Aburame

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Byakugan-läpivalaisu Shinon kehosta.

Aburamen klaani on kuuluisa taidostaan hallita erityisiä kikai-kuoriaisia. Klaanin ninjat antavat kuoriaisten asua symbioottisesti elimistössään ja syödä chakraansa. Vastapalvelukseksi hyönteiset taistelevat heidän puolestaan. Kuoriaiset laitetaan klaanilaisten sisään jo heidän syntyessään. Koska kuoriaiset syövät chakraa, ne ovat hyvin voimakkaita. Ne voivat tulla esiin mistä tahansa aburamelaisen ruumiin aukosta ja voivat jopa syödä reittinsä ihon läpi.

Hyönteisten ja isäntien suhteesta on molemmin puolin hyötyä. Hyönteiset saavat pesän ja ravintoa, kun taas isännät voivat käyttää hyönteisiä ninjutsumaisten tekniikoiden käyttöön ilman chakrankulutusta tai käsisinettejä. Lisäksi naaraspuolisia kuoriaisia voidaan käyttää kohteen huomaamattomaan jäljittämiseen, sillä naaraasta lähtevää hentoa hajua eivät havaitse muut kuin saman lajin koiraat. Kuoriaisia voidaan käyttää myös vakoiluun ja tiedonkeruuseen, sillä aburamelaiset osaavat kommunoikoida hyönteistensä kanssa ja kuoriaiset on koulutettu olemaan pitämättä ääntä tai liikkumatta turhaan.

Tunnettujen Aburamejen on havaittu käyttävän miltei aina aurinkolaseja ja jotain vaatekappaletta, joka peittää osan kasvoista. Aburamen klaanin pahin kilpailija oli mehiläisiä ohjastava Kamizurin klaani siihen asti, kunnes Aburamen klaani päihitti sen.

Tunnettuja jäseniä

Lue lisää

Lähteet

  1. Mangan 427. luku, sivu 14


Klaanit
Aburame, Akimichi, Fuuma, Hyuuga, Inuzuka, Kaguya, Kamizuri, Nara, Uchiha, Wagarashi, Wasabi, Yamanaka
Muut ryhmät
ANBU, Akatsuki, Hebi/Taka, Kiri no Shinobigatana Nananin Shuu, Kurosuki, Ne (Root), Oto no Yonin Shuu