Temari

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Temari
Temari S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 15-16v
Ikä (Shippuuden): 18-19v
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Tummanvihreät
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Jounin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 20
Viimeinen esiintyminen:

Temari on Hiekkakylästä kotoisin oleva jounin-tason ninja, Neljännen Kazekagen esikoinen ja Kankuroun ja Gaaran isosisko. Hän kuului genin-aikoinaan veljiensä kanssa samaan tiimiin, jota opetti Baki, mutta jouniniksi päädyttyään ja Gaaran tultua Kazekageksi tiimi hajosi.

Persoona

Temari ennen aikahyppyä

Temari on luonteeltaan äänekäs ja suorastaan rääväsuinen, eikä hän useimmiten pelkää sanoa omaa mielipidettään. Hänellä on kuitenkin huolehtivakin puolensa, eikä hän pidä toisista ihmisistä huolehtimista tarpeettomana. Temari tuntuu olevan myös rauhan kannattaja, sillä hän kyseenalaisti hyökkäyksen Konohaan. Kuten hänen pikkuveljensä Kankuroukin, myös Temari pelkäsi perheen kuopusta Gaaraa aikana ennen Naruton ensimmäisiä chuunin-kokeita.

Aikahypyn jälkeen Temarista ja Kankurousta tuli jounineja, ja Temari alkoi vierailla Konohassa muun muassa tulevien chuunin-testien merkeissä. Temarin suhde Gaaraan oli parantunut hurjasti, kuten Kankurounkin, mutta Temari ei ole Gaaralle aivan yhtä läheinen kuin Kankurou. Kun Akatsuki kaappasi Gaaran, Temari kiirehti heti Konohasta Hiekkakylään saatuaan tietää asiasta, ja kun Kankurou oli sairaalassa toipumassa myrkytyksestä, Temari piti vanhempaa pikkuveljeään silmällä.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Aseet ja taidot

Temari on hyvin älykäs ja analysoi tarkasti tilannetta taistellessaan. Asuman mukaan Temari on erinomainen strategisti ja että Temari pakotti Shikamarun miettimään chuunin-kokeissa lukuisia siirtoja etukäteen näiden taistellessa keskenään. Tayuyaa vastaan taistellessaan Temari myös tiedusteli Shikamarulta, mitä Tayuya osasi.

Pääasiallisena aseenaan Temari kantaa mukanaan jättimäistä viuhkaa, jonka avulla hän voi käyttää tuulielementin voimakkaita jutsuja. Viuhkaa voi myös käyttää lyömäaseena, ja sillä voi myös liitää. Viuhkassa on kolme violettia ympyrää, joita Temari kutsuu "kuiksi/tähdiksi". Viuhkan voima kasvaa hurjasti sitä mukaa miten paljon kuita/tähtiä on paljastettu.

Temari pystyy summonoimaan näädän, joka käyttää aseenaan suurta viikatetta.

Triviaa

  • Temari oli ainut naispuolinen ninja, joka pääsi chuuninkokeiden viimeiselle kierrokselle: Sakura ja Ino tyrmäsivät toisensa, Tenten hävisi Temarille, Kin hävisi Shikamarulle ja Hinata hävisi Nejille.
  • Temari perustuu kiinalaisen kertomuksen Lännenmatkan muistelmien Rautaviuhkaprinsessaan.
  • Masashi Kishimoton kirjoittaman hahmo-oppaan mukaan Temarin pituus oli ennen aikahyppyä 159,3 cm ja paino 44,9 kg. Aikahypyn jälkeen vastaavat mitat olivat 165 cm ja 47,9 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 23. elokuuta ja veriryhmä O.


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari
  1. Mangan 453. luku, sivut 19-20