Amaterasu

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Amaterasu
Amaterasu.jpg
Englanniksi Shining Heaven
Suomeksi Hohtava taivas
Luokka Ei luokkaa
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Kekkei Genkai, Ninjutsu
Elementti Todennäköisesti tuli
Käyttäjät Uchiha Itachi, Uchiha Sasuke

Amaterasu on shintolaisuskonnon aurinkojumalattaren mukaan nimetty legendaarinen jutsu, joka on tuntematon Uchiha-klaanin ulkopuolella. Jutsu koostuu seitsemän päivää ja seitsemän yötä palavista mustista liekeistä, joiden sanotaan olevan yhtä kuumia kuin aurinko.

Tekniikan käyttämiseen vaaditaan Mangekyo Sharingan, joten tähän mennessä vain Itachin on nähty käyttävän Amaterasua päästäkseen pois Jiraiyan Gamaguchi Shibarista.

Amaterasun musta liekki polttaa kaiken tieltään. Se pystyy helposti pyyhkäisemään normaalin tulen pois ja "jahtaa" kohdetta ikuisesti, ellei Mangekyo Sharingania suljeta/käännetä pois kohteesta. Amaterasun musta liekki siis polttaa kaiken, mihin Mangekyo Sharingan on kohdistettu. Amaterasua ei voi väistää ellei ole silmää nopeampi, sillä käyttäjä voi ohjata liekkejä mielensä mukaan.


Haittapuolena jutsussa on se että se kuluttaa erityisen paljon Chakraa sekä kehoa ja silmiä. Amaterasu aiheuttaa myös rajatonta kipua silmiin. Itachin käyttäessä Amaterasua hänen silmistään alkoi vuotaa verta, Amaterasu silti tappaa kohteen varmasti. Tämä nähtiin myös Sasuken käytettyä Killer Beehen Amaterasua. Sasuken silmästä alkoi vuotaa verta ja hän sai suurta kipua silmiinsä. Killer Bee ei kuitenkaan kuollut Amaterasun liekkeihin sillä oli muuntautunut Bijuunsa valtavaan ja voimakkaaseen muotoon. Siitä huolimatta Killer Bee vahingoittui todella pahasti.

Eräs Orochimarun tekniikoista mahdollistaa pakenemisen Amaterasulta.[1]

Sasuke oppii tämän tekniikan Itachin siirtäessä Mangekyo Sharinganinsa Sasukeen, mutta tämä ei hallitse sitä kunnolla.


Lähteet

  1. Manga Chapter 390