tästä entistäkin voimakkaamman. Sitten hän pyydystää lopun ryhmän rihmoillaan aikeenaan saada heiltä uudet sydämet.

Kakuzu ilman Akatsuki-kaapua

Naruto vs. Kakuzu

Ryhmä 10 pelastuu, kiitos Ryhmä Kakashin, joka saapuu apuun. Kakuzu ei pidä Narutoa uhkana, joka aikoo voittaa hänet yksin. Tilanne muuttuu kun Naruto käytti uutta tekniikkaansa, Fuuton, Rasenshurikenia, jonka Kakuzu tajuaa vaaralliseksi jos se edes hipaisisi häntä. Naruton kyvyttömyys pitää tekniikkaa yllä enemmän kuin muutama sekunti rauhoittaa Kakuzua ja antaa hänelle tilaisuuden tappaa Naruto (joskin Yamato ja Kakashi pelastavat hänet). Naruto päättää kuitenkin yrittää uudestaan, mutta Kakuzu murskaa Naruton rihmoillaan matkan päästä, mutta yllättyy ruumiin ollessa Kagebunshin. Oikea Naruto hyökkää ylhäältä ja tällä kertaa osuu Kakuzuun.

Koska hänellä ei ole enää uusia sydämiä käytössään osuman jälkeen, Kakuzu vaikeroi sitä, että hän joutuu "kakaroiden" päihittämäksi. Kakashi vakuuttaa Kakuzulle, että jos seuraava sukupolvi päihittää edellisen, niin se on täysin luonnollista ja yksi "elämän päättymättömistä kierroista". Sitten Kakashi viimeistelee Kakuzun tuhoamalla tämän viimeisen sydämen Raikirilla.

Kyvyt

Kakuzu on Akatsukin fyysisesti vahvimpia jäseniä, jokaisen vastustajansa voittoon hän on tarvinnut vain vähän vaivaa. Hänen raaka voimansa on tarpeeksi suuri torjuakseen Choujin laajennettujen käsien iskut vain yhdellä kädellä, tuhoamaan rautaportin vain yhdellä iskullaan, sekä kuristamaan kahta henkilöä pitäen näitä ilmassa samanaikaisesti.

Tämä täydensi Kakuzun taijutsutaitoja, kuten näkyy hänen taistellessaan Kakashia vastaan (joka on itsekin taijutsussa melko hyvä); taistelussa Kakuzu yhdistää kehonsa kovettamista ja pidentämistä rihmojen avulla lisätäkseen taijutsunsa tehokkuutta.

Kakuzun on näytetty olevan innokas analysoimaan, joka johtuu osittain hänen iästään. Animessa hän on vielä kenties tarkkaavaisempi, huomaten helposti Shikamarun hankkivan lisää aikaa tehdäkseen suunnitelman päihittääkseen Hidanin tekniikan pyydystettyään tämän Kagemane no jutsullaan. Kakuzu pystyy nopeasti havaitsemaan erilaisten varjohyökkäysten tarkoitukset ja torjumaan ne lähes välittömästi taistelun aikana.

Ruumis

Kaikki Kakuzun kyvyt perustuvat hänen kehonsa ainutlaatuiseen rakenteeseen, joka on kudottu sadoista paksuista ja mustista rihmoista, jotka pitävät hänen vartaloaan koossa kuin ompeleet räsynukkea. Tätä tekniikkaa kutsutaan nimellä Jiongu. Tämä mahdollistaa Kakuzua irrottamaan erillisiä kehonosiaan tehdäkseen niillä voimakkaita pitkänmatkan taijutsu-liikkeitä ja sitomaan lähes kaikki vauriot joita hän kärsii, tehden hänestä lähes mahdottoman voittaa. Rihmoilla voi myös korjata muiden vartaloita, kuten kun Kakuzu kiinnitti Deidaran kädet. Kuitenkin Hidan on Kakuzun yleisin "potilas", koska hänet voi hajottaa palasiin ilman että hän kuolee. Kakuzun rihmat jopa voivat yhdessä muodostaa jättimäisen hämähäkkimäisen muodon hänen ruumiinsa ympärille.

Kakuzun rihmat antavat hänelle jonkinasteisen kuolemattomuuden (vaikka hän ei halua ajatella sitä niin). Rihmat voivat lävistää vihollisia antaen Kakuzulle mahdollisuuden ottaa heidän elimiään itselleen lisätäkseen omaa elinaikaansa. Kakuzu poistaa yleisimmin sydämiä tällä tavalla pitäen aina omansa viidessä. Siten Kakuzu pitäisi tappaa aina viidesti taistelussa, jotta hän kuolisi.

Sydämet

Kakuzu maskiensa kanssa.

Kakuzun muilta ottamat sydämet antavat hänelle suuret määrät chakraa ja kyvyn käyttää kaikkia elementtejä taistelussa. Elementtien voimat joita Kakuzu näytti saivat jopa Kakashin, joka myöskin osaa käyttää useita elementtejä, osoittamaan kunnioitusta. Yksittäiset sydämet voivat poistua Kakuzun kehosta ja kääriytyä suureen määrään rihmoja tehden niistä hirviömäisiä ja maskinaamaisia vartaloita. Nämä vartalot voivat hyökätä itsenäisesti ja ampua voimakkaita elementtichakraiskuja suistaan.

 • Maamaski: Ei tiedetä, minkä eläimen muodon tämä maski ottaa, koska se tuhoutuu enne kuin se nähdään, mutta tiedetään, että maskin elementti on maa. Tämän maskin avulla Kakuzu voi käyttää Doton, Domu no jutsua.
 • Tulimaski: Tämä maski ottaa demonitiikerin muodon. Se voi käyttää Katon, Zukokku-tekniikkaa. Se voi myös toimia yhdessä Tuulimaskin kanssa ja ampua tuli-tuuli tuplaiskun, jota on lähes mahdotonta pysäyttää.
 • Ukkosmaski: Tämä maski ottaa jonkinlaisen epämuodostuneen härän muodon. Se voi käyttää Raiton, Gian-tekniikkaa.
 • Tuulimaski: Tämä maski ottaa ohutsiipisen, nelijalkaisen kotkan muodon. Se voi käyttää Fuuton, Atsugai-tekniikkaa. Se voi myös toimia yhdessä Tulimaskin kanssa ja ampua tuli-tuuli tuplaiskun, jota on lähes mahdotonta pysäyttää.
 • Vesi: Käyttäen viidettä kehonsa sydäntä, Kakuzu voi käyttää vesielementin tekniikoita. Tämän sydämen kykyjä on nähty vain animessa, kun Kakuzu käyttää Suiton, Suijinheki-tekniikkaa.

Trivia

 • Kakuzun nimen (角都) ensimmäinen kanji tarkoittaa lähettiä shogissa, ja parinsa Hidanin (飛段) taas tornia.
 • Painin mukaan Kakuzun syy taistella on "resurssit".
 • Kakuzun hiukset ovat pitkät ja melkein hänen hartioidensa levyiset, mutta ne ovat lähes aina peitossa hänen huppunsa takia.
 • Kisame on sanonut Hidania ja Kakuzua "zombikaksosiksi".
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Kakuzu on 185 cm pitkä ja painaa 63,2 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 15. elokuuta ja veriryhmä A.

Läheteet