Uchiha Itachi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Moppi.gif Artikkeli kaipaa siivousta
Asiasta saattaa löytyä lisää täällä
Uchiha Itachi
Uchiha Itachi.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 17 vuotta
Ikä (Shippuuden): 19 vuotta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat (Punaiset Sharingania käyttäessä)
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Konohassa
Elementti: Tuli & Vesi
Ensi-esiintyminen: Jakso 80
Viimeinen esiintyminen: Jakso 358
  • Sormus: 朱, shu ("tulipunainen")
  • Sormuksen paikka: Oikean käden nimetön
  • Pari: Hoshigaki Kisame


Uchiha Itachi on nukenin Konohasta ja Akatsukin jäsen parinaan Hoshigaki Kisame. Hän on Uchiha Sasuken isoveli ja kuuluu Uchiha-klaaniin. Itachia pidetään eräänä koko Narutoversumin voimakkaimmista, sillä jopa Orochimaru tunnusti Itachin olevan häntä voimakkaampi, vaikkakin huomattavasti nuorempi. Itachi on Deidaran ohella Akatsukin nuorin jäsen.


Nuoruus

Itachi syntyi 17 vuotta ennen Naruton alkamista Uchiha Fugakulle ja Uchiha Mikotolle. Hänen potentiaalisuutensa huomattiin jo varhain, joten isänsä opastuksella Itachi syventyi ninjaopiskeluihinsa ja todennäköisesti kykeni tulielementin jutsuihin jo ennen akatemiaan siirtymistä.

Seitsenvuotiaana Itachi valmistui akatemiasta yhdessä vuodessa ja oli vuosikurssinsa kärkeä. Vuosi eteenpäin ja Itachi kykeni aktivoimaan Sharinganinsa ensimmäistä kertaa, joka helpotti hänen kehittymistään todella paljon. Tästä kaksi vuotta eteenpäin ja Itachi onnistuneesti läpäisi chuuninkokeen ja samoihin aikoihin liittyi ANBU-yksikköön. Kun pari vuotta oli vierähtänyt Itachin paras ystävä, jota hän piti kuin veljenään, kuoli. Heti kättelyssä Konohan poliisivoimat epäilivät, ettei Uchiha Shisuin kuolema ollutkaan itsemurha, vaan joku hukutti hänet tarkoituksella. Poliisi vieraili Itachin luona useampaan kertaan ja kävi selväksi, että he pitivät tätä epäiltynä. Eräänä päivänä poliisien käydessä ensimmäisiä kertoja Itachi osoitti vihansa ja taitonsa suuruuden lyömällä kaikki kolme maahan. Sasuken huudot saivat Itachin lopulta lamaantumaan ja hän pyytää anteeksi. Sasuke kuitenkin huomaa veljensä Sharinganissa oudon muodon, joka saa hänet mietteisiin. Myöhemmin kaikki paljastuu, Itachi hukutti parhaan ystävänsä saadakseen Mangekyou Sharinganin.

Kolmetoistavuotiaana Itachi ylennetään ANBU:n kapteeniksi ja hän alkaa vierottua perheestään yhä enemmän. Hän auttaa Sasukea harjoittelussa yhä vähemmän ja viettää tehtäviensä parissa yhä enemmän aikaa. Hänen isänsä on tällaisesta käytöksestä erittäin vihainen, eikä voi suvaita poikansa veljeilevän Konohan johdon kanssa liikaa. Itachi itse useampaan kertaan mainitsee, ettei hänellä ole mitään mielenkiintoa tätä mitätöntä klaania kohtaan.

Itachi näyttää alusta alkaen rakastavan pikkuveljeään todella paljon. Sasuken ollessa vielä alle akatemiaikäinen Itachi useasti leikki tämän kanssa ja jopa hieman opetti esimerkiksi shurikenien käyttöä. Kuitenkin Itachi sanoi usein olevansa kiireinen, eikä näin ehtinyt aina temmeltää veljensä kanssa. Hänen "suosikkitekniikkansa" oli huijata Sasukea lähestymään, jotta kykenisi tökkäämään tätä otsaan kahdella sormella. Itachi tuntuu myös puolustavan Sasukea isänsä edessä ja hänen toimensa usein pakottavatkin Fugakun muuttamaan mielensä.

Klaaninsa hävittäminen

Ollessaan ANBU:n leivissä Itachi saa kuulla Konohan korkeimmalta johdolta, että Uchiha-klaani suunnittelee vallankaappausta. Hänet asetetaan vakoojan asemaan klaaninsa keskellä, jolloin suunnitelmat alkavat näyttää yhä kirkkaammilta. Näin ollen on enää yksi ainoa tehtävissä oleva asia, klaanin täydellinen tuhoaminen. Eräänä täysin normaalina päivänä Itachi aloittaa operaationsa yhdessä Uchiha Madaran kanssa, johon hän on aikaisemmin tutustunut. Tämän operaation ja määräyksen hän sai suoraan Konohan korkeimmalta taholta.

Sasuken palattua kotiin tuona tuhoisana päivänä hän löytää koko klaaninsa tapettuna ja kotoaan "luvattoman" vierailijan vanhempiensa ruumiiden vierestä. Pian hänelle selviää karmaiseva totuus, tuo tuntematon henkilö ei olekaan tuntematon, vaan hänen rakas isoveljensä. Sasuke laukaisee epäonnistuvan hyökkäyksen kohti Itachia ja juoksee pakoon, joka tosin on täysin turhaa. Itachi saa hänet nopeasti kiinni ja käyttää Mangekyou Sharinganin erikoisjutsua, Tsukuyomia horjuttaakseen tämän mielentilaa. Viimeisinä sanoinaan Itachi opastaa Sasukea sanoen: - "Typerä pikkuveli. Jos toivot tappavasi minut, vihaa minua, inhoa minua... Ja selviydy rumalla tavalla... juokse... juokse... ja takerru elämään ja pidä siitä kiinni kynsin ja hampain". - Nämä sanat sanottuaan Itachi häviää paikalta jättäen Sasuken ruumiiden keskelle. Myöhemmin hän sanoo Sasukelle, että teki sen, jotta Sasukekin hankkisi Mangekyou Sharinganin. Myöhemmin hän voisi sitten viedä Sasuken silmät saaden itselleen loputtoman Mangekyou Sharinganin.

Itachin todellinen syy jättää Sasuke eloon oli kuitenkin erilainen; hän rakasti tätä liikaa, eikä näin voinut tappaa häntä edes korkeamman tahon käskystä. Hän toivoi, että onnistuisi joka tapauksessa auttamaan Sasukea saavuttamaan voimaa ja että tämä kykenisi jonain päivänä ohittamaan hänet.

Itachi ja Akatsuki

Klaaninsa tuhoamisen jälkeen Itachi pakeni Konohasta kiireellä ja liittyi lähes saman tien rikollisjärjestö Akatsukiin. Hän saa nopeasti parikseen Hoshigaki Kisamen ja tehtäväkseen vangita Uzumaki Naruto hänen sisällään olevan Kyuubin vuoksi.

Akatsukissa Itachi on mukana ainakin Deidaran värväämisessä, joka lopulta vaatii Itachin genjutsuja. Lisäksi Orochimaru yrittää lähestyä häntä ottaakseen tämän ruumiin haltuunsa, mutta Itachin Sharingan ja kyvyt osoittautuvat Orocimarulle liian voimakkaiksi ja hänet vangitaan halvaannuttavaan genjutsuun. Itachi lopulta leikkaa Orochimarun käden irti, joka saa tämän lähtemään Akatsukista.

Orochimaru yritti kukistaa Itachin, koska hän halusi Itachin ruumiin ja sitä kautta hänen Sharinganinsa. Orochimaru kuitenkin epäonnistui tässä, ja hän jopa myönsikin että Itachi on häntä voimakkaampi. Itse asiassa Itachin kimppuun käyminen oli syy sille, miksi Orochimaru joutui lähtemään Akatsukista.

Itachi ja Kisame ilmestyvät Konohaan tarinamme jo alettua ja taistelevat kahdestaan neljää Konohan jouninia vastaan vahingoittaen Hatake Kakashia huomattavasti. He perääntyvät paikalta, mutta iskevät Naruton kimppuun muualla. Samalla reissulla Sasuke ilmestyy paikalle aloittaen hurjan rynnäkön kohti Itachia. Itachi blokkaa Sasuken yrityksen helposti ja vastahyökkää käyttäen jälleen kerran Tsukuyomia. Tällä kertaa Jiraiya kuitenkin saapuu paikalle ajoissa hyökäten Itachin ja Kisamen kimppuun. Kaksikko pakenee Jiraiyan jutsusta Itachin Amaterasu-tekniikalla.

Useita vuosia myöhemmin Naruto, Kakashi, Sakura ja Chiyo kohtaavat Itachin matkallaan pelastamaan Gaaraa. Tällä kertaa Itachi ei kykene käyttämään Mangekyon erikoisjutsuja, mutta hän vangitsee Naruton genjutsuunsa joka tapauksessa. Naruton paettua täältä Sakuran ja Chiyon avulla ryhmä voittaa Itachin vain huomatakseen, että tämän käytti outoa muuntautumistekniikkaa, eikä ollut itse paikalla ollenkaan, vaan he tappoivat Hiekkakylän ninjan.

Itachin taidot ja Sharingan

Itachin ninjataso on virallisesti chuunin, mutta taitojensa puolesta hän voisi helposti olla Kage

Itachin lähes ylivoimaiset taistelutaidot perustuvat Sharinganiin ja uskomattomaan sinetintekonopeuteen. Esimerkiksi Yuuhi Kurenai ei kyennyt huomaamaan Itachin edes tehneen sinettejä ennen jutsun ilmestymistä. Lisäksi Itachin Mangekyo Sharingan, joka on huomattavasti normaalia Sharingania voimakkaampi ei ainakaan vähennä hänen potentiaalisuuttaan. Itachi osaa myös todella paljon jutsuja ja kykenee taidokkaasti käyttämään niitä taistelutilanteessa. Myöskin hänen taijutsu taitonsa ovat huomattavat. Itachin on nähty käyttävän sekä tuli-, että vesi-elementin jutsuja.

Itachi käyttää taistellessaan huomattavan paljon genjutsua, jossa hän on erittäin taitava. Itachin voimakkain genjutsu on Mangekyo Sharinganin erikoistekniikka Tsukuyomi, joka todellisuudessa kestää vain sekunnin, mutta sen kiduttava vaikutus tuntuu uhrista 72 tunnilta. Kuitenkaan Itachin genjutsu-arsenaali ei lopu ainoastaan doujutsuihin, vaan hän kykenee langettamaan niitä pelkästään yhdellä sormella.

Mangekyon muut tekniikat ovat ninjutsu Amaterasu, joka on tuli-elementin jutsu. Tämä musta liekki polttaa kaiken tieltään, ja se palaa viikon ajan(Jiraiya onnistuu tukahduttamaan tulen tason viisi tulisinetillä).

Kolmas tekniikka on nimeltään Susanoo, joka kutsuu valtavan Susanoo-jumalan taistelukentälle. Tätä jutsua voidaan käyttää sekä hyökkäykseen, että puolustukseen ja sen voima on uskomaton.

Taistelu Sasukea vastaan

Itachin kierrellessä Kisamen kanssa etsimässä Yonbia Sasuke viimein löytää veljensä haastaen hänet. Taistelun käynnistyttyä huomataan, että Itachi on erittäin huonossa kunnossa. Mangekyo Sharinganin ylikäyttö on lähes sokaissut hänet, eivätkä refleksitkään ole entisellä tasolla. Hän myöskin näyttäisi yskivät verta, joka viittaa johonkin sairauteen. Itachi valehtelee Sasukelle tavoittelevansa tämän silmiä saavuttaakseen Ikuisen Mangekyo Sharinganin. He myös käyvät lyhyen keskustelun Uchiha Madarasta ja Itachin päämääristä.

Taistelu alkaa ja jatkuu tasaisena, eikä chakraa säästellä. Lopulta Sasuke laukaisee viimeisen hyökkäyksensä, johon Itachi vastaa Susanolla. Vielä viime hetkellä Orochimaru puuttuu peliin, mutta Susanoon murhaava voima lyö hänet takaisin. Itachi lähestyy Sasuken silmiä, mutta koskettaakin vain Sasuken otsaa sormillaan sanoen: "Olen pahoillani Sasuke, mutta tämä on viimeinen kerta". Itachi kaatuu kuolleena maahan. Hän onnistui kuitenkin siirtämään ainakin osan Mangekyostaan suojelemaan Sasukea, jottei tämä joutuisi Madaran vaikutusvallan alaiseksi. Myöhemmin Zetsu ja Madara hakevat molemmat pois taisteluareenalta.

Triviaa

  • Itachin nimi tarkoittaa minkkiä, näätää tai lumikkoa[2], jota pidetään japanilaisissa kansantaruissa tuhon ja pahan onnen ennusmerkkinä.
  • Itachin kampaus Naruton ensimmäisessä osassa muistutti ponihäntää lukuun ottamatta Sasuken kampausta, mutta Shippuudenissa kampaus muuntui oleellisesti. Veljekset ovat kuitenkin kasvoiltaan hyvin samanoloiset. Itachi vain näyttää vaarallisemmalta.
  • Itachi oli Shippuudenin aikoihin 178 cm pitkä ja painoi 58 kg. Ennen aikahyppyä hänen pituutensa oli 175,2 cm.

Lähteet

  1. Naruto manga chapter 477
  2. http://www.servut.us/wiki/sanakirja