Naruton jinchuuriki-hahmot

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan

Naruto on yhdeksänhäntäisen kettudemonin, Kyuubin, jinchuuriki. Kun Naruto imee itseensä Kyuubin chakraa, hän saa siltä voimaa ja ulkoisia piirteitä itseensä. Kyuubi antaa Narutolle mm. lisää chakraa ja kestävyyttä, massiivisesti voimaa, nopeutta, parantumisen taidon sekä chakrakilven, joka suojaa häntä iskuilta. Narutolla on siis uniikki "pääsy" Kyuubin chakraan. Kyuubi sinetöitiin Narutoon, kun se oli hyökännyt Konohaan. Neljännellä Hokagella ei nimittäin ollut muuta vaihtoehtoa kuin sinetöidä Kyuubi vastasyntyneeseen Narutoon pelastaakseen kylänsä.

Hännätön muodonmuutos

Naruton ensimmäinen Kyuubi-muoto

Ensi-esiintyminen: Jakso 016

Yksinkertaisesti koskemalla Kyuubin chakraan Naruto alkaa saada kettumaisia piirteitä. Tämän vaiheen merkkejä Narutossa ovat muun muassa kissamaiset punaiset silmät, terävät ja kookkaat hampaat ja kynnet sekä hiusten muttuminen piikikkäiksi. Myös hänen ympärilleen tulee punainen Kyuubin chakrasta muodostuva kesyttömästi liikkuva pinta. Naruto voi seisoa tässä hahmossa kahdella jalalla, mutta hän liikkuu pääasiassa neljällä raajalla vähän samaan tapaan kuin Inuzuka-klaanin Gijyuu Ninpou, Shikyaku no jutsussa liikutaan.

Ensimmäistä kertaa Naruto käytti tätä muotoa Hakua vastaan, kun hän oli luullut tämän tappaneen Sasuken. Tästä suuttuneena ja raivostuneena Kyuubin chakraa pääsi sinetistä ulos ja muutti Naruton tähän muotoon. Ensimmäistä tasoa huolimatta tämäkin muoto on voimakas, sillä Naruton fyysinen voima on hurja sekä parantuminen on todella nopeaa ja tehokasta. Esimerkiksi Sasuke lävisti Naruton Chidorilla, mutta Naruto selvisi siitä hyvin.

Jinchuuriki-muodonmuutoksessa Naruton nopeuskin kasvaa hurjasti, ja sitä voi seurata ainoastaan täydellä kolmen tomoen Sharinganilla. Naruto pystyy käyttämään myös Kyuubi-chakraansa paineaaltona tai karjaisuna, jotka tuhoavat esteitä pois tieltä. Ennen erityistä Jiraiyan harjoitusta Naruto pystyi käyttämään tätä tasoa ainoastaan raivon vallassa tai hengenvaarallisessa tilanteessa, mutta harjoituksen jälkeen Naruto pystyi käymään sisäisen keskustelun Kyuubin kanssa, ja tällöin hän pystyi koskettamaan Kyuubin chakraa tai pyytämään siltä chakraa mikäli hän tarvitsi sitä.

Yksihäntäinen muodonmuutos

Naruto yksihäntäisen Kyuubi-muodossa ja tekemässä Youko Rasengania

Ensi-esiintyminen: Jakso 134

Taistelussa Sasukea vastaan Valley of the Endillä Naruto muuttui ensimmäistä kertaa yksihäntäiseen Kyuubi-muotoonsa. Tällöin Kyuubi antoi Narutolle lisää chakraa huomatessaan Naruton olevan vaarassa kuolla juuri kolmannen Sharingan-tomoensa aktivoineen Sasuken käsiin. Yksihäntäinen muodonmuutos muistuttaa hännätöntä muodonmuutosta seuraavin poikkeuksin: entistä hurjemmiksi muuttuneiden silmien ympärille ilmestyy mustat renkaat, kynnet pitenevät entisestään, ja Naruto saa koiramaisempia piirteitä. Muodossa tulee myös ylimääräinen lisäetu: Kyuubin chakrasta tulee kehon pinnalle täydellisesti fyysisiltä iskuilta suojaava chakrapinta, jossa on yksi häntä sekä kettumaiset korvat ja muoto.

Naruto ollessa tässä muodossa hän taistelee aiempaa petomaisemmin: hän ei enää lyö nyrkeillä, vaan kynsii pitkillä ja terävillä kynsillään. Myös tässä muodossa Naruto seisoo kahdella jalalla mutta liikkuu neljällä. Naruton voimakkain ase tässä on kuitenkin itse chakra, jolla tuntuu olevan oma tahto. Esimerkiksi kun Sasuke oli tulossa lähemmäs Narutoa, Naruto iski tahallaan ohi hänen Kyuubi-chakrakädellään, mutta tämän jälkeen hän iski Sasukea suoraan takaa harhauttaen siis tätä. Sasuke ei voinut myöskään ennustaa Sharinganillaan tämän chakran liikkeitä vaikka kykenikin ennustamaan itse Naruton liikkeet. Naruto pystyy myös tekemään erittäin valtavan käden, jolla hän voi hyökätä pitkiltäkin etäsyyksiltä. Naruton on myös nähty käyttävän chakrahäntäänsä liikkumiseen, kiipeilyyn ja roikkumiseen. Chakrakerros näyttää myös suojaavan Narutoa tavallisimmilta jutsuilta, kuten Katon, Goukakyuu no jutsulta. Naruto voi tässä muodossa tehdä myös Rasenganin ilman varjoklooniensa apua, ja tätä Rasengania sanotaan Youko Rasenganiksi.

Kaksihäntäinen muodonmuutos

Naruto kaksihäntäisenä.

Ensi-esiintyminen: Jakso 249

Kun Deidara oltiin viimein muka saatu kiinni ja oli paljastunut, että tämä oli käyttänyt savikloonia paetakseen, oli Gaaran kuolemasta murtunut ja raivostunut Naruto muuttui kaksihäntäiseen muodonmuutokseen. Uusia piirteitä tässä muodonmuutoksessa ovat muun muassa entistä suuremmat silmät ja raateluhampaat sekä mustat huulet kuin ketuilla tai koirilla. Mukana on myös yksi uusi häntä. Tarkkoja taitoja ja muita voimia ei tästä muodonmuutoksesta tiedetä.

Tässä muodossa Naruto pystyy vielä hallita itseään ainakin jonkun verran. Animessa Naruto löi yhtä puuta ja sai sillä monta isoa puuta kaatumaan. Myöhemmin hän yritti hyökätä Kakashin kimppuun, mutta Kakashi sai rauhotettua hänet takaisin normaaliksi. Chakran määrä on tässä muodossa jopa niin suuri, että jopa Naruton varjokloonit kärsivät valtavaa kipua.


Kolmihäntäinen muodonmuutos

Ensi-esiintyminen: Jakso 260

Naruto kolmihäntäisen muodossa

Kun Orochimaru oli paljastunut itsensä Team Kakashille ja kertonut heille uutisia Sasukesta, Naruto raivostui ja muuttui suoraan kolmihäntäiseen muotoonsa. Kolmihäntäinen muoto on melko samanlainen kuin kaksihäntäinenkin, mutta kolmihäntäinen on vielä voimakkaamman ja kettumaisemman näköinen. Hänen silmänsä voivat muuttua myös samanlaisiksi kuin nelihäntäisessä muodonmuutoksessa, mutta ne voivat palata takaisin normaaleiksi.

Kolmihäntäisessä muodonmuutosesta Narutosta erittyy niin hurjat määrät chakraa, että ilma alkaa kirvellä lähellä olevia. Tämä on voimakkain muoto, mitä Naruto voi kontrolloida. Tämän muodon chakramäärän hyökkäysvoima on jo niin suuri, että yksi hänen karjaisunsä riitti tuhoamaan Tenchi-kyou-sillan. Toisessa Naruto Shippuuden elokuvassa, kun Naruto taisteli nollahäntäistä demonia vastaan tässä muodossa, hän teki chakrastaan "siivet", joilla hän saattoi melkein lentää.

Nelihäntäinen muodonmuutos

Naruto neljännessä Kyuubi-muodossa

Ensiesiintyminen: Jakso 262

Naruto muuttui tähän muotoonsa raivostuessaan Orochimarulle, kun tämä oli loukannut Narutoa Sasukesta. Naruton jouduttua nelihäntäiseksi Kyuubin chakra polttaa tiensä hänen ihonsa lävitse, jolloin kun iho samalla tuhoutuu ja parantuu hyvin nopeasti, hänen ylleen koostuu Kyuubin chakrasta ja hänen omasta verestään koostuva kerros. Kasvot muuttuvat ilmeettömiksi ja silmät tyhjiksi ja kirkkaanvalkoisiksi.

Tässä muodossa Naruton ruumis on täysin Kyuubin chakran vallassa eikä Naruto voi kontrolloida sitä mitenkään omalla tahdollaan. Hän siis saattaa tuhota tässä muodossa tieltään kaiken, niin ystävät kuin viholliset. Toisaalta tässä muodossa Naruto saa mahtavat voimat; yhdellä käden heilautuksella syntyi suuri paineaalto, joka tuhosi metsää suurelta osalta. Lisäksi Naruto pystyy tekemään hänen chakrallaan ja Kyuubin chakralla eräänlaisen "suuren chakrapallon", jonka vapautettuaan se tuhosi jopa Orochimarun kolme Rashoumonin porttia. Orochimaru muistutti, että hän olisi kuollut varmasti jos portteja ei olisi ollut. Myös puolustus on tässä muodossa erinomainen; edes Orochimarun Kusanagi ei lävistänyt Naruton chakrakerrosta, vaan itse miekka taipui hieman. Naruton päästyä takaisin nelihäntäisestä muodosta hän ei muistanut mitään mitä oli tehnyt nelihäntäisenä.

Loppujen lopuksi nelihäntäinen muodonmuutos on täyttä myrkkyä Narutolle. Koska siinä Kyuubin chakra samalla tuhoaa että synnyttää hurjalla nopeudella Naruton soluja, Naruton elinikä lyhenee samaan tapaan kuin Tsunaden Souzou Saiseissa käy. Kun Naruto pääsi pois tästä muodonmuutoksesta, hän tarvitsi heti parannusta, sillä hänen ihonsa päälimmäinen kerros oli palanut kokonaan pois.

Lähteet