Uchiha Madara

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin kuva kaipaa muuttamista
Artikkelin kuva vaatii päivittämistä parempaan (uudempaan, suurempaan, selkeämpään...) kuvaan animesta
Moppi.gif Artikkeli kaipaa siivousta
Asiasta saattaa löytyä lisää täällä
Uchiha Madara
Uchiha Madara.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): Todella vanha, kuolematon[1]
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: (Punaiset käyttäessään Sharingania)
Ninja-arvo:
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Shippuuden 136
Viimeinen esiintyminen:

Uchiha Madara on erittäin voimakas ja taitava ninja.

Tausta

Madara on hyvin vanha ninja joka on elänyt jo ennen Konohan perustamista. Madaran aikana kaikkein vahvin ja vaikuttanein klaani oli Senju jota johti Senju Hashirama. Ainoa klaani, joka pystyi vastustamaan Senjua oli Uchiha. Nämä kaksi klaania taistelivatkin hyvin usein. Madara tulikin tunnetuksi taisteluista Hashiramaa vastaan. Lukuisien taisteluiden jälkeen Senju ja Uchiha solmivat rauhan. Näin syntyi Konoha. Madara oli siis yksi Konohan perustajista. Senju Hashiraman noustessa Hokagen paikalle Madara päätti lopulta haastaa hänet taisteluun ja he kävivät tuhoisan tappelun Valley of the Endin luona[4]. Madara koki karvaan tappion[5]. Myöhemmin tälle paikalle rakennettiin kaksi suurta patsasta, toinen esittää Senju Hashiramaa, toinen Madaraa.[6]

Myöhemmin mangassa Tobi osoittautuu todennäköiseksi Uchiha Madaraksi, mutta syytä hänen naamioitumiseensa ei ole vielä tiedossa. Lisäksi selviää, että Madara on toiminut Uchiha Itachin opettajana ja auttanut Itachia tuhoamaan Uchiha-klaanin. Lisäksi käy ilmi, että Uchiha Madara on lähes kuolematon, ja on elänyt jos ennen Konohan perustamista.[7]

Luonne

Luonteeltaan Madara (tai ainakin Tobi Madarana esiintyessään) on rauhallinen, jonkin verran muodollinen (ei kuitenkaan puhu tittelein) ja asiallinen.

Päämäärä

Taidot

Uchiha Madaran sanotaan omaavan kyky summonoida Kyuubi lähde?, kuitenkin varmaa on se, että Madara pystyy kontrolloimaan Kyuubia.[10] Jopa Kyuubi tietää Madaran voimakkaan Sharinganin chakran[11], ja tuntuu jopa hieman pelkäävän tätä. Kyuubi väitti Madaran chakran olevan jopa pahaenteisempää kuin omansa. Lisäksi hän väitti aistivansa samaa chakraa Uchiha Sasuken sisällä[12]. Kyuubin kontrolloinnin lisäksi Madara osaa taittaa aika-avaruusjatkumoa eli esim. siirtää esineitä toiseen ulottuvuuten. Madaraan ei myöskään tehoa fyysiset hyökkäykset. Ei tiedetä onko siinä kyseessä jokin aika-avaruus tekniikka vai perustuuko se Madaran Mangekyou sharinganiin. Sakuran päätelmien mukaan Madara siirtää ruumiinosansa pois hyökkäyksen tieltä.

Mangekyou Sharingan

Madaralla oli veli Uchiha Izuna, jonka kanssa Madara oli kaikella tavalla yhtä vahva. He kisasivat päivittäin yrittäen tulla toisiaan vahvemmaksi. He olivat ensimmäiset, jotka herättivät Mangekyou Sharinganin tappamalla parhaat ystävänsä ja näin ottivat koko klaanin haltuunsa. Vanhemmasta veljestä, Madarasta, tuli heidän johtajansa Izuna vierellään. Mutta ajan kuluessa, Mangekyoun haittavaikutuksen takia, Madara sokeutui ja hän vaipui epätoivoon. Tällöin hänellä oli vain yksi vaihtoehto näkönsä saamiseksi. Hän otti pikkuveljensä silmät ja täten sai ikuisen Mangekyou Sharinganin ja näkönsä takaisin. Itachi sanoi, että Madara vei silmät väkipakolla, kun taas Madara itse kertoi Izunan antaneen ne vapaaehtoisesti klaanin vuoksi.

Lähteet

 1. On elänyt jo ennen Konohan perustamista eli melkein 200-vuotta. Eli ainakin vanhuuteen kuolematon on
 2. Manga 385
 3. Kuten Sasuken isä on sanonut jokaisen Uchihan pitäisi hallita tämä jutsu ja koska Uchiha Madara on yksi Uchihan klaanin perustajista ja kaikki uchihat osasivat tämän jutsun niin Madarankin on pakko osata se.
 4. Manga 399
 5. Manga 399
 6. Jakso 128-134
 7. Manga 385
 8. Mangan 455. luku
 9. Mangan 467 luku
 10. Manga 385
 11. Shippuuden, jakso 1
 12. Shippuuden, jakso 1