Haruno Sakura

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Sakura)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Haruno Sakura
Sakura uusi.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Vihreät
Ninja-arvo: Jakso 1: Ninja-oppilas
Jakso 2-220: Genin
Shippuuden: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen: -

Haruno Sakura on Chuunin-tason ninja Konohan kylästä. Hän on ihastunut lukuisten muiden kylän tyttöjen tavoin Sasukeen ja pääsi riemukseen tämän kanssa samaan ryhmään. Yhtä paljon hän ei ilahtunut Naruton saamisesta tiimiinsä. Sakuran ryhmän jouninina toimi(i) Hatake Kakashi.

Tausta

Sakura lapsena

Sakuralla ei ole lapsuudessaan kovin suuria traumoja, toisin kuin mitä hänen tiiminsä pojilla Narutolla ja Sasukella, jotka molemmat ovat menettäneet vanhempansa. Sakuraa on kuitenkin kiusattu lapsuudessa hänen ison otsansa vuoksi, minkä vuoksi hän usein peitteli otsaansa hiuksillaan. (Iso otsa ei kuitenkaan näyttänyt myöhemmin haittaavan useita sarjan poikahahmoja, sillä esimerkiksi Lee ja Naruto ovat korvian myöten ihastuneet Sakuraan.)

Sakura tutustui myöhemmin itsensä ikäiseen Inoon, joka rohkaisi ja opasti häntä ja puolusti häntä kiusaajilta. Hän myös antoi Sakuralle nauhan, jolla hän sitoi otsahiukset pois Sakuran otsalta, jotta muiden huomio kiinnittyisi Sakuran söpömpiin piirteisiin huomiota herättävän otsapiilottelun sijasta. Inon opastuksella Sakurasta tuli aiempaa itsevarmempi ja suositumpi, ja Sakura toivoi, että hänestä tulisi samanlainen kuin Ino. Lopulta kävi kuitenkin niin, että molemmat tytöt iskivät silmänsä Sasukeen, ja heidän ystävyyssuhteensa murtui kilpailun tieltä. He alkoivat soimata taas toisiaan, ja Ino haukkui Sakuraa "otsatytöksi" ja "laajaotsaksi" samalla kun Sakura soimasi häntä "Ino-possuksi" ja "rumilukseksi"


Luonne

Sakura ennen aikahyppyä

Sarjan aikana Sakuran luonnetta peilataan lähinnä suhteissa hänen tiimitovereihinsa Sasukeen ja Narutoon. Sarjan alussa Sakura oli korviaan myöten ihastunut Sasukeen (kuten liki kaikki tytöt heidän luokka-asteellaan) ja inhosi lapsellista Narutoa. Ihastus Sasukeen on säilynyt koko sarjan ajan (vaikkakin Sakura on oppinut Sasuken todellista persoonaa pelkän "coolin neron" ulkokuoren asemesta), mutta suhde Narutoon on muuttunut halveksunnasta lujaksi ystävyydeksi.

Jo ennen aikahyppyä Sakura oli älykäs tyttö, mutta hän epäröi taisteluissa, koska hän ei uskonut olevansa yhtä vahva kuin tiiminsä pojat. Vaikka hän ei kestävyydeltään tai fyysisiltä voimiltaan ollutkaan ryhmänsä poikien tasolla, chakran kontrolloinnissa hän oli ja on nykyäänkin heitä huomattavasti parempi. Tätä taitoa hän pystyy myöhemmin hyödyntämään monimutkaisissa jutsuissa, joita käytetään erityisesti lääketieteessä. Sarjan alussa Sakura oli hyvin äänekäs mutta melko ujo tyttö, eikä hän yleensä uskaltanut paljastaa oikeita tunteitaan tai mielipiteitään asioista. Sakuran aikahyppyä edeltävän aran luonteen selvin havainnollistuma on niin kutsuttu Sisäinen Sakura.

Sakura on aikahypyn aikana kehittynyt vahvaksi ninjaksi, vaikkakin Naruto totesikin juuri aikahypyn jälkeen, että Sakura ei ole muuttunut yhtään (mistä jo hieman naisellistunut Sakura pahastui). Sakuran luonne on myös muuttunut entistä paljon itsevarmemmaksi. Hän uskaltaa nyt sanoa mielipiteensä ja olla se mitä on sitoutumatta esimerkiksi Sasuken käyttäytymismalleihin.

Ulkonäkö

Monien sarjan poikahahmojen mielestä Sakura on erittäin viehättävä tyttö, ja Rock Lee ja Naruto ovat molemmat tyystin pihkassa häneen. Masashi Kishimoto on kertonut yrittäneensä piirtää Sakurasta mahdollisimman söpön hahmon, mutta hän ei omasta mielestään oikein onnistunut siinä ainakaan sarjan alussa, sillä hän ei ollut tottunut piirtämään naispuolisia hahmoja. Kishimoto ja hänen avustajansa ovat kuitenkin sitä mieltä, että sarjan etenemisen myötä Sakurasta on tullut aiempaa suloisempi.

Sakuran asuna on ollut sarjan alussa punainen mekko, joka muistuttaa hieman kiinalaista qipao-mekkoa. Mekossa on valkoisia ympyröitä, jotka saattavat olla hänen klaaninsa tunnuksia. Hän piti otsapantanaan tummansininauhaista otsasuojusta ja jaloissaan tummanvihreitä sortseja. Sortsit ovat muuntuneet ainakin mangasarjan aikana lyhyemmiksi ja tiukemmiksi kuvaten sitä, että Sakurasta on tullut sarjan myötä aktiivisempi hahmo.

Aikahypyn jälkeen Sakuran asu muuttui, kuten useimmilla muillakin sarjan nuorilla hahmoilla. Hänen päälleen vaihtui hänen entisen mekkonsa yläosaa muistuttava toppi, mustat sortsit ja vaaleanpunertava essu. Hänellä on Shippuudenissa myös korkokantaiset ja polvimittaiset sandaalit. Hänen otsasuojuksensa nauhan väri lisäksi vaihtui sinisestä punaiseksi. Hänellä on myös mustat hansikkaat ja vaaleanpunertavat kyynärsuojat.

Eräs Sakuran huomattava ulkonäöllinen piirre on hänen pinkit hiuksensa. Ennen aikahyppyä hän piti niitä todella pitkinä, koska sekä hän että Ino olivat kuulleet huhuttavan, että Sasuke piti pitkähiuksisista tytöistä. Kun chuuninkokeissa Sakuran oli pakko suojella tajuttomia Sasukea ja Narutoa, Kin Tsuchi nappasi kiinni hänen hiuksistaan, ja Sakuran oli pakko leikata hiuksensa päästäkseen irti voidakseen paeta ja hyökätä Team Dosun kimppuun, mikä yllätti hänen tiimiläisensä. Tästä alkaen Sakura on alkanut pitää hartiamittaista kampausta koko sarjan ajan ja on jopa itse leikellyt hiuksiaan lähde? pituuden ylläpitämiseksi.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Chuuninkoe

Team 7:n johtaja Hatake Kakashi suosittelee Konohan Hokagelle kaikkia kolmea oppilastaan osallistumaan Chuuninkokeisiin. Lopullinen päätäntä chuunin-kokeisiin osallistumisesta on kuitenkin vielä oppilailla itsellään, ja Team 7 päättää osallistua.

Kirjallinen osa

Chuuninkokeen ensimmäisessä osassa Sakura pelkäsi, että Naruto reputtaa ja koko tiimi hylätään, mutta heidän onnekseen kokeen ideana olikin testata kokelaiden taitoa kerätä tietoa ympäristöstään ja koko tiimi läpäisi kokeen, vaikkakin heidän valvojansa Ibiki totesi kerättyään koepaperit, että ensimmäistä kertaa hän päästää läpi oppilaan joka ei ole saanut yhtään kysymystä oikein.

