Akatsuki

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan
Akatsuki Kaapu.JPG

Akatsuki (suom. Aamunkoitto) on kylänsä pettäneiden rikollisninjojen perustama järjestö, jonka päämäärä ei ole tarkasti tiedossa. Se kerää paraikaa kokoon bijuuita saadakseen niiden voimat käyttöönsä.

Tähän mennessä animessa on näytetty kaikkien Akatsukin jäsenten kasvot ja voimat. Myös kaikkien jäsenten on kuultu puhuvan. Vain Zetsua lukuun ottamatta kaikkien on myös nähty taistelevan.

Yleistä

Akatsukissa on enintään kymmenen ensisijaista jäsentä. Järjestöön liittymisen kriteereitä ei tiedetä, vaikkakin kaikki jäsenet ovat luokiteltu erittäin vaarallisiksi kotikylissään ja ovat S-luokan rikollisia.

Kahden jäsenen, Itachin ja Sasorin, tiedetään joutuneen tekemään ns. pääsykokeen päästäkseen järjestöön. Itachi tappoi melkein koko klaaninsa yhdessä yössä (syy, miksi Itachi päätti tuhota klaaninsa, oli hänen mukaansa testata omia voimiaan[1]. Sasori taas kertoi kuolemaansa johtaneen Sakuraa ja Chiyoa vastaan käydyn tappelun aikana, että hänellä ei ole ollut näin hankalaa tappelua sitten Akatsukin liittymisen jälkeen. Deidara taas pakotettiin liittymään Akatsukiin.

Ryhmät

Akatsukin jäsenet työskentelevät kahden hengen ryhmissä. Ryhmät on rakennettu osapuolien vahvuuksia ja heikkouksia ajatellen, ja ryhmiä muodostaessa on tarkoituksena saada aikaan mahdollisimman dynaaminen duo. Esimerkiksi Kakuzu ja Hidan ovat pari, koska he eivät yleensä tule toimeen toisten ihmisten kanssa, mutta ovat kuitenkin vahvoja ja tarpeellisia. He eivät kuolemattomina kykene tekemään toisistaan selvää, joten heistä on tehty siksi pari. Zetsu on poikkeustapaus: hän suorittaa tehtäviään yksin. Jäsenet, joiden parit ovat kuolleet, suorittavat tehtäviään myös yksin siihen asti, että korvaaja on löytynyt. Monet Akatsuki-parit (kuten Hidan ja Kakuzu sekä Deidara ja Tobi) tulevat varsin huonosti toimeen keskenään. Jäsenet kuitenkin ylläpitävät työsuhdetta parinsa kanssa niin kauan kuin se edesauttaa Akatsukien tavoitteen saavuttamisessa. Yleisesti ottaen Akatsukien jäsenet ovat välinpitämättömiä muiden kumppaneidensa kohtaloista, ja heidän ainoa kiinnostuksen kohde on tietää, kuka oli tarpeeksi vahva tappamaan heidät.

Akatsuki on laajalle levinnyt järjestö, jonka jäsenet matkustelevat kaiken aikaa ympäri eri maita, ja heillä on agentteja useissa erilaisissa maissa. Agentit työskentelevät tietyille jäsenille vaihtelevien tarkoitusten takia. Sasorilla on useita agentteja, joiden mieltä hän hallitsee (yksi näistä oli Kabuto, Orochimarun oikea käsi), kun taas Kakuzulla on joukko pitämässä huolta hänen raha-asioistaan. Koska jäsenet ovat usein niin kaukana toisistaan, tehden tapaamiset epäkäytännöllisiksi, he kommunikoivat eräänlaisella telepatialla. Jos joukko pitää jonkun tärkeän kokouksen, he voivat ikään kuin matkustaa mielessään jonnekin Akatsukien salaisista piilopaikoista.

Ulkoasu

Vaatetus

Itachi päässään riisihattu.

Akatsukien jäsenet pukeutuvat samankaltaisiin asuihin, joiden huomiota herättävin vaatekappale on pohkeeseen asti yltävä tumma kaapu, jonka kaulus ulottuu leukaan asti. Kaapuun on painettu punaisia pilviä, ja sen alla akatsukilaiset pitävät yleensä melko tavallisia ja hieman vaihtelevia shinobi-vaatteita (esimerkiksi Itachilla ja Deidaralla on verkkopaidat, kun taas Kakuzulla on hihaton paita ja Hidanilla ei ole paitaa lainkaan). Akatsuki-univormuun kuuluu myös mustat shinobisandaalit ja niiden seurana valkoiset säärystimet.

Tehtäviä tehdessään he laittavat päähänsä ison, kartionmuotoisen olkihatun, jossa on pieni kello roikkumassa etupuolella ja jonka sivulla ja takana on mopin säikeitä muistuttavia nauhoja. Hatut kyllä yleensä heitetään pois, kun heidät on tunnistettu.

Näiden lisäksi he pitävät vielä myös oman kylänsä symbolilla varustettuja otsasuojuksia, jotka ovat keskiosasta vaakasuuntaan viillettyjä. Tämä osoittaa, että he eivät ole enää uskollisia kotikylilleen. Kaikkien jäsenten otsasuojus ei ole näkyvissä.

Kynsilakka

Jokaisella jäsenellä on myös vaihtelevan väristä kynsilakkaa kynsissään lukuun ottamatta Tobia, joka pitää mustia hansikkaita. Akatsukilaisten kynsilakkojen värit ovat seuraavat:

Sormukset

Sormukset
Sormi Jap. Suom. Pohjaväri Omistaja
Oikea peukalo 零, rei Nolla Sininen Pain (Nagato)
Oikea etusormi 青, sei tai shou Sininen tai vihreä Turkoosi Deidara
Oikea keskisormi 白, bya Valkoinen Valkoinen Konan
Oikea nimetön 朱, shu Tulipunainen Punainen Itachi
Oikea pikkusormi 亥, gai Villisika Vihreä Zetsu
Vasen pikkusormi 空, kuu Taivas tai tyhjyys Vaaleanharmaa Orochimaru
Vasen nimetön 南, nan Etelä Keltainen Kisame
Vasen keskisormi 北, hoku Pohjoinen Vaaleansininen Kakuzu
Vasen etusormi 三, san Kolme Vaaleanpunainen Hidan
Vasen peukalo 玉, gyokun Jalokivi tai pallo Violetti ennen Sasorilla, nykyisin Tobilla

Jokaisella Akatsukilla on yksi uniikki sormus, ja kenelläkään ei ole sormus samassa sormessa. Yhteensä on olemassa siis kymmenen sormusta. Tobi uskoi pääsevänsä jäseneksi, jos löytäisi Sasorin sormuksen, ja jäsen Tobista tulikin. Deidara vahvisti sormuksen tärkeyden menetettyään kummatkin kätensä: hän oli huolissaan enemmän sormuksesta kuin käsistään. Kun Orochimaru jätti järjestön, hän vei sormuksen mukanaan ja sen jälkeen Orochimarua ei ole korvannut kukaan.

Kahdeksan sormuksen nimet tulevat japanilaisesta Kuji-in-järjestelmästä (suom. yhdeksän tavusinettiä). Kukin tavu edustaa jotain meditoitaessa käytettävää käsien asentoa. Kuji-inejä pidetään usein ninjakansanperinteessä eräänlaisina loitsusymboleina. Painin rei ja Zetsun gai eivät ole Kuji-in-järjestelmästä. Ainoa käyttämätön kuji-in on 玄, (gen, suom. mysteerinen), ja se muistuttaa Zetsun gai-kanjia, joten kyseessä saattaa olla virhe. Zetsun sormus on kuitenkin näytetty gaina sekä Masashi Kishimoton kirjoittamissa hahmo-opaskirjoissa että mangassa, joten kyseessä ei todennäköisesti ole tahaton moka.

Päämäärä

Jäsenet

Animea spoilaamaton versio

Nykyiset jäsenet

Entiset jäsenet

Entiset agentit

Animea spoilaava versio

Lähteet

  1. Naruto-mangapokkari 17


Klaanit
Aburame, Akimichi, Fuuma, Hyuuga, Inuzuka, Kaguya, Kamizuri, Nara, Uchiha, Wagarashi, Wasabi, Yamanaka
Muut ryhmät
ANBU, Akatsuki, Hebi/Taka, Kiri no Shinobigatana Nananin Shuu, Kurosuki, Ne (Root), Oto no Yonin Shuu