Deidara

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Deidara
Deidara.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 19 vuotta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Siniset
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Kivikylässä
Elementti: Maa
Ensi-esiintyminen: Shippuuden jakso 2
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden jakso 124


 • Sormus: 青, shou, "vihreä"
 • Sormuksen paikka: Oikean käden etusormi
 • Pari: Tobi, jota ennen Sasori


Deidara on Akatsuki-rikollisjärjestön nuorin jäsen. Hän oli ennen Sasorin pari, mutta tämän kuoltua hänen parikseen tuli Tobi.

Tausta

Deidara oli ennen ninja Kivikylästä, mutta hän oikeastaan oli luopunut kylästä voidakseen käyttää useammin "taidettaan", josta hänen kylänsä pilkkasi häntä. Deidara ryhtyi terroristipommittajaksi korvausta vastaan, eikä hän välittänyt kenelle työskenteli niin kauan kuin sai käyttää taidettaan.

Deidara on vähällä pommittaa itsensä hengiltä.

Vähän sen jälkeen kun Orochimaru jätti Akatsukin, Pain kiinnostui miehestä, jolla oli erikoinen taito tehdä räjähteitä ja niinpä hän lähetti Itachin, Kisamen ja Sasorin ehdottamaan tälle liittymistä hänen rikollisorganisaatioonsa. Deidara kieltäytyi välittömästi, jonka seurauksena joutui Itachin kanssa pieneen välienselvittelyyn. Tämän seurauksena Itachi pakotti Deidaran liittymään huijaamalla tätä genjutsullaan, jonka takia Deidara oli vähällä pommittaa itsensä hengiltä. Tämä oli kova isku Deidaran egoon ja mies näyttääkin kantavan tästä Itachille kaunaa hautaansa asti. Tosin hän oli tarpeeksi järkevä tajutakseen Itachin olevan häntä vahvempi.

Luonne

Luonteeltaan Deidara on hyvin temperamenttinen ja helposti suuttuva. Hän kuitenkin arvostaa taidetta kaikissa sen muodoissaan, vaikka se poikkeaisi hänen omasta näkemyksestään. Hänen mielestään taide on hetkellistä tai "mieltä räjäyttävää" (eng. "Art is a bang!"), kun taas hänen ex-parinsa Sasorin mielestä taide on ikuista. Deidara kunnioittaa Sasoria ja tämän näkemyksiä syvästi (vaikkei ole samaa mieltä hänen kanssaan), joskaan Sasori tunnu kiinnitävän asiaan mitään huomiota. Deidaran suhde Tobiin on taas hyvin erilainen: Tobi on Deidaran mielestä lapsellinen ja ärsyttävä "eikä kyllin vakava Akatsukin jäseneksi", ja useasti sarjassa päädytään koomisiin kohtauksiin, joissa Deidara raivostuu ja yrittää räjäyttää Tobin hengiltä.

Deidaralla on myös tapana ääntää "un" tai "yeah" (suom. "mmh") lauseittensa lopussa.

Osa II

Pelastakaa Gaara

Deidara matkaaa parinsa Sasorin kanssa Hiekkakylään siepatakseen Gaaran ja Shukakun tämän sisällä. Deidara yrittää huomaamatta livahtaa kylään, mutta silti hänellä on nopeasti vastassaan Gaara, joka aloittaa hyökkäyksen. Taistelun aikana Gaara jahtaa Deidaraa hiekallaan ja hänen onnistuu lopulta saada tämän käsi murskattua hiekalla, jonka aikana Deidara tosin saa livautettua omaa saveaan Gaaran hiekan sekaan. Deidara luo C3-savesta voimakkaan pommin, jolla hän uhkaa räjäyttää koko kylän. Gaaran onnistuu suojata kylää valtavalla määrällä hiekkaa, mutta tällöin hän joutuu poistamaan hiekkaa myös hiekkakilvestään. Deidara ohjaa savilintunsa aukon luokse, mutta Gaara ehtii peittää reiän hiekallaan. Tämän jälkeen hiekkakilvan seasta alkaa ryömiä saviolentoja, jotka Deidara oli laittanut hiekkaan Gaara murskatessa hänen kätensä. Ne aiheuttavat räjähdyksen, joka tyrmää Gaaran ja Deidara saa hänet napattua. Hiekan kylän ninjat yrittävät pysäyttää Deidaraa, mutta tämä pääsee Akatsukin piilopaikkaan Sasorin kanssa vahingoittumattomina. Siellä Akatsuki poistaa Shukakun Gaarasta käyttäen Fuuin Jutsu, Genryuu Kyuu Fuujin-jutsua.

Kun Team 7 pääsee piilopaikkaan, Deidara ottaa Gaaran kuolleen ruumiin ja houkuttelee Naruton ja Kakashin seuraamaan itseään, jättäen Sasorin taistelemaan Sakuraa ja Chiyoa vastaan. Takaa-ajon aikana Kakashi käyttää Mangekyou Sharinganinsa Kamuita lähettääkseen osan Deidaran toisesta kädestä toiseen ulottuvuuteen antaakseen Narutolle tilaisuuden napata Gaaran ruumis. Deidara käyttää Räjähtävää savikloonia paetakseen. Saatuaan tiedon Sasorin kuolemasta ja etsiessään sormustaan, Deidara löytää sen Zetsun ja Tobin hallusta.

Pelastakaa Sanbi

Deidara, kädet uudelleenkiinnitettyinä Kakuzun toimesta, lähetetään seuraavalle tehtävälle hänen uuden parinsa Tobin kanssa. Heidän matkatessaan pyydystämään Sanbia, Tobi ehdottaa, että he pysähtyisivät matkalla dangokojulle, jonka Deidara hyväksyy aikeenaan nähdä Tobin maskin taakse tämän syödessä. Tobi saa kutenkin huijattua Deidaraa katsomalla muualle kun hän syö. Kuitenkin myös silloin kun he pysähtyvät hetkeksi syömään, niin Deidara alkaa pommittaa Tobia tämän kutsuttua hänen taidettaan "huijaukseksi".

Hebi

Yonbin sinetöinnin jälkeen Deidara kuulee Orochimarun kuolemasta. Hän olisi itse halunnut tappaa kyseisen miehen, joten hän etsii Tobin kanssa käsiinsä tämän tappajan: Uchiha Sasuken. Kun he lopulta löytävät Sasuken, Tobi auttaa Deidaran hyökkäystä häntä vastaan miinoittamalla maan C2-pommeilla. Deidara taistelee Sasukea vastaan käyttämällä C2-lohikäärmettään, mutta Sasuken onnistuu Sharinganinsa ja ukkosjutsujensa avulla saamaan Deidara satimeen. Deidara tekee savesta jättimäisen C4-kloonin, jolla hän aikoo tappaa Sasuken, mutta tämä väistää genjutsun avulla. Deidara käyttää viimeistä valttiaan, C0-räjähdystä tappaakseen itsensä ja samalla Sasuken. Sasuke kuitenkin ehtii kutsumaan Mandan ja piiloutumaan sen sisään. Manda kuolee tämän tuloksena, mutta Sasuke selviää jättäen Deidaran uhrauksen hyödyttömäksi.

Taidot

Älykkyys

Savenkäyttökykyjensä lisäksi Deidara on hyvin älykäs. Hän käyttää usein temppuja, hämää ja johtaa vihollisia harhaan sekä laskee riskejä saadakseen räjähteensä vastustajan lähelle. Deidara on pitkän kantomatkan taistelija eikä ole kovin hyvä taijutsussa, mutta silti tarpeeksi taidokas pitämään Team Gain loitolla vain käyttämällä kunaita suussaan. Deidaralla on myös monia jutsuja arsenaalissaan, joilla hän voi paeta lähitaistelua tarpeen vaatiessa. Deidaran kyvyt ovat hyvin selvillä Akatsukille ja Pain avoimesti myönsi Deidaran olevan jotain ainutlaatuista ja että hänen menetyksensä on paha isku ryhmään.

Räjähtävä savi

C2-savesta tehty lohikäärme.

Deidaran yleisin tekniikka on räjähtävä savi, jota hän muotoilee kämmenissään olevilla suilla. Hän voi muotoilla savesta luultavasti mitä hyvänsä, jos vain chakra, jolla hän suurentaa luomukset, riittää. Deidara voi kontrolloida räjähteitään tahdonvoimalla, mikä tekee niistä eläviä räjähteitä, jotka hyökkäävät kaukaa vihollisten kimppuun. Deidara kykenee tekemään savesta jopa klooneja, jotka voivat koitua tappaviksi yllätyksiksi vihollisille. Hän käyttää usein savesta tekemäänsä lintua, joka on tarpeeksi iso kantamaan hänet. Deidaran ei ikinä ole nähty käyttävän taistelemiseen muuta kuin räjähtävää savea, vaikka hän toki osaa muitakin tekniikoita, kuten Doton, Moguragakure no jutsun.

Silmät

Deidaralla on vasemmassa silmässään pieni kamera, jota hän käyttää pitkän matkan tarkkailuun ja kuvien ottamiseen. Deidara on harjoittanut kameran alla olevan silmänsä genjutsuja vastaan. Hän kykenee näkemään niiden läpi ja neutraloimaan niiden vaikutukset. Hän teki tämän pärjätäkseen Itachin vahvoille genjutsu-kyvyille, jotka hän aikoisi kukistaa mahdollisuuden sattuessa.

Triviaa

 • Deidara teki cameo-esiintymisen animessa Akatsukin kokouksessa jaksossa 135
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Deidara on 166 cm pitkä ja painaa 50,8 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 5. toukokuuta ja veriryhmä AB. Opaskirjojen mukaan Deidaran lempiruokaa on bakudan, jossa on keitettyjä munia surimissa. Toisaalta sana "bakudan" tarkoittaa japaniksi myös 'pommia'.
 • Deidara käyttää Sasorista nimitystä Sasori-no-danna, joka tarkoittaa mestaria tai aviomiestä.
 • Painin mukaan Deidaran syy taistella on "vain siksi".
 • Deidara on toistaiseksi ainut tunnettu Akatsukin jäsen, joka pakotettiin liittymään järjestöön.
 • Kurotsuchi on viitannut Deidaraan "Deidara-nii (tarkoittaa" isoveli ", joko perheen tai kunnioituksen osoitus), on arveltu, että Deidara ja Kurotsuchi saattavat olla sisaruksia.
 • Deidara oli ilmeisesti halusi tietää, mitä oli Tobin naamion takana oli.
 • Kolmannen Databookin mukaan :
 • Deidara oli täyttänyt 82 virkatehtävää yhteensä : 4 D - tehtävää , 27 C - tehtävää , 35 B - tehtävää , 13 - tehtävää,

3 S - tehtävää.

 • Deidaran harrastus oli kokeilla räjähteitä.

Lähteet