Kuoleman metsä

Sakura leikkaa hiuksensa poikki paetakseen Kiniltä

Team 7 joutuu naamioituneen Orochimarun hyökkäyksen uhriksi (taistelun aikana Orochimaru antaa Sasukelle kirotun sinetin kaulaan) ja joutuu kamppailun loputtua suojelemaan pyörtyneitä tiimitoverietaan kolmea Äänikylästä tullutta Orochimarun alaista ninjaa vastaan. Äänininja Kin ottaa Sakuraa hiuksista kiinni ja Sakura joutuu leikkaamaan hiuksensa poikki päästäkseen irti. Paikalle saapuu viime hetkellä Rock Lee, Ino, Shikamaru ja Chouji, jotka yhdessä ajavat (juuri heränneen Sasuken kanssa) vihollisninjat pakosalle. He tapaavat myöhemmin Kabuton, joka auttaa heitä saamaan toisen rullan ja pääsemään keskellä metsää olevan tornin luokse.

Kaksintaistelut

Kokeen kolmannessa osassa Sakura joutuu vastatusten Inon kanssa. Ottelun aikana näytetään paljon flashbackejä Sakuran ja Inon entisestä ystävyydestä ja kumpikin antaa merkkejä ystävyytensä rippeistä. Kummatkin nostavat Otsasuojuksensa otsalleen ja Ino leikkaa kunailla hiuksistaan tukon pois, koska Sakura joutui leikkaamaan pysyäkseen hengissä kokeen toisessa osassa. Ino onnistuu tekemään Sakuraan Shintenshin no jutsunsa, mutta Sakuran "sisäinen puoli" työnsi Inon pois Sakuran mielestä ja ottelu jatkui. Lopulta ottelu päättyi tasapeliin, kun kumpikin osapuoli tyrmäsi toisensa.

Shippuuden

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Aikahypyn aikana Sakura on onnistuneesti selviytynyt chuuninkokeesta. Hän pääsee Tsunaden opetukseen[1] ja kehittyy hyvin taitavaksi lääkintäninjaksi. Tyttö oppii myös käyttämään Tsunaden erikoistekniikkaa, jossa kasataan käsivarteen suuri määrä chakraa ja vapautetaan se lyönnin yhteydessä. Shippuudenissa on useaan kertaan mainittu Sakuran mahdollisesti kehittyvän taitavammaksi ninjaksi kuin Tsunade. Sakura osallistuu Gaaran pelastamiseen. Hän tutustuu Hiekan kylän Chiyoon, ja he päätyvät taistelemaan Sasoria vastaan. Sakuran yliluonnollisista voimista on hyötyä taistelussa, kun Sasori täytyy saada ulos marionetistaan Hirukosta Sakura avustaa Chiyoa tämän tappaessa Sasorin. Hän olisi kuollut taistelussa Sasorin myrkkyyn, ellei olisi valmistanut ylimääräistä lääkettä Kankuroun lääkeannoksen yhteydessä. Myöhemmin Sakuraa nähdään sarjassa jatkuvasti.

Taidot

Sarjan alussa havaitaan pian, että arkuudestaan huolimatta Sakura on hyvin älykäs tyttö, ja hän on hyvä muistamaan asioita. Hän oli myös ninja-akatemiassa hyvä vastaamaan kysymyksiin. Hän on siis hyvä analysoimaan ja tarkastelemaan asioita. Tämän ansiosta hän näkee usein taisteluissa tilanteen perusrungon ja vastustajan käyttämät tavallisimmat tekniikat.

Sakura on opiskellut akatemiassa asioista pääasiassa kirjoissa, mikä näkyi ennen aikahypyn hänen taistelutyyleissään. Vaikka hän oli akatemiassa läpäissyt ninjutsu- ja kunoichi-opinnot, hän ei ollut hyvä taistelussa. Hänen kestävyytensä ja taistelutaitonsa olivat selvästi alle keskitason, eikä hänestä ollut siis taistelussa juuri hyötyä. Kahden ja puolen vuoden aikahypyn aikana ollessaan Tsunaden koulutettavana Sakuran taistelutaidot ovat kuitenkin parantuneet hurjasti, ja hänestä oli yksinään vastusta jopa niinkin vahvalle viholliselle kuin Sasorille.

Sakuralla vaikuttaa myös olevan luontaista taipumusta genjutsuun, mutta hänellä ei ole muuta kokemusta genjutsusta kuin genjutsujen purkaminen.

