ANBU

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Kaksi ANBUa univormuissaan

ANBU (Ansatsu Senjutsu Tokushu Butai, "Salamurhien ja taktiikan erikoisryhmä") on ryhmä todella taitavia ninjoja, jotka ovat täysin kylänsä Kagen komennossa. Sanaa ANBU voidaan käyttää joko koko järjestöstä tai sen yksittäisestä jäsenestä.

Univormu

ANBU-tatuointi

ANBUt käyttävät tyyliteltyjä eläinaiheisia naamioita paitsi henkilöllisyytensä salaamiseksi myös heidän erottamisekseen tavallisten shinobien joukosta. He käyttävät standardisoitua univormua, jossa on joko mustat tai harmaat suojukset (ks. kuva oikealla). Lisäksi heidän olkapäässään (miehillä vasemmassa, naisilla oikeassa) on spiraalimainen tatuointi (ks. kuva vasemmalla). Joskus ANBUt saattavat käyttää viittaa, rivimiehet mustia ja ryhmänjohtajat valkoisia.

Aseet

ANBU:t käyttävät pääaseenaan jutsujen lisäksi ninjatou-miekkoja. He tuntevat lisäksi ihmisruumiin rakenteen ja osaavat käyttää sitä tietoa hyväkseen. He voivat esimerkiksi lamaannuttaa ruumiin Kanashibari no jutsulla tai saada kohteen muistamaan menneisyyden yksityiskohtia Jigyaku no jutsun tuoman hypnoosin avulla.

Tarkoitus

Vain pieni määrä taidokkaita jounineita pääsee ANBUksi, ja heitä käytetään ainoastaan vaativissa tehtävissä, kuten salamurhissa, vaarallisissa tiedusteluissa ja erittäin voimakkaiden ninjojen kukistamisessa. ANBUt toimivat yleensä myös tärkeiden tilaisuuksien vartiontitehtävissä. Lisäksi he suojaavat oman kylänsä johtajaa, Kagea, ja toimivat lähes yksinomaan oman kylänsä hyväksi. Jos ANBU menehtyy tehtävässään, hänen ruumiinsa on säännöstöjen mukaan tuhottava.

Konohan Root

Pääartikkeli: Ne

Root (jap. Ne ('juuri'), eng. Root tai Foundation) on Konohassa olevan ANBUn erikoisosasto, jonka on perustanut ja jota johtaa Danzou. Rootin jäsenet koulutetaan täysin tunteettomiksi ja tottelemaan kyseenalaistamatta Danzoun käskyjä.

Tunnettuja ANBUja


Triviaa

  • Sanatarkasti kanjit, joilla lyhenne ANBU kirjoitetaan (暗部), tarkoittavat 'pimeää puolta'.


Ninja-arvot
Ninjaoppilas, Genin, Chuunin, Tokubetsu Jounin, Jounin, Kage

Sannin, Nukenin, Oinin, Irounin, ANBU, Siviili


Klaanit
Aburame, Akimichi, Fuuma, Hyuuga, Inuzuka, Kaguya, Kamizuri, Nara, Uchiha, Wagarashi, Wasabi, Yamanaka
Muut ryhmät
ANBU, Akatsuki, Hebi/Taka, Kiri no Shinobigatana Nananin Shuu, Kurosuki, Ne (Root), Oto no Yonin Shuu