Tenten

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Tenten
Tenten S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 13-14 vuotta
Ikä (Shippuuden): 16-17 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 21
Viimeinen esiintyminen:

Tenten on chuunin, joka kuuluu samaan tiimiin Rock Leen ja Hyuuga Nejin kanssa. Heidän opettajanaan on Maito Gai.

Tenten ei ole tähän mennessä ollut kovinkaan suuressa roolissa Narutossa eikä hänen luonteestaan tai menneisyydestään tiedetä paljon. Hänestä ei ole esimerkiksi koskaan ollut juuri hänen omaan menneisyyteensä viittaavia flashbackeja. Hän on Aburame Shinon lisäksi ainut päähahmo, jonka menneisyyttä ei ole esitelty.

Luonne

Tenten ennen aikahyppyä.

Tenten uskoo, että naisninjat voivat olla yhtä vahvoja kuin miesninjatkin, ja hänen suuri unelmansa on tulla yhtä vahvaksi kuin kuuluisa naisninja Tsunade, yksi Sannineista ja Konohan Viides Hokage. Tenten saattaa olla toisinaan luonteeltaan melko temperamenttinen etenkin Leetä kohtaan, mikä nähdään usein, kun Tenten ravistaa hyvin väkivaltaisesti tajutonta Leetä ja hutkii tätä aina toisinaan. Tenten ei näytä haluavan olla heikko tai riippuvainen jostakusta. Tästä huolimatta hän ei pelkää näyttää pehmeämpiä puoliaan tiimitovereilleen ja välittää näistä lujasti. Hän kunnioittaa Nejiä valtavasti ja auttaa tätä usein harjoituksissa.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Tentenistä on tiedossa, että hän on erikoistunut erilaisten heittoaseiden käyttöön. Hänen osumatarkkuutensa on 100/100, eli hänen pitäisi osua aina kohteeseensa. Hän on myös sanonut ihailevansa legendaarista naisninjaa, Tsunadea. Tenten käyttää usein aseenaan kokoontaittuvaa sauvaa ja erilaisia heittoaseita, joita hän yleensä säilyttää erityisissä rullakääröissä. Ennen aikahyppyä hän kuljetti aseensa useissa pienissä kääröissä, kun taas aikahypyn jälkeen hän kuljetti niitä yhdessä suuressä käärössä. Tentenin ei ole nähty käyttävän kovin monia ninjutsuja tai genjutsuja, mutta hän näyttää osaavan hyvin taijutsua ja räjähteiden käyttöä.

Triviaa

 • Tentenin nimen alkuperästä on useita teorioita. Japanissa sana "ten" tarkoittaa 'taivasta', jolloin hänen nimensä tarkoittaisi 'taivastaivasta'. "Tenten" on myös japanilainen fraasi, joka tarkoittaa 'vähän kerrallaan' tai 'sitä ja tätä' tai liikkumista paikasta toiseen. "Ten" voi myös viitata englanninkieliseen sanaan "ten", 'kymmenen', jolloin hänen nimensä merkitys voisi olla 'kymmenen kymmenestä', mikä viittaisi hänen osumatarkkuuteensa.
 • Tentenillä ja Nejillä on animessa muutoin sama tunnusmusiikki, mutta Tentenin musiikki on hidastempoisempaa kuin Nejin. Musiikkien sävyt ovat myös hieman erilaiset.[1]
 • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Tentenin syntymäpäivä on 9. maaliskuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on B.
  • Hänen pituutensa ennen aikahyppyä oli 155,6 cm ja paino 43,1 kg, aikahypyn jälkeen 164 cm ja 47,3 kg.
  • Kolmannen hahmo-oppaan mukaan Tenten haluaisi myös ottaa uusintaottelun Temarin kanssa ja taistella Tsunaden oppilasta Sakuraa vastaan.
  • Tentenin eräs harrastus on ennustaminen.
  • Tenten on suorittanut yhteensä 62 virallista tehtävää: 28 D-tasoa, 23 C-tasoa, 3 B-tasoa, 7 A-tasoa, 1 S-tasoa.
 • Kishimoto on myös maininnut pitävänsä eniten Tentenin asusta kaikkien Naruton naishahmojen asuista ja aikovansa käyttää häntä enemmän tulevaisuudessa.
 • Alun perin Kishimoto suunnitteli Tentenin aikahyppyä edeltävän paidan siniseksi, mutta animessa ja myöhemmässä mangassa siitä tehtiin vaaleanpunainen, koska Tentenille haluttiin lämpimämpiä värejä.
 • Tenten on ainoa Konoha 11:sta jonka sukunimeä ei tunneta.

Lähteet

 1. Youtuben videot: Tentenin teema ja Nejin teema


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari