Hoshigaki Kisame

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Kisame)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Hoshigaki Kisame
Kisame Shippuuden.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 29 vuotta
Ikä (Shippuuden): 32 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Akatsukin jäsen, Nukenin Sumukylässä
Elementti: Vesi, maa
Ensi-esiintyminen: Jakso 80
Viimeinen esiintyminen:
 • Sormus: 南, nan ("Etelä")
 • Sormuksen paikka: Vasemman käden nimetön
 • Pari: Uchiha Itachi


Hoshigaki Kisame on nukenin Sumun kylästä, Kiri no Shinobigatana Nananin Shuun jäsen, sekä Uchiha Itachin pari Akatsukissa.

Tausta

Kisame on entinen Sumunkylän seitsemän legendaarisen miekkamiehen jäsen, ryhmän, joka tunnetaan suurikokoisista miekoistaan. Hänen entinen kotivaltionsa, Mizu no Kuni, teki Kisamesta nukeninin lukuisten vallankaappausyritysten ja salamurhien takia. Myöhemmin Kisame liittyi Akatsukiin ja sai parikseen Itachi Uchihan.

Ulkonäkö

Kisame on hyvin pitkä (195 cm) ja vahva ninja. Kisamella on haimainen ulkomuoto: vaaleansininen iho, pienet valkoiset silmä ja terävät kolmiomaiset hampaat. Näiden lisäksi hänen kasvoissaan on kidusmaiset viivat. Jopa Kisamen nimi tarkoittaa "demonihaita". Kisame käyttää tummanviolettia kynsilakkaa, kuten Itachikin.

Luonne

Kisame pitää ja nauttii taistelemisesta. Mutta koska hän on Itachin pari, joka taistelee vain kun on pakko, Kisame joutuu usein jättämään taistelun. Kun näin käy, hän usein kertoo vastustajilleen, "kuinka onnekkaita he ovatkaan". Kuten muutkin Sumun miekkamiehiksi harjoitelleet, Kisame nauttii vastustajiensa kiduttamisesta, esimerkkinä kun hän ehdottaa Naruton jalkojen katkaisua tämän pakenemisen estämiseksi.

Kisame on yksi harvoista Akatsukeista, joka pärjää hyvin parinsa kanssa. Kisame on hyvin lojaali Itachille ja tottelee tämän antamia käskyjä ilman kysymyksiä. Vaikka Kisamellakin on ylpeys, hän tiedostaa Itachin itseään vahvemmaksi. Ensikohtaamisestaan asti Kisame on inhonnut Maito Gaita, koska Gai ärsyttää häntä sillä, ettei muista kuka Kisame on.

Osa I

Itachin paluu

Kisame tuli Konohaan auttamaan Itachia nappaamaan Naruto. Pari keräsi huomiota epätavallisella vaatetuksellaan, jonka takia Kakashi käski Yuuhi Kurenaita ja Sarutobi Asumaa pysäyttämänn nämä. Kurenai ja Asuma hävisivät pian, joten Kakashin täytyi tulla pelastamaan heidät. Asuma pidätteli Kisamea sillä välin kun Kakashi taisteli Itachin kanssa. Kisame odotti Itachilta nopeaa voittoa, mutta silloin Kakashi muisti Jiraiyan varoitukset ja tunnisti parin Akatsukeksi. Itachi käyttää Tsukiyomia Kakashiin ja käskee Kisamea napata tämä ja tappaa Kurenai sekä Asuma. Kisamen hyökätessä Maito Gai tulee paikalle ja potkaisee Kisamea naamaan, lennättäen tämän pois. Itachi käskee Kisamen perääntyä, koska ei halua tästä suurta taistelua. Kisame ei pitänyt tästä, sillä hän halusi taistella, mutta totteli kuitenkin Itachia.

Kisame ja Itachi jatkoivat Naruton etsintää ja löysivätkin hänet Jiraiyan seurasta. Itachi hypnotisoi naisen erottamaan Naruton ja Jiraiyan. Tämän jälkeen Kisame ja Itachi pysäyttivät Naruton hotellin käytävällä. Ennen kuin he ehtivät tehdä mitään, Sasuke saapui paikalle. Naruto aikoi alkaa taistella, mutta Kisame käytti Samehadaansa imeäkseen Naruton chakran. Tällöin Jiraiya saapui paikalle ja kutsui Gaman puolustamaan Narutoa. Itachi ja Kisame eivät halunneet jäädä taistelemaan sanninia vastaan ja poistuvat paikalta.

Osa II

Pelastakaa Gaara

Gai voittaa klooni-Kisamen käyttämällä Asa Kujakua.

Kisame osallistui muun Akatsukin kanssa Shukakun poistamiseen Gaarasta. Tämän aikana Akatsuki huomasi Team Gain olevan tulossa sinetöintipaikkaa kohti. Kisame oli katkera viime kohtaamisestaan ja siksi ehdotti, että voisi pidätellä heitä kunnes sinetöinti olisi valmis. Pain käytti Shouten no jutsua ja teki Kisamesta kopion, jota tämä voi ohjata. Kisame lähtee tällä Team Gaita vastaan ja huomaa, ettei Gai muista, kuka hän on. Gain onnistui vain vaivoin pärjäämään kopio-Kisamelle ja muut Team Gaista joutuivat Kisamen vesikloonien tekemien Suirou no jutsujen vangeiksi. Neji kuitenkin vapautti itsensä pian käyttäen Hakke Rokujuuyon Shouta. Nurkkaan ajettuna Gai joutui avaamaan kuudennen porttinsa, jolloin hän voitti Kisamen kloonin Asa Kujaku-tekniikalla.

Hebi

Kisame onnistui nappaamaan Yonbin jinchuurikin, Roushin ilman naarmuakaan. Seuraavassa Akatsukin tapaamisessa, jossa Sanbi ja Yonbi sinetöidään, Itachille ja Kisamelle kerrotaan Hebistä ja että Sasuke johtaa sitä. Myöhemmin Itachi käski Kisamea vahtimaan Uchihan päämajan ulkopuolella, eikä hän saisi päästää ketään muuta kuin Sasuken sisään. Kun Hebi saapui ja Sasuke jättää loput ryhmästään ulkopuolelle, Suigetsu ehdottaa taistelua. Tätä taistelua ei koskaan näytetä mangassa, mutta animessa nähdään jo jonkin verran heidän taisteluaan.

Taidot

Kisamen on sanottu olevan vahvin koko Kiri no Shinobigatana Nananin Shuusta.[1] Hän on hämmästyttävän nopea ja omaa erittäin korkeat ruumiilliset voimat. Kun Kisamen klooni, jolla oli vain 30% Kisamen voimista, taisteli Maito Gaita vastaan, tämä joutui avaamaan kuusi sisäistä porttian selviytyäkseen. Kisame on onnistunut myös voittamaan toisen hyvän lähitaistelijan, Asuman. Kisame käytti vain miekkansa päätä ja toista kättänsä, kun taas Asuma käytti kahta chakraveistä. Kisame oli myös tarpeeksi vahva voittaakseen Roushin, joka oli jinchuuriki, eikä Kisame omien sanojensa mukaan kuin hiukan väsynyt tästä taistelusta. Kisame on myös sanonut, että kukaan Akatsukista ei ole häntä parempi sieppaamaan ihmisiä elävältä kuin hän.[2]

Samehada

Samehada

Kisamen aseen nimi on Samehada, suomujen peittämä miekka, joka ei leikkaa, vaan repii. Samehada pystyy myös imemään chakraa. Vain Kisame voi käyttää Samehadaa, mikäli joku muu yrittää käyttää sitä, kädensijaan ilmestyy piikit ja miekka palaa Kisamen luokse.

Chakra

Kisamella on Painin mukaan eniten chakraa Akatsukissa. Vaikka Kisame taisteli vain 30% määrällä voimistaan ja chakrastaan, Neji sanoi Kisamella olevan enemmän chakraa kuin Kyuubi-Narutolla chuuninkokeiden aikaan.

Vesi

Kisamen ulkomuoto on haimainen ja hän myös taistelee haiksi muodostetulla vedellä (Suiton, Suikoudan no jutsu ja Suiton, Goshokuzame). Kisame voi myös luoda vettä Suiton, Bakusui Shouha-tekniikalla. Tällä tekniikalla Kisame voi muuttaa taistelualueen järveksi, joka antaa hänelle edun.

Triviaa

 • "Ki" on suomennettuna "demoni", "same" taas "hai". "Hoshi" tarkoittaa "tähteä" ja "gaki" "pahaa henkeä".
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan
  • Kisame on 195 cm pitkä ja painaa 83,1 kg. Kisame on kaikkein pisin akatsukilainen.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 18. maaliskuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on AB.
  • Hänen lempiruokaansa ovat katkaravut ja ravut, ja hän inhoaa eniten - luonnollisesti - haineväkeittoa.
  • Hänen harrastuksensa on hänen miekkansa, Samehadan, huoltaminen.
  • Kisame on suorittanut virallisesti 332 tehtävää: 3 D-tasoa, 68 C-tasoa, 154 B-tasoa, 78 A-tasoa ja 29 S-tasoa.
 • Ainakin animessa tuodaan esille se, että Kisamea vaivaakin hänen ulkonäkönsä, sillä Deidaran mukaan Itachin hyvällä ulkonäöllä voisi olla melko suosittu naisten kanssa - ainakin paremmin kuin Kisamen, ja tämä vastaakin (kasvot varjoisina) kuitenkin loppujen lopuksi olevansa "oudon värinen".
 • Kisame puhuu hyvin kohteliaasti ja kutsuu esimerkiksi Itachia Itachi-saniksi. Hän käyttää japaninkielen kohteliaan puhetyylin (tai ns. naisjapanin) sanamuotoja ainakin suurimmassa osassa puheistaan.
 • Itachin lisäksi Kisame on ainoa akatsukilainen, jonka sukunimi on varmasti tiedossa.

Lähteet

 1. Narutopedia
 2. Naruto manga 472 page 9