Mangekyou Sharingan

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Mangekyo Sharingan)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Mangekyou Sharingan
Mangekyou Sharingan.jpg
Englanniksi Kaleidoscope Copy Wheel Eye
Suomeksi Kaleidoskooppikopiosilmä
Luokka
Käyttötarkoitus Avustus
Käyttöetäisyys Näköetäisyys
Tyyppi Doujutsu, Kekkei Genkai
Elementti
Käyttäjät Uchiha Itachi, Hatake Kakashi, Uchiha Madara, Uchiha Sasuke, Uchiha Izuna

Mangekyou Sharingan on kehittyneempi versio Sharingan-doujutsusta. Se muistuttaa ulkomuodoltaan tavallista Sharingania, mutta sen tomoe-kuvio on muuntunut erilaiseksi. Tähän mennessä kaikkien Mangekyou Sharinganien käyttäjien silmäkuviot näyttävät erilaisilta. Mangekyou Sharinganin voi tiettävästi saada haltuunsa vain omaamalla jo valmiiksi Sharinganin ja tappamalla läheisimmän ystävänsä. Esimerkiksi Uchiha Itachi tappoi Mangekyou Sharinganiaan varten parhaan ystävänsä Uchiha Shisuin. Monet muutkin Uchihat ovat kautta aikojen tappaneet parhaita ystäviään saadakseen Mangekyou Sharinganin. Kuitenkaan ei tiedetä, mitä Hatake Kakashi teki saadakseen Mangekyou Sharinganinsa. Tosiasiassa Mangekyou Sharinganin saamiseksi riittää se, että Sharinganin käyttäjälle hyvin läheinen ihminen kuolee ja että siitä syntynyt menetyksen tunnepurkaus aktivoi Mangekyou Sharinganin. Näin tapahtui esimerkiksi Uchiha Sasuken Mangekyou Sharinganin tapauksessa.

Mangekyou Sharingan antaa mahdollisuuden käyttää lukuisia voimakkaita ja kiellettyjäkin tekniikoita. Ei kuitenkaan tiedetä, ovatko nämä tekniikat vain yksilöistä riippuvia vai universaaleja. Ainakaan kahdella eri Mangekyou Sharinganin käyttäjällä ei ole nähty samaa tähän doujutsuun perustuvaa tekniikkaa. Mangekyou Sharingan ja piinaa henkilöä sekä henkisesti, että fyysisesti. Mangekyou Sharingania on mahdollista vastustaa hiukan, jos omistaa itsekin Sharinganin.

Mangekyou Sharinganin variaatiot

Uchiha Itachi

Uchiha Itachi sai oman Mangekyou Sharinganinsa tappamalla parhaan ystävänsä Uchiha Shisuin. Tähän mennessä Itachin on nähty käyttävän Mangekyou Sharinganillaan kahta vahvimmista (ellei kolmea vahvinta) asianomaisen doujutsun vahvinta tekniikkaa: Amaterasua ja Tsukuyomia. Amaterasu on voimakas ninjutsu-tekniikka, jolla voi luoda ikuisesti palavaa ja kaiken polttavaa mustaa tulta. Tsukuyomi taas on voimakas genjutsu-tekniikka, jolla voi luoda vastustajaan tuskallisia illuusioita, jotka tuntuvat kestävän päiviä vaikka ne kestävätkin oikeasti vain hetken. Itachin tekniikat ovat erittäin vahvoja ja suojaavat häntä hyvin, ja häntä on miltei mahdoton voittaa taistelussa.

Näiden kahden tekniikan lisäksi Itachi hallitsi Mangekyou Sharinganillaan Susanoo-tekniikan, jossa hän summonoi valtavan henkisoturin.

Mangekyou Sharinganin käyttö vei valtavasti Itachin chakraa ja vahingoitti vakavasti hänen ruumistaan, etenkin hänen silmiään. Kun Itachi taisteli viimeisen taistelunsa Sasukea vastaan, hänen silmistään vuoti verta tekniikoiden liikakäytön seurauksena[1]. Liikakäyttö myös hämärsi hänen näköään ja hidasti hänen refleksejään[2]. Zetsu kommentoi taistelun aikana, että Mangekyou Sharinganin vasen puoli on parempi genjutsussa ja oikea puoli ninjutsussa[3]. Sokeutumisensa estämiseksi Itachi aikoi ottaa (tai ainakin esitti aikovansa ottaa) Sasuken silmät ja lisäksi saada niistä lisää voimaa.

Hatake Kakashi

Kakashin silmä aikahypyn jälkeen

Hatake Kakashilla on myös oma versionsa Mangekyou Sharinganista, mutta toisin kuin Itachin Sharingan, Kakashin lähettää mitä tahansa kohteita toiseen ulottuvuuteen. Tähtääminen ja hyökkääminen vaatii melko paljon vaivaa ja harjoitusta, ja vaikuttaa siltä, että se vie todella paljon Kakashin chakraa; hän pyörtyy kolmen käyttökerran jälkeen, vaikka hän oli ennen sitä täysissä voimissaan. Ei tiedetä, miten hän hankki oman Mangekyou Sharinganinsa, kun kerran hän on itse kertonut, että kaikki hänen rakkaat läheisensä ovat jo kuolleet.


Uchiha Madara ja Izuna

Madaran Mangekyou Sharingan

Mangekyou Sharinganin ylikäytöstä johtuvan sokeutumisen voi estää vain viemällä veljensä tai siskonsa Mangekyou Sharinganin. Näin tehdessään syntyy uudenlainen ja edellistä paljon voimakkaampi Sharingan-tekniikka, niin kutsuttu ikuinen Mangekyou Sharingan (jap. Eien no Mangekyou Sharingan). Uchiha Madara on ensimmäinen, joka sai ikuisen Mangekyou Sharinganin, ja se antoi hänelle kuolemattomuuden, voittamattomuuden ja hänen Mangekyou Sharinganinsa voi hallita Kyuubia[4] kuin sylikoiraa. Madaran Mangekyou Sharingan ei myöskään sokeuta häntä.

Madara vei Mangekyou Sharinganiaan varten veljensä Uchiha Izunan Mangekyou Sharingan -silmät. Itachin mukaan Madara riisti silmät väkivalloin, Madara taas väittää, että Izuna luovutti ne vapaaehtoisesti. Joka tapauksessa tiedetään, että Izuna kykeni vielä jatkamaan taistelijan uraansa sokeuduttuaankin ja kuoli myöhemmin taistelukentällä[5]

Madara vaikuttaa myös tuntevan kaikki Mangekyou Sharingan -tekniikat. Ainoa poikkeus oli Amaterasu, jonka Itachi oli istuttanut veljensä Sasuken silmiin ennen kuolemaansa. Hän näyttää myös osaavan tukahduttaa Amaterasun muka sammumattomat liekit.

Uchiha Sasuke

Uchiha Sasuke herättää oman Mangekyou Sharinganinsa pian Itachin kuoleman jälkeen. Siinä on tähtimäinen kuvio, joka muistuttaa atomin kaaviokuvaa. Toisin kuin muissa Mangekyou Sharinganeissa, Sasuken Mangekyou Sharinganissä on musta pohja ja punainen kuvio eikä toisinpäin.

Sasuken on näytetty käyttävän Mangekyoullaan Amaterasua, jonka Itachi oli asettanut hänen silmiinsä ennen kuolemaansa. Kun Sasuke käyttää sitä vahingossa Uchiha Madaraan/Tobiin, Sasuken silmät ottavat hetkeksi Itachin Mangekyou Sharinganin hahmon. Kun hän seuraavan kerran käyttää Amaterasua tietoisesti Hachibi vastaan, hänen silmissään on hänen oman Mangekyou Sharinganinsa kuvio. Amaterasua käyttäessään Sasuke kärsii samoista sivuvaikutuksista kuin Itachikin, eli hänen näkökenttänsä sumenee ja hänen silmistään vuotaa verta. Sasuken on nähty myös käyttävän jotain genjutsu-tekniikkaa Mangekyoullaan, vaikka sitä tekniikkaa ei ole vielä nimetty. Sasuke osaa myös tukahduttaa Amaterasun.

Toisin kuin Itachilla, Sasuken Amaterasu tulee hänen vasemmasta silmästään ja genjutsu taas oikeasta.

Lähteet

  1. Mangan 389.luku, sivu 16
  2. Mangan 389. luku, sivu 9
  3. Mangan 389. luku, sivu 1
  4. Mangan 385.luku, sivu 17
  5. Masashi Kishimoton hahmo-oppaat