Rasengan

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Rasengan
Rasengan.jpg
Englanniksi Rasengan
Suomeksi Pyörrepallo
Luokka A-rank
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Ninjutsu
Elementti Tuuli
Käyttäjät Neljäs Hokage (kehittäjä), Jiraiya, Uzumaki Naruto, Hatake Kakashi, Sarutobi Konohamaru

Rasengan on Neljännen Hokagen kehittämä voimakas hyökkäystekniikka, jossa muodostetaan kämmenelle pyörivä pallo chakrasta ja lyödään sillä vastustajaa. Chakrapallossa siihen kanavoidut chakravirrat suuntaavat kaikkiin suuntiin yhtäaikaa ja nämä virrat on rajoitettu myöskin chakrapallon sisälle. Jiraiya opettaa Narutolle tämän tekniikan. Rasengan on yksi vaikeimmista jutsuista ja sen oppiminen voi kestää todella kauan. Rasenganin oppimisessa täytyy oppia kolme erilaista taitoa: ilman pyörittämistä (Naruto tosin harjoitteli tätä vesi-ilmapallolla eikä ilmalla), ilman "räjäyttämistä" ja niiden yhdistämistä. Tähän jutsuun ei tarvita mitään käsisinettejä, vaan tässä vain pyöritetään chakraa.

Naruto ei kykene tekemään Rasengania ilman klooninsa apua. Tämä johtuu siitä, että hän ei osaa huonon chakrankontrolloinnin vuoksi tehdä sitä vain omilla käsillään, vaan käsiä on oltava vähintään kolme. Perus-Rasenganissa yksi apuklooni riittää, mutta taidon kehittyessä Naruto tarvitsee lisää klooniapulaisia. Naruto ei kuitenkaan tarvitse apua Rasenganin luomiseen, mikäli Kyuubi ottaa hänestä vallan, kuten Naruton ja Sasuken taistelussa tarinassa Sasuken metsästys nähdään. Rasengan on todella voimakas päätellen siitä, että kun Naruto käytti sitä Kabutoon, Kabuto lensi todella pitkälle ja onnistui melkein halkaisemaan kiven lentäessään Rasenganin voimasta, ja vaikka Kabuto käytti todella voimakasta parannustekniikkaa joka parantaa todella pahoistakin vammoista, Kabuto kaatui silti maahan ja ei kyennyt enään nousemaan.

Kakashi oppi tämän jutsun neljänneltä Hokagelta, joka kehitti jutsun ja oli Kakashin sensei. Hän ei kuitenkaan osaa sekoittaa elementtichakraansa siihen.

Eri versioita Rasenganista

Manga ja anime

Elokuvat

Lähteet