Irounin

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Lääkintäninja)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan

Lääkintäninjat (jap. irounin, eng. medical-nin tai medic-nin) ovat ninjoja, jotka ovat erikoistuneet lääkintään ja lääkintäjutsuihin, joilla voi parantaa toisia. Lääkintäninjaksi pääseminen edellyttää älykkyyttä ja hyvää chakran hallintataitoa. Lääkintäninjat koulutetaan välttämään haavoittumista taistelussa, sillä jos lääkintäninja haavoittuu kesken taistelun, hänen muulla tiimillään ei ole parantajaa. Jos he kuitenkin päätyvät taisteluun, he käyttävän chakran hallintataitojaan parantamaan omia taijutsu-taitojaan. Lääkintäninjat osallistuvat yleensä vaativiin tehtäviin, joissa heidän tehtävänään on auttaa tiimiä selviämään kunnossa ja hengissä.

Lääkintäninjat käyttävät Shousen no jutsua eräänlaisena kirurgisena välineenä. Jutsulla voi parantaa tehokkaasti kohtaa, johon lääkintäninja on asettanut kätensä. Samaa jutsua voi myös käyttää vastustajan lihasten heikentämiseen lähietäisyydeltä. Vakavampiin vammoihin lääkintäninjat käyttävät Chikatsu Saisei no jutsua.

Lista tunnetuista lääkintäninjoista

Konoha

Hiekkakylä

  • Chiyo oli myös lääkintäninja, mutta hänet tunnetaan paremmin myrkyntekotaidoistaan. Hän oli kuitenkin niin vahva, että hän kykeni jopa herättään Gaaran kuolleista, joskin oman henkensä hinnalla.
  • Myös Yashamarun on kerrottu olleen lääkintäninja[1].
  • Ryoukan
  • Sekka

Äänikylä

Demonimaa

Lähteet


Ninja-arvot
Ninjaoppilas, Genin, Chuunin, Tokubetsu Jounin, Jounin, Kage

Sannin, Nukenin, Oinin, Irounin, ANBU, Siviili