Uchiha

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Uchihan logo

Uchiha oli kerran Konohan kuuluisin ja voimakkain klaani, joka myös perusti Konohan yhdessä Senjun kanssa sodittuaan lukemattomia kertoja. Uchiha oli myös Konohan poliisivoimien perustaja, ja sen tunnus onkin sama kuin Uchihalla. Eräänä yönä Itachi kuitenkin surmasi koko klaanin, jättäen henkiin vain yhden henkilön, pikkuveljensä Sasuken.

Klaanin uniikki tekniikka on doujutsu Sharingan, joka sallii mm. vastustajan jutsujen kopioinnin. Kakashi on ainoa, joka ei kuulu Uchiha -klaaniin, mutta omistaa Sharinganin. Klaanin Sharinganista on myös toinen aste, Mangekyo Sharingan.

Uchihan tunnuskuvio esittää tulta hallitsevaa viuhkaa. Samoin myös klaanin nimi, kun se lausutaan muodossa "uchiwa", tarkoittaa uchiwa-nimistä pingismailaa muistuttavaa viuhkaa, jota ei voi taittaa kokoon, toisin kuin mitä esimerkiksi Temarin käyttämää ougi-viuhkaa. Tunnuksesta ilmenee, että Uchiha-klaani on erityisen kyvykäs tulielementin kanssa, sillä viuhkaa voidaan käyttää lietsomaan tulenlieskasta kuumempaa ja vahvempaa.


Jäsenet

TODOnotice.gif Sivu sisältää mangapaljastuksia
Lopeta lukeminen tähän, jos et halua lukea asioita joita ei vielä animessa ole käsitelty

Nykyiset jäsenet

Entiset jäsenet

Lähteet

  1. Manga 397 p. 16


Klaanit
Aburame, Akimichi, Fuuma, Hyuuga, Inuzuka, Kaguya, Kamizuri, Nara, Uchiha, Wagarashi, Wasabi, Yamanaka
Muut ryhmät
ANBU, Akatsuki, Hebi/Taka, Kiri no Shinobigatana Nananin Shuu, Kurosuki, Ne (Root), Oto no Yonin Shuu