Kage

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Viisi suurta Kagea. Vasemmalta: Mizukage, Kazekage, Hokage, Tsuchikage ja Raikage. Kazekagen hattu kuvataan kuitenkin useammin siniseksi kuin vihreäksi.

Kage (sanatarkkaan suomennettuna varjo) on kylänsä vahvin ja korkea-arvoisin ninja, joka on samalla myös kylänsä johtaja. Yleensä kagen valitsee asianomaisen kylän vanhimmat. Jos kage pysyy hengissä virassaan useita vuosikymmeniä, hän voi vetäytyä eläkkeelle ja antaa virkansa seuraavalle kagelle. Näin on tehnyt esimerkiksi Kolmas Hokage, joka vetäytyi eläkkeelle Neljännen Hokagen tieltä mutta palasi Hokageksi tämän kuoltua.

Kaget toimivat yhdessä maansa maaherrojen, daimyoiden, kanssa, valvovat ninjakylänsä toimintaa ja johtavat omaa ninjayhteisöään. Juuri kaget ovat yleensä niitä, jotka lähettävät kylänsä ninjoja tehtäville. He myös tekevät päätökset muun muassa kylän turvallisuudesta ja sodankäynnistä. Varsinaisia kageja, niin kutsuttaja suuria kageja, on viisi kappaletta, ja he ovat seuraavat:

Näiden lisäksi on vielä Hoshikage (tähtivarjo), jonka valitsevat pienen Tähtikylän asukkaat. Hoshikage ei kuulu viiden suuren kagen joukkoon, eivätkä häntä pidä oikeana kagena muut kuin tähtikyläläiset. Yleensä kuitenkaan pienillä ja vähän huomiota keränneillä ninjakylillä ei ole kagea, vaan kylän johtajaa sanotaan vain kylän johtajaksi, vaikka johtaja olisikin taidoiltaan kage-tasoa. Tästä esimerkkinä on Äänikylän johtaja Orochimaru.


Ninja-arvot
Ninjaoppilas, Genin, Chuunin, Tokubetsu Jounin, Jounin, Kage

Sannin, Nukenin, Oinin, Irounin, ANBU, Siviili