Chakran hallinta

Pian ensimmäisen tehtävänsä jälkeen Sakura huomaa, että hän on erittäin hyvä hallitsemaan chakraa, minkä ansiosta hän voi tehdä jutsuja maksimiteholla ilman, että chakraa menee hukkaan. Ennen aikahyppyä tästä chakranhallintataidosta ei ollut Sakuralle varsinaista hyötyä, mutta aikahypyn jälkeen siitä tuli olennainen osa hänen taistelutyyliään. Sakura voi esimerkiksi keskittää chakraa nyrkkiinsä ja iskeä sillä maata niin, että se halkeilee valtavasti vain yhdestä iskusta.

Lääkintäninjataidot

Sakuran chakranhallintataidot paranevat entisestään aikahypyn aikana, ja siitä alkaa olla todella hyötyä, kun hän aloittaa Tsunaden koulutuksessa lääkintäninjaksi. Sakurasta tulikin koulutuksen ja luontaisten chakranhallintakykyjensä ansiosta mainio taistelulääkintäninja, joka voi parantaa jopa kuolettavia vammoja vähällä vaivalla, mikä ylittää jopa lahjakkaimpien lääkintäninjojen kyvyt. Lääkintäninjakoulutuksensa ansiosta Sakura on myös oppinut tarkkailemaan tarkasti vihollisen liikkeitä ja päättelemään, miten tulisi liikkua välttyäkseen vahingoittumiselta. Tämä on erittäin tärkeä taito taistelulääkintäninjalle heti tiimin jäsenten parantamisen ohella, sillä haavoittunut lääkintäninja ei voi auttaa tiimitovereitaan.

Taijutsu-taidot

Myös Sakuran lähitaistelutaidot ovat kasvaneet valtaisasti Tsunaden koulutuksessa, sillä tämä on opettanut Sakuralle, ettei lääkintäninjakaan voi välttää taistelussa yhteenottoja. Sakura voi luottaa siis taistelussa Tsunadelta opittuun yli-inhimilliseen voimaan. Hän voi saada aikaan murtuneita luita, pahoja vammoja tai jopa maan lohkeamaan yhdellä chakrakyllästetyllä nyrkiniskullä, eikä hänen tarvitse edes kuluttaa paljon vaivaa iskun tuottamiseen. Lääkintätaitojen ja tämän kyvyn vuoksi jotkut ihmiset ovat jopa alkaneet pitää Sakuraa eräänlaisena toisena Tsunadena.

Triviaa

 • Sakuran nimi on sanaleikki. Hänen etunimensä Sakura tarkoittaa suomennettuna "kirsikankukkaa" tai "kirsikan kukoistusta", jota vaalitaan varsinkin Japanissa. Kirsikankukkien lyhytikäisyyttä ja kauneutta pidetään usein ihmiselämän symboleina, ja ne rinnastetaan usein samuraihin. Haruno on taas suomennettuna "keväinen keto", mutta lausuttuna ääneen se voi myös tarkoittaa "kevään" (haru = kevät, no = genetiivin tunnus), eli japanilaisittain sanottuna "Haru no Sakura" tarkoittaisi "kevään kirsikankukkaa".
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Sakuran pituus ennen aikahyppyä oli 150,1 cm ja paino 35,9 kg. Aikahypyn jälkeen vastaavat mitat olivat 161 cm ja 45,4 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 28. maaliskuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on O.
  • Hänen lempiruokaansa on umeboshi, anmitsu ja siirappisilatut papuleivokset, ja vähiten hän pitää mistään mausteisesta.
  • Hän haluaisi joskus otella uudelleen Inoa vastaan.
  • Hän harrastaa visailujen ja muistipelien pelaamista.
  • Hän on suorittanut yhteensä 34 virallista tehtävää: 12 D-tasoa, 9 C-tasoa, 6 B-tasoa, 7 A-tasoa, 0 S-tasoa (tosin fillereissä Naruto menee Sakuran ja Jiraiyan kanssa etsimään Sasukea Orochimarun piilopaikasta, mikä on S-tason tehtävä.)
 • Sakuran vanhempia ei ole koskaan näytetty, mutta hänen äitinsä ääni on kuultu [2].

Katso myös

Lähteet

 1. Jakso 141
 2. jaksot 3, 55 ja 83


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari