Kankurou

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Kankurou
Kankurou S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 14-15v
Ikä (Shippuuden): 17-18v
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Naruto: Genin
Shippuuden: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 20
Viimeinen esiintyminen:

Kankurou on Hiekkakylästä kotoisin oleva jounin-tason ninja, joka on Temarin ja Gaaran veli ja Neljännen Kazekagen keskimmäinen lapsi. Hän kuului samaan tiimiin sisaruksiensa kanssa, ja heidän opettajansa on Baki, mutta Gaaran noustua uudeksi Kazekageksi ja muiden sisaruksien ylennyttyä jounineiksi tiimi hajosi.

Luonne

Kankurou ennen aikahyppyä, jolloin hän vielä kantoi nukkejaan selässään. Myös kasvomaalaukset ovat erinlaiset kuin aikahypyn jälkeen

Luonteeltaan Kankurou on jokseenkin kovanaamainen, mutta Gaaran ollessa vielä katkera ja aggressiivinen Kankuroun käytöksessä saattoi havaita pelkoa pikkuveljeä kohtaan. Aikahypyn aikana hänen suhteensa Gaaraan kuitenkin parantui hurjasti, ja veljeksistä tuli hyvin läheiset. Gaara kertoi isoveljelleen usein unelmastaan suojella Hiekkakylää vaikka omalla hengellään.

Kun Gaara Shippuudenin alussa kaapattiin, Kankurou lähti opettajansa komennoista huolimatta veljensä kaappajien perään onnistumatta kuitenkaan pelastaa veljeään. Sasori nimittäin päihitti Kankuroun helposti, ja hän joutui Sasorin myrkkyjen vuoksi joksikin aikaa sairaalahoitoon ja parani täpärästi Tsunaden oppilaan Sakuran ansiosta.

Puhetapa

Japaninkielisessa mangassa ja animessa Kankuroulla on tapana lisätä repliikkiensä päätteeksi liitteen "jaan", ja hän käyttää hyvin korostunutta Yokohaman murretta. Tätä puhetyyliä käyttävät usein kliseiset japanilaiset moottoripyöräjengiläiset ja kovisnuoret. Hänellä on luultavasti tämä aksentti siksi, jotta hän erottuisi muista, pääasiassa Tokion murretta puhuvista hahmoista.

Osa I

Chuunin-kokeet

Ennen koetta

Kankurou nähtiin ensimmäistä kertaa sarjassa, kun hän ja hänen sisaruksensa olivat tulleet Konohaan chuuninkokeisiin. Konohamaru juoksi vahingossa häntä päin ja törmäsi häneen. Tästä ärtyneenä (ja muutenkin lapsia inhoavana) Kankurou nosti Konohamarun kauluksesta ilmaan ja alkoi kiusata tätä. Naruto ja Sakura olivat paikalla, ja tästä tilanteesta suuttuneena Naruto käski Kankurouta lopettamaan Konohamarun kiusaamisen. Kankurou haukkui Narutoakin heikoksi ja aikoi lyödä Konohamarua. Sasuke kuitenkin heitti lähimmäisestä puusta kiven Kankuroun käteen ja sanoi, että hänen pitäisi lopettaa. Kankurou sanoi, että hänen kanssaan ei kannata haastaa riitaa, mutta samassa Gaara tuli paikalle ja käski Kankurouta lopettamaan toisen käytöksen, ettei hän pilaisi Hiekkakylän mainetta. Kankurou lopettikin uhottelunsa ja perääntyi, sillä hän pelkäsi veljeään.

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Nuket

Kankurou tunnetaan erikoisesta taistelutavastaan käyttäen marionettinukkeja, joita hän ohjailee sinihohtavilla chakranaruilla. Tämä kuluttaa paljon chakraa, mutta on myös hyvin tehokasta. Monet Hiekkakylän ninjoista, kuten Chiyo ja Sasori, käyttävät myös marionettitekniikkaa.

Kankurou kantoi Naruton ensimmäisessä osassa selässään siteisiin käärittyä nukkeaan, jota hän kutsuu Karasuksi (suom. Korppi). Hänellä on myös toinen marionetti, Kuroari (suom. Musta Muurahainen), joka liittyi joukkoon tarinassa Sasuken metsästys, ja Shippuudenissa joukkoon liittyy myös kolmas, Sanshouo (suom. Salamanteri). Ennen aikahyppyä Kankurou kuljetti Karasua ja myöhemmin myös Kuroaria selässään, mutta Shippuudenissa hän kuljetti kaikkia kolmea nukkeaan sinettikääröissä ja summonoi ne taistelun alkaessa. Tässä summonoinnissa Kankurou ei kuitenkaan käyttänyt vertaan, joten nuket eivät välttämättä tulleet taistelemaan Kuchiyose no jutsun myötä.

Kankuroun nuket oli alun perin tehnyt Sasori, mutta kun tämä myöhemmin lähti Hiekkakylästä, ne siirtyivät Kankuroun omistukseen. Myöhemmin, kun Kankurou yritti mennä pelastamaan Gaaraa Sasorin ja Deidaran kynsistä, Sasori rikkoi Kankuroun kaikki nuket. Ei tiedetä, onko Kankurou sen jälkeen korjannut nukkejaan vai aikooko hän korjata niitä lainkaan.

Kankurou ilman kasvomaalauksiaan ja päähinettään.

Strategia

Kankuroulla on tapana suunnitella hyökkäyksensä ennen niiden toteutusta. Hänen vakiotemppunsa on naamioida jonkin nukeistaan itsensa näköiseksi ja sitten usuttaa nukke vastustajan kimppuun. Tällöin Kankurou itse on yleensä piiloutuneena nukkensa selässä oleviin kääreisiin ja esittää nukkea. Tämä strategia sallii sen, että Kankurou voi tarkastella vastustajan taistelutapaa ennen varsinaista toimintaa ja että nukke pääsee lähelle vastustajaa. Kankurou pystyy myös ilmeisesti vaihtamaan paikkaansa nukkiensa kanssa.

Fyysiset voimat

Kankurou on todennäköisesti fyysisesti hyvin vahva, sillä hän kykenee kantamaan yhtä aikaa sekä Karasua että Kuroaria, jotka painavat varmasti paljon kaikkine lisävarusteineen. Kankurou ei kuitenkaan osaa muuta kuin perus taijutsun eikä hän ole hyvä lähitaistelussa.

Triviaa

 • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Kankuroun pituus ennen aikahyppyä oli 167 ja jälkeen 175 cm. Hänen painonsa on 61,2 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 15. toukokuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on B.
  • Hän harrastaa vapaa-ajallaan nukkejensa keräilyä, korjailua ja parantelua sekä lisäosien asentamista.
  • Hän on suorittanut yhteensä 43 tehtävää: 0 D-tasoa, 9 C-tasoa, 10 B-tasoa, 23 A-tasoa, 1 S-tasoa
 • Kankurou luultavasti perustuu japanilaisen historian Kankurô-ninjaan, jolla oli myös lemmikkikorppi (Karasu). lähde?
 • Kankuroun kasvoissa olevat violetit kasvomaalaukset ovat muuntuneet lähes jokaisella hänen uudella esiintymiskerrallaan. Vain violetti sävy on pysynyt samana. Tällaisia kasvomaalauksia käyttävät yleensä japanilaisen kabuki-teatterin näyttelijät, ja jokaisella värillä on jokin merkitys; violetti tarkoittaa jaloutta ja ylevyyttä. Lisäksi Kankuroun "kissahattu" on samanlainen kuin bunraku-nukketeatterin esittäjillä.
 • "Kuro" tarkoittaa suoraasuomennettuna mustaa kissaa.
 • Kankurou kertoo, ettei hän pystynyt syömään moneen päivään nähtyään ensimmäistä kertaa Gaaran muuttuvan Shukakuksi.[2]

Lähteet

 1. Mangan 453. luku, sivut 19-20
 2. Naruto manga 114


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari