Susanoo

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Susanoo
Susanoo.jpg
Englanniksi Susanoo
Suomeksi Susanoo
Luokka Ei luokkaa
Käyttötarkoitus Hyökkäys, Puolustus
Käyttöetäisyys Kaikki etäisyydet
Tyyppi Kekkei Genkai, Ninjutsu
Elementti
Käyttäjät Uchiha Itachi

Susanoo on erään Shintolaisuuden jumalan mukaan nimetty jutsu. Itachin versiossa se ilmestyy ensin luurankona käyttäjänsä ympärille ja alkaa pikkuhiljaa kehittämään itselleen lihaksia ja lopulta miekan ja kilven. Vasemmassa kädessä oleva kilpi on Kahdeksan ulottuvuuden kilpi (八咫鏡, Yata no Kagami), jolla on sanottu olevan kyky torjua kaiken. Oikeassa kädessä oleva miekka on Kymmenen käden miekka (十拳剣, Totsuka no Tsurugi), joka voi sinetöidä henkilön, jota koskee unentapaisen, päättymättömään illuusioon. Oikean käden kyynärpäästä lähtee myös kolmas käsi, joka pitää sake-purkkia, jonne miekan sinetöimä henkilö joutuu. Zetsun mukaan näiden miekan ja kilven yhdistelmä teki Itachin voittamattomaksi. Kuten Amaterasu ja Tsukuyomi, Susanoo on Mangekyou Sharinganilla käytettävä tekniikka. Susanoossa täytyy käyttää molempia silmiä yhtäaikaa.

Susanoossa, kuten myös muissakin Mangekyou Sharinganin tekniikoissa, on omat riskinsä. Se kuluttaa käyttäjän kehoa suuresti. Jatkuva käyttö aiheuttaa käyttäjälle kuoleman.

Susanoon kantama miekka Totsuka no Tsurugi on täydellinen vastakohta Orochimarun käyttämälle Kusanagi no Tsurugille.

Vaikutteita

Tämä jutsu, kuten muutkin Mangekyo Sharinganin jutsut, Amaterasu ja Tsukuyomi liittyvät japanilaiseen mytologiaan. Susanoolla, meren ja myrskyn jumalalla, oli sisar Amaterasu ja veli Tsukuyomi.

Lähteet