Danzou

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Tästä artikkelista puuttuu väliotsikot.
Voit auttaa Wikin laajenemista lisäämällä artikkeliin väliotsikot. Artikkelin muita muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Danzou
Danzou.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden): 72 vuotta[1]
Sukupuoli: Mies
Silmien väri:
Ninja-arvo:
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Shippuuden 32
Viimeinen esiintyminen:

Danzou on rankasti militarisoitunut ihminen, joka rakastaa enemmän sotaa kuin rauhaa. Menneisyydessä Danzou ''taisteli'' Sarutobin kanssa Kolmannen Hokagen paikasta. Häviönsä jälkeen Danzou perusti nyt jo hylätyn ANBUjen koulutukseen tarkoitetun jaoston, Rootin ja toimi sen johtajana. Hän näyttää menettäneen toisen käsivartensa, mutta syy ei ole selvillä. Danzou on myös vastuussa Sain sijoittamiseen Ryhmään 7:n Uchiha Sasuken tilalle.

Vaikka Danzou näyttää avoimesti tukevansa Konohaa ja Hokagea, ei Tsunade silti luota häneen. Tsunaden vaistot ovat oikeassa, sillä Danzou on antanut Saille salaisen tehtävän, josta kukaan muu ei tiedä: tehdä kontakti Orochimarun kanssa ja esittää halua tämän oppilaaksi. Yamato saa osan suunnitelmaa selville ja uskoo, että Danzou yrittää yhdessä Orochimarun kanssa vallata Konohan. Tätä teoriaa vahvistaa sen, että Danzou antaa Sain välityksellä Orochimarulle kirjan, joka sisältää jokaisen ANBUn oikeat henkilötiedot. Kaikki tämä on kuitenkin vain peitettä, jotta Sain oikea tehtävä pysyisi salassa, joka on Uchiha Sasuken salamurha. Tehtävä kuitenkin epäonnistuu.

Danzou panee toimeen vallankaappauksen Konohassa samaan aikaan, kun Pain hyökkää sinne.[2] Melkein heti hyökkäyksen jälkeen Danzou valittiin Tulimaan daimyon pitämässä hätäkokouksessa kuudenneksi Hokageksi. Toinen mahdollinen ehdokas oli Hatake Kakashi. Syy Danzoun valintaan oli tämän omat puheet siitä, miten "Konoha tarvitsee vahvan johtajan, joka vahvistaa lait ja hallituksen" ja "toisiin maihin luottaminen osoittaa heikkoutta".[3] Danzoulla on myös Sharingan oikeassa silmässään,[4] joka on siirretty Uchiha Shisuilta tämän kuoltua, kuten myös hänen oikea kätensä.[5]

Kun Sasuke päättyy taistelemaan häntä vastaan, näytetään Danzoun käsi hänen poistettuaan metallinen suojus sekä kääreet sen päältä. Kädessä on kymmenen Sharingania, jotka on todennäköisesti otettu muilta Sharinganin käyttäjiltä ja hän sanookin lopussa Madaran tuotua Sasuke paikalle Sasukelle ;"Aion ottaa myös sinun silmäsi". Tämän jälkeen Sasuke tappaa Danzoun joka rähjähdyttää itsensä Ura Shishoulla. Tämän jälkeen Madara ei saisi silmiä joita hänellä oli.

Lähteet

  1. Narutopedia
  2. Naruto manga 424
  3. Naruto manga 450
  4. Naruto manga 455
  5. Naruto manga 459