Akamaru

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Akamaru
AkamaruShippuuden.jpg
Akamaru selässään Kiba, © Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 3-4 vuotta
Ikä (Shippuuden): 6-7 vuotta
Sukupuoli: Uros (Mies)
Silmien väri: Mustat[1]
Ninja-arvo: Ninken (ninjakoira)
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 23
Viimeinen esiintyminen:


Akamaru on Inuzuka Kiban uskollinen ninjakoira ja paras ystävä.

Tausta

Akamaru ennen aikahyppyä. Mittatikkuna Kiban käsi.

Kiban äiti, Inuzuka Tsume, antoi Akamarun Kiballe, kun tämä oli vielä ninja-akatemiassa. Melkein heti ensi tapaamisella Akamaru virtsasi Kiban kasvoille Tsumen ja Kiban isosiskon Hanan suureksi huviksi.[2] Kaksikosta tuli kuitenkin ennen pitkää lujat ystävät.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Chuuninkokeet

Akamaru nähdään ensi kertoja sarjassa, kun Kurenai on päättänyt osallistuttaa tiiminsä chuunin-kokeisiin. Kokeen ensimmäisessä osassa, kirjallisessa osuudessa, Akamaru katsoo salaa muiden vastaukset ja kertoo ne Kiballe. Kaksikko pääsee leikiten jatkoon toiseen osaan. Siinä he päätyvät Kuoleman metsään, jossa heidän on ensin löydettävä vastakkainen käärö, ja päästä tornille. Matkan varrella Akamaru pelästyy, ja Kiba saa sen avulla selvää, että vastassa on voimakas henkilö. Pian heidän tiiminsä tuleekin Gaaran tiimin lähelle, Gaaran tehdessä sadekyläläisistä genineistö selvää. Tiimi läpäisee myös tämän osion. Kokeen kolmannessa kokeessa Kiba ja Akamaru joutuvat Narutoa vastaan. Vaikka kaksikko yrittää parhaansa, he lopulta häviävät Narutolle.

Sasuken metsästys

Myöhemmin Chuunin-kokeiden jälkeen Naruto pyytää Kibaa ja Akamarua Sasukea metsästämään.

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Ennen aikahyppyä Kiba usein kantoi tuolloin pienen terrierin kokoista Akamarua joko takkinsa sisällä tai päänsä päällä. Aikahypyn aikana Akamarusta kasvoi niin iso, että Kiba pystyi ratsastamaan sen selässä. Heillä on kyky kommunikoida keskenään, ja he välillä juttelevatkin toisilleen.

Akamaru voi haistaa vastustajan chakran ja kertoa Kiballe, onko vastustajan voimia syytä varoa. Akamaru ja Kiba hyökkäävät usein yhdessä. Kun Kiba antaa sotilaspillerin Akamarulle, sen turkki muuttuu punaiseksi ja sen voimat kasvavat huomattavasti. Akamaru voi tällöin muuttua Gijyuu Ninpou -tekniikan avulla Kiban klooniksi ja taistella tämän kanssa. Lopulta kaksikko voi käyttää Inuzuka Ryuu Chunjuu Combi Henge -tekniikka, jolloin he muuttuvat suureksi kaksipäiseksi koiraksi.

Triviaa

 • Akamarun nimi koostuu kahdesta osasta: "akai" tarkoittaa japaniksi 'punaista' (mikä viittaa Akamarun turkin värin sen syödessä sotilaspillerin), "maru" taas on tavallinen japanilaisen pojan nimen pääte.
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan
  • Akamarun korkeus ennen aikahyppyä oli 26,1 cm ja jälkeen 127,2 cm. Paino taas on 5,3 kg ja 80,5 kg.
  • Sen syntymäpäivä on 7. heinäkuuta.
  • Sen lempiruokaa Kiban tekemä erikoiskoiranruoka.
  • Se haluaisi joskus taistella Kuromarua vastaan.
 • Vaikka Akamaru on ninjakoira eli ninken, sitä ei sovi sekoittaa Kakashin ninjakoirien kanssa. Akamarua ei summonoida eikä se osaa puhua.
 • Japaninkielisessä animessa Akamarulla ja sarjan päähenkilöllä Narutolla on sama ääninäyttelijä, Junko Takeuchi.[3] Heillä on kuitenkin englanniksi dubatussa animessa eri ääninäyttelijät (Narutolla Maile Flanagan, Akamarulla Jamie Simone).[4]
 • Akamaru muistuttaa ulkonäöltään pyreneittenkoiraa.

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari