Inuzuka Kiba

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Inuzuka Kiba
AkamaruShippuuden.jpg
Kiba Akamarun selässä, © Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen:

Inuzuka Kiba on chuunin-tason ninja, joka kuuluu Konohan Inuzuka-klaaniin. Hän on samassa tiimissä yhdessä Hyuuga Hinatan ja Aburame Shinon kanssa, ja heidän opettajanaan on Yuuhi Kurenai.

Tausta

Kiba tulee Inuzukan klaanista, jonka jäsenet ovat erikoistuneet taisteluun eläinten, erityisesti koirien kanssa. Niin myös Kiba on saanut nuorena, vasta ninja-akatemiassa ollessaan, koulutettavakseen ninja-koira Akamarun. Heidän välilleen on kehittynyt hyvin vahva side ja harvoin nähdäänkin toinen ilman toista. He pystyvät myös kommunikoimaan keskenään, ja taistelevat useimmiten yhdessä.

Luonne

Kiba ennen aikahyppyä

Kiba on hyvin temperamenttinen ja impulsiivinen, mikä on täysi vastakohta hänen hiljaisille tiimitovereilleen Hinatalle ja Shinolle, ja hän usein tekee taistelussa sen vuoksi virheitä. Hän kuitenkin pitää taistelussa olemisesta, ja usein Kiban nähdäänkin virnuilevan iloisesti, kun hän joutuu kohtaamaan vahvan vastustajan, mikä viittaa siihen, että hän ei pelkää vaarantaa henkeään tehtävissä. Kiba välittää syvästi koirastaan Akamarusta, ja hän tekee miltei mitä vain suojellaakseen sitä. Kiba on rajusta olemuksestaan huolimatta erittäin läheinen isosiskolleen Hanalle ja erittäin uskollinen klaanilleen.

Kiba yleensä väittelee Shinon kanssa, kun ryhmän tulisi päättää mitä tehdä seuraavaksi, etenkin silloin kun Shino on ensiksi neuvomassa mitä tehdä. Kiba pitää yleensä itseään ryhmän johtajana, vaikka periaatteessa Shino on sitä varsinaisen johtajan Kurenain poissaollessa, ja jos Shino jollain tavalla "uhkaa Kiban johtajuutta", Kiba on heti torailemassa Shinolle. Ilmeisesti johtajuudesta on kilpailua, sillä chuuninkokeiden aikana Kiba sanoi, että Hinata äänesti häntä. Erimielisyyksistä huolimatta Kiba ja Shino ovat ystäviä keskenään, ja Kiba kunnioittaa Shinon taistelutaitoja. Kiba tulee myös hyvin toimeen Hinatan kanssa, mutta on usein tästä huolissaan. Hän esimerkiksi chuuninkokeiden toisessa osassa kehoitti Hinataa olemaan vahva ja mieluummin luovutti vaarallisille vihollisille kuin taisteli heitä vastaan.

Usein näyttää siltä, että Kiba kiusaa mielellään Hinataa tämän Naruto-ihastuksen vuoksi. Kiusaaminen ilmenee yleensä siten, että Kiba väittää Naruton olevan jossain Hinatan lähellä, tai sitten yksinkertaisesti mainitsemalla ääneen Hinatan reaktioista tämän nähdessä Naruton. Tämä kiusaaminen nolottaa Hinataa.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Ketteryys

Kiba on näillä näkymin yksi sarjan nopeimmista ja ketterimmistä ninjoista. Kun chuuninkokeiden karsinnoissa Kiba taisteli Narutoa vastaan, Naruto sanoi, että Kiba oli niin nopea ettei häneen ollut osua.

Yli-inhimilliset aistit

Inuzuka-klaanin jäsenenä Kiballa on erittäin hyvä hajuaisti ja kuulo. Hänen paras aistinsa ja samalla aseensa on hajuaisti. Hyvä hajuaisti on kuitenkin kaksiteräinen miekka: Kiba on samalla erittäin herkkä pahoille hajuille ja voi menettää jopa toimintakykynsä erittäin pahan hajun haistaessaan.

Inuzuka-kyvyt

Kiballa on useita koiramaisia tekniikoita. Hän taistelee yleensä klaaninsa jutsuilla parannelluilla taijutsu-liikkeillä. Hän esimerkiksi voi saada lisää voimaa ja raivoa Gijyuu Ninpou, Shikyaku no jutsu -tekniikalla, jonka ansiosta hän saa lisäksi terävät kynnet ja entistä paremmat aistit. Vaikka Kiba on ylpeä saadessaan taistella yksin, hän hyökkää usein koiransa Akamarun kanssa. He voivat hyökätä yhdessä erittäin nopeasti ja hyvin koordinoituna. Kiba voi myös muuntaa Akamarun kloonikseen hyökkäystehon parantamiseksi. Lisäksi Kiba ja akamaru voivat fuusioitua keskenään suureksi, kaksipäiseksi sudeksi, ja kun he sitten tekevät Garouga-liikkeen, heidän iskujaan on miltei mahdoton väistää.

Triviaa

  • Japaninkielinen sana "kiba" tarkoittaa sanatarkasti '(eläimen) hammasta'.
  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Kiban pituus ennen aikahyppyä oli 152,5 cm ja paino 44,7 kg, jälkeen taas 169,1 cm ja 52,5 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 7. heinäkuuta ja veriryhmä B.

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari