Akasuna no Sasori

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Sasori)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Akasuna no Sasori
Sasori.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 35 vuotta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Hiekkakylässä
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Shippuuden jakso 2
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden jakso 29-30
  • Sormus: 玉, gyokun ("jalokivi" tai "pallo", shogissa myös "kuningas")
  • Sormuksen paikka: Vasen peukalo
  • Pari: Deidara, jota ennen Orochimaru

Akasuna no Sasori (suom. Punaisen hiekan Sasori) on Hiekan kylästä kotoisin oleva nukenin-ninja ja Akatsukin jäsen.

Nuoruus

Hatake Sakumon tapettua Sasorin vanhemmat pojasta huolehti hänen isoäitinsä, Chiyo, joka opetti hänelle kaiken nukeista, joita voi käyttää taisteluissa. Ensimmäiset Sasorin valmistamat nuket oli tehty hänen vanhempiensa näköisiksi, kun Sasori tahtoi tuntea vanhempiensa rakkauden. Koska ne olivat vain tunteettomia nukkeja, Sasorin 'yritys' epäonnistui, ja jättäessään kylänsä hän jätti myös nukkensa.

Akatsuki

Liittyessään Akatsukiin hän saa parikseen Orochimarun. Orochimarun pettäessä ja lähtiessä Akatsukista Sasori ottaa tehtäväkseen jäljittää Orochimarua, saada selville tämän suunnitelmat ja lopulta tuhota hänet. Sasorilla on hieman parempi suhde uuteen työkumppaniinsa Deidaraan, joka ihailee parinsa kykyjä. Vaikkakin heillä on kyllä erilaiset käsitykset taiteesta (Deidaran mielestä taide on hetkellistä, Sasorin taas ikuista), Deidara kohtelee Sasoria mestarinaan, vaikka Sasori ei arvostakaan sitä. Sasori on myös Kisamen ja Itachin lisäksi mukana pakottamassa Deidaraa liittymään Akatsukiin.

Nuket

Sasorin omasta ruumiista valmistettu nukke

Sasori on erikoistunut valmistamaan nukkeja kuolleista ihmisistä. Hiruko on Sasorin eniten käyttämä nukke, jonka sisällä Sasori usein on. Taistelutarkoitukseen hän käyttää suosikkinukkeaan Kolmatta Kazekagea. Koska Kolmas oli ollut elävä nukkea tehtäessä, hänen kykynsä säilyivät vahingoittumattomina, ja Sasori pystyy käyttämään niitä hyödykseen. Sasorin monipuolisin nukke on kuitenkin hän itse. Koska nuket eivät ikäänny, hän pysyy teini-ikäisen näköisenä huolimatta siitä, että hän on todelliselta iältään jo yli kolmenkymmenen.

Koska hän tarvitsee osan alkuperäisestä kehostaan hallitakseen nukkejaan, Sasori säilöi sydämensä lieriön muotoiseen osaan rintaansa. Sasori selviytyy mistä tahansa hyökkäyksestä, kunhan hänen sydämensä pysyy vahingoittumattomana. Hän pystyy jopa siirtämään itsensä uuteen nukkeen sydäntä siirtämällä. Hän kykenee hallitsemaan vaikkapa satoja nukkeja samaan aikaan, minkä vuoksi hän on vaarallinen vastus.

Kaikissa Sasorin nukkien käyttämissä aseissa on hänen itse tekemäänsä myrkkyä. Myrkky ottaa nopeasti hallinnan uhrinsa kehosta ja tappaa tämän lopulta kolmen päivän päästä. Ainakin Haruno Sakura osaa kuitenkin valmistaa tehokasta antibioottia, joka kumoaa myrkyn vaikutuksen. Antibiootin valmistamiseen vaaditaan tosin hyvin harvinaisia kasveja.

Myös Kankuroun nuket Karasu (Korppi), Sanshôuo (Salamanteri) ja Kuroari (Musta Muurahainen) ovat Sasorin käsialaa, ja senkin vuoksi hän voitti nuorukaisen helposti näiden taistellessa.

Kuolema

Sasorin kukistavat hänen isoäitinsä ja Haruno Sakura pitkän taistelun jälkeen. Viimeisinä hetkinään hän pystyy tuntemaan vanhempiensa rakkauden, nimittäin juuri heitä esittävät, Chiyon käyttämät nuket lävistävät Sasorin sydämen. Hän kuitenkin kertoo vielä sopimastaan tapaamisesta Orochimarun alaiseksi soluttautuneen vakoojansa (Kabuton) kanssa Maan ja Taivaan sillalla kymmenen päivän kuluttua.

Akatsukissa Sasorin korvaa Tobi.

Triviaa

  • Sasori tarkoittaa skorpionia.
  • Sasori vihaa muiden odottamista ja muiden odotuttamista, sillä hän on melko kärsimätön.
  • Sasori on noin 164,1 cm pitkä ja painaa 47,3 kg
  • Sasorin syntymäpäivä on 8. marraskuuta
  • Sasorin veriryhmä on AB
  • Databookin mukaan:
* Sasorin harrastus oli remontoida hänen nukkekokoelmaansa
* Sasori olisi halunnut taistella Monzaemon Chikamatsua vastaan
* Sasori oli täyttänyt 72 virkatehtävää yhteensä : 5 D - tehtävää , 12 C - tehtävää , 16 B - tehtävää , 29 A - tehtävää ,
10 S - tehtävää 
* Sasori ei tarvitse ruokaa
  • Hän oli ensimmäinen Akatsuki- jäsen joka kuoli ( Joka on näytetty ) sarjassa*

Lähteet