Kugutsu no jutsu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Kugutsu no jutsu
Kugutsu no jutsu.jpg
Englanniksi Puppetry technique
Suomeksi Marionettitekniikka
Luokka C-rank
Käyttötarkoitus Hyökkäys, puolustus, avustus
Käyttöetäisyys Lähi-/keskietäisyys
Tyyppi Ninjutsu
Elementti
Käyttäjät Kankurou, Chiyo, Sasori, Mizuki (vain animessa), Setsuna, Monzaemon Chikamatsu


Kugutsu no jutsu on ninjatekniikka, jossa ninjan sormista kulkee chakrasta tehtyjä lankoja, joilla ohjataan marionettia. Lankojen avulla ninja pystyy hallitsemaan nukkeaan kaukaakin. Chakralangat sallivat marionetin omistajan pysyvän piilossa silloin, kun sätkynukke liikkuu ja hyökkää kohteeseen. Nukke itsessään voidaan varustaa monilla aseilla ja työkaluilla. Näin tekniikan teho riippuu sekä käyttäjästä että tämän nuke(i)sta.

Kankurou on ensimmäinen Naruton hahmo, joka käytti sarjassa nukkeja. Myös monet muutkin hiekkakyläläiset tuntuvat suosivan niitä.

Käyttömahdollisuudet ja -rajoitukset

Taitava ninja kykenee kontrolloimaan useampaakin kuin yhtä nukkea kerralla. Tavallinen nukenkäyttäjä voi ohjata kerralla enintään kymmenen nukkea, siis sormiensa määrän mukaan. Esimerkiksi Chiyo kykenee ohjastamaan kymmentä nukkea. Sasori kykenee käyttämään kerralla sataa nukkea, sillä hän on muokannut omaa ruumistaan.

Tekniikkaa pystyy käyttämään myös muidenkin esineiden kuin nukkien ja jopa ihmisen hallitsemiseen. Esimerkiksi taistelussa Sasoria vastaan Chiyo liikuttelee Sakuraa chakralangoilla. Tekniikan haittapuolena on kuitenkin se, että sen tekeminen riippuu kokonaan käyttäjän käsistä; jos kättä satutetaan, se häiritsee tekniikkaa, ja sitä paitsi se estää käyttäjää käyttämästä käsiään muuhun.