Aburame Shino

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Aburame Shino
Shino S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13v
Ikä (Shippuuden): 15-16v
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat, mutta aina aurinkolasien takana piilossa
Ninja-arvo: Jakso 1: Oppilas
Jakso 2-220: Genin
Shippuuden: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen:

Aburame Shino on erakkomainen ja salaperäinen chuunin-tason ninja. Hän kuuluu Aburame-klaaniin, joka käyttää hyönteisiä taisteluissa ja ihmisten jäljittämisessä. Shino, Inuzuka Kiba ja Hyuuga Hinata kuuluvat Team Kurenaihin, jota johtaa Yuuhi Kurenai.

Persoona

Shino ennen aikahyppyä

Shino on luonteeltaan hyvin tyyni, viileä ja erakkomainen, ja monet pitävät häntä arvoituksellisena. Hän näyttää hyvin vähän tunteitaan eikä usein edes hymyile. Hän kuitenkin on ärtyy, mikäli häntä ei huomioida, kuten hän ärtyi Narutolle Shippuudenin alussa, kun tämä ei tunnistanut häntä mutta havaitsi helposti Kiban ja Hinatan. Syy huomaamattomuuten ja tunnistamattomuuteen saattoi tosin olla se, että aikahypyn jälkeen Shino on alkanut pukeutua vaatteisiin, jotka peittävät hänen ruumiinsa kokonaan.

Shino arvostaa varautuneesta luonteestaan huolimatta tiimityötä ja ystäviään. Kiba esimerkiksi arvostaa Shinon taitoja, vaikkei Shino pidäkään Kiban rasavillimäisestä luonteesta. Shino tulee hyvin toimeen Hinatan kanssa, mikä näkyy siitä, kun chuuninkokeiden karsinoissa Shino huolestui valtavasti, kun Hinata päätyi sairaalaan Nejin käsittelyn jälkeen. Shino kuitenkin arvioi, että Hinatasta voisi silti tulla vahva.

Shino on erittäin älykäs, ja hän analysoi tarkasti ympäristöään tehdessään taktiikoita taisteluja varten. Shikamarun tavoin hän suunnittelee usein hyökkäyksensä useita siirtoja etukäteen. Hän huolehtii myös tarkasti hyönteisistään pitääkseen ne uskollisina itselleen.

Shino puhuu usein uteliaasti ja kysellen paljon, kuten Naruto ja Kiba ovat panneet merkille. Shinolla on usein tapana selittää asioita esittämällä ensin jonkin kysymyksen ja sitten antamalla itse vastauksen kysymykselle, kun yleensä ihmiset jättäisivät vastaavan tällaisen kysymyksen mainitsematta. Hän myös usein korjailee toisten selityksiä oikeampaan ja täsmällisempään muotoon.

Taidot

Shino kuuluu Aburame-klaaniin, jonka jäsenten ruumiisiin istutetaan jo syntyessä erityisiä kikai-kuoriaisia. Shino antaa kikai-hyönteisten elää ruumiissaan ja syödä chakraansa, ja saa sitten vaihdossa täyden käskyvallan niihin. Päätellen hyönteisten määrästä Shinon chakramäärä on erittäin korkea. Shino on lisäksi hyvin älykäs ja suunnittelee hyökkäyksensä huolella.

Triviaa

  • Masashi Kishimoto kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan Shinon pituus ennen aikahyppyä oli 161,1 cm ja paino 48,5 kg, jälkeen aikahypyn 175,1 cm ja 56,6 kg. Hänen syntymäpäivänsä on 23. tammikuuta ja veriryhmä AB.
  • Hahmo-oppaiden mukaan Shinon lempiruoka on villiruohosalaatti sekä talvivesimeloni, ja hän pitää vähiten tofusta ja vahvatuoksuisista ruoista. Hän harrastaa hyönteisten tutkimista, ja hänen suosikkisanontansa on "valttikortti".
  • Ainoa kerta kun Shinon nähdään nauravan, tapahtuu kun hän syö nauruhuumeilla myrkytettyä ruokaa.
  • Shinon silmät nähdään todennäköisesti ainoan kerran fillereissä jaksossa 149 noin kohdassa 3:06, jolloin hänet ollaan kuvattu sivusta päin.

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari