Kunai

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Aseet-ikoni.png Tämä sivu kuuluu Wikin aseisiin
Kunai

Kunai on veistä muistuttava teräase, jota käytetään yleensä heittoaseena samalla tavalla kuin shurikenia. Normaalissa kunaissa on kuitenkin myös varsi, joten sitä voi käyttää myös lähitaistelussa. Kunai on eniten käytetty ase Narutossa.

Monet ninjat lisäävät kunain päässä olevaa renkaaseen räjähtävän sinetin, jolloin sinetin voi heittää lähelle kohdetta. Kunait kuuluvat myöskin ninjan vakiovarusteisiin. Kunaita säilytetään joko samalla tavalla kuin shurikeneja kotelossa kiinnitettynä jompaankumpaan reiteen tai vyöhön kiinnitetyssä kunaikotelossa. Niitä voi myös pitää pitkään metallilankaan kiinnitettynä hihan sisällä, kuten nähdään Sain ja Naruton välisessä taistelussa näiden kohdatessa ensi kertaa.

Kunaista on olemassa (niin sarjassa kuin tosielämässäkin) eri versioita, kuten kahvaton kunai, joka on tarkoitettu vain heittoaseeksi, sekä kaksiteräinen kunai (jolloisia myös Oboron tiimi käyttää). Kabuton on nähty käyttävän Sasukea uhkaillessa kaarevateräistä kunaita. Hagane Kotetsu ja Kamizuki Izumo ovat taas käyttäneet Hidania vastaan taistellessa miekan kokoisia kunaita.

Namikaze Minato käyttää erikoissiirtymäjutsussaan erityistä kolmiteräistä ja merkittyä kunaita. Hän voi teleportata sinne, minne tällainen kunai on heitetty, ja jos tällaisia kunaita heitetään useita, hän voi ilmaantua kaikkien kunaiden luo yhtäaikaa.

Lisätietoa

Wikipedia