Sai

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Sai
200px-Sai shippuden.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 16-17
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: ANBU
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Shippuuden 32
Viimeinen esiintyminen:

Sai on Team Kakashin jäsen, joka korvasi Shippuudenissa Sasuken. Hän on Konohan ANBU-osaston salaisen erikoisosasto Rootin kasvatti ja erikoistunut käyttämään mustepiirroksia aseenaan.

Tausta

Sai on Konohan kylästä kotoisin oleva nuori ja lupaava ninja, joka vietiin yhdessä monien muiden nimettömien orpojen kera Rootiin koulutettavaksi. Rootissa orpoja kasvatettiin aseiksi, eikä heille sallittu mitään tunteita tai sosiaalisia kontakteja. Heidän oli tarkoitus olla vain kylänsä työkaluja.

Koulutuksen aikana Sai ystävystyi vanhemman rootilaisen, Shinin, kanssa. Shin piti Sain piirustuksista, ja myöhemmin hän ja Sai olivat toisilleen yhtä rakkaat kuin veljet, vaikkeivät sukua toisilleen olleetkaan. Valitettavasti myöhemmin Shin sairastui vakasti ja lopulta kuoli. Rootin koulutus vaimensi sitten Sain muistoja Shinistä, mutta Team Kakashiin liittyminen ja Naruton kohtaaminen muistuttivat häntä uudelleen ystävästään.

Sai on peitenimi, jonka hän sai ennen liittymistään Team Kakashiin. Hänen oikea nimensä ei ole tiedossa, eikä edes hän itse tiedä sitä.

Persoona

Sain hymy

Sai on lähes tunteeton ja ei osaa hymyillä aidosti (vaikkakin hän suokin ärsyttävän usein ylipirteitä ja läpinäkyviä tekohymyjä). Sai on kuitenkin myös hymyillyt aidosti, kun muisti mitä hänen piti piirtää veljensä Shinin ja hänen yhteiseen kirjaan (piirros oli hänen ja veljensä unelma) Orochimarun salaisessa piilopaikassa, jossa hän ja Yamaton johtama Team Kakashi olivat etsimässä Sasukea. Hän ei kuitenkaan kykene vieläkään ymmärtämään kaikkea tunteiden tuomia asioita.

Sai yritti luoda siteitä muihin ihmisiin Sasuken vapautusyrityksen jälkeen tajuttuaan tehtävän aikana ystävyyden merkityksen. Suhteisiin pyrkiessään hän alkoi antaa muille ihmisille lempinimiä, esimerkiksi Sakuraa hän kutsui 'vanhaksi akaksi', Inoa 'neiti Kauniiksi' ja Choujia 'läskiksi' (Naruto sanoi Saille, että lempinimet syntyvät luonnollisesti itsestään ja ne kuvaavat ko. henkilöä). Tämän seurauksena ihmiset alkavat loitontua Saista entistä enemmän. Huomattuaan lempinimihankkeensa epäonnistuneen Sai yrittää olla mahdollisimman ystävällinen ja avulias. Tämäkään ei mene niin hyvin kuin voisi olettaa, koska Sai on lähes kyvytön tulkitsemaan sosiaalisia tilanteita.

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Danzou määräsi Sain korvaamaan Uchiha Sasukea Team Kakashiin. Sai ei tunteettomuudestaan johtuen tule kovinkaan hyvin ryhmänsä jäsenten kanssa toimeen, ei varsinkaan Naruton.

Hän sai kaikkien tietämättä Danzoulta salaisen tehtävän tehdä kontakti Orochimaruun ja näin päästä tämän oppilaaksi. Tämän operaation takana vaani pääidea, eli Orochimarun käyttäminen pääsyyn Sasuken lähelle ja myöhemmin Sasuken tappaminen. Sai ei kuitenkaan tappanut Sasukea, sillä hetket Team Kakashissa olivat muuttaneet häntä paljon, ja hän alkoi kiintyä yhä enemmän ja enemmän tiimiinsä, ja hänen tunteettomuutensa alkoi pikkuhiljaa rapista pois.

Epäonnistuttuaan Sasuken tappamisessa ja yhdistettyään voimansa Naruton kanssa Sasuken takaisintuomiseksi Sai jää pysyvästi Team Kakashin jäseneksi.

Sain siviiliasu, jota hän käyttää vapaa-aikanaan.

Sain ja Shinin kirja

Sai kantaa selässään reppua, joka pitää sisällään pienen kirjan. Kirja kertoo kahden pojan tarinan, jotka ovat Sai itse ja hänen veljensä Shin. Jos kirjaa aloittaa lukemaan etukannesta (huom. länsimaalaisittain), se kertoo Shinin tarinan, jos sen aloittaa (länsimaalaisittain) takakannesta, se kertoo Sain itsensä tarinan. Hahmot kohtaavat lopulta keskiaukeamalla, mutta Sain veljeä käsittelevä sivu on tyhjä, sillä hän unohti mitä siihen pitäisi piirtää. Myöhemmin oltuaan Naruton kanssa Orochimarun salaisella tukikohdassa, Sai viimein muistaa ja piirtää veljensä hymyilemässä ja pitämässä toista hahmoa kädestä. Se oli Sain ja hänen veljensä unelma, "taistella" yhdessä. Sai oli tehnyt kirjan aiemmat sivut ennen Shinin kuolemaa, mutta oli Rootin ankaran koulutuksen vuoksi unohtanut viimeisen sivun kuvan.

Taidot

Sain ninjutsu perustuu lähes kokonaan piirtämiseen, jossa hän on hyvin lahjakas. Sai piirtää musteella kuvia paperille ja herättää ne henkiin. Hän mm. käyttää lintuja lentääkseen ja leijonia taistellakseen. Sai pystyy myös muutamaan kirjoittamiaan merkkejä pieniksi eläimiksi, jotka pystyvät esimerkiksi kuljettamaan viestejä. Hän pystyy myös tekemään itsestään muste-kloonin.

Kakashi kutsuu Saita pitkän etäisyyden spesialistiksi, mutta Sai pystyy taistelemaan myös lähietäisyydeltä käyttäen miekkaansa, jota hän kantaa selässään.

Triviaa

  • Sai tarkoittaa myös japanilaista, hieman atrainmaista tikaria muistuttavaa asetta, jollaisia mm. Teinimutanttininjakilpikonnien Raphael käyttää. Sai on myös erään japanilaisen tietokonepiirto-ohjelman nimi.
  • Masashi Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaan mukaan Sai on 172,1 cm pitkä ja painaa 53,3 kg. Hänen veriryhmänsä on AB, ja hänen syntymäpäivänsä on 25. marraskuuta.
  • Sakura, Ino ja Naruto ovat monta kertaa todenneet, että Sai muistuttaa ulkonäöltään paljon Sasukea. Sasuken ja Sain luonteet ovat kuitenkin keskenään täysin erilaiset.
  • Entisenä ANBUna Sai kutsuu Kakashia kunnioittavasti tittelillä "senpai" ('vanhempi kollega'), koska myös Kakashi on ollut ANBU.


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari