Tendou

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Tendou
Pain Potretti.jpg
Englanniksi Deva Path
Suomeksi Taivaan/Jumalan tie
Luokka
Käyttötarkoitus Avustus
Käyttöetäisyys Kaikki etäisyydet (käyttäjän oltava jonkin matkan päässä)
Tyyppi Kekkei Genkai
Elementti
Käyttäjät Nagato

Tendou-ruumis (eng. Deva Path) oli Painin eli Nagaton ensimmäiseksi haltuun ottama ruumis ja alun perin Yahikon ruumis. Nagato esiintyi Akatsukille pääasiassa sen kautta. Se on kaikkein eniten käytetty ja eniten näkynyt ruumis, ja se toimi Nagaton sijaisena bijuuiden sinetöintioperaatioissa. Tendou-ruumiin pääkyvyt ovat gravitaation hallinta, jonka avulla se voi vetää luokseen ja karkottaa luotaan esineitä. Tendou-ruumis tehtiin lopulta täysin käyttökelvottomaksi, kun Naruto kukisti sen ja kiskoi siitä irti kaikki chakranvälittimet. Konan vei sitten tämän ruumiin mukaan Sadekylään yhdessä Nagaton ruumiin kanssa.


Ulkonäkö

Tendou-ruumis on melko samannäköinen kun Yahiko, kun hän oli vielä hengissä. Se on keskimittainen miehen ruumis, jolla on luonnostaan keskimittaiset piikikkäät oranssit hiukset. Ruumiissa on myös muun muassa Nagaton Rin'negan sekä lävistyksiä korvissa, nenässä, huulessa. Tällä ruumiilla on myös melko samanlainen kaulakoru kuin Rikudou Senninillä.

Käyttö

Tendou-ruumis oli ainut ruumis, jota Nagaton on näytetty käyttävän Akatsukille esiintyessään. Kun kaikkia kuutta ruumista käytettiin, Nagatolla oli tapana puhua vain Tendou-ruumiin kautta. Tendou-ruumista myös suojeltiin kaikkein eniten, ja Nagato saattoi jopa uhrata toisia ruumiita pelastaakseen sen. Tähän on joitain mahdollisia syytä: ensinnäkin on mahdollista, että Nagato oli jotenkin eniten kiinni Tendou-ruumiissa ja toiseksi ruumis saattoi olla muuten vain kaikkein arvokkain ruumiista. Eräs hyvin mahdollinen perustelu on se, että Yahikon ruumiina Tendou-ruumiilla on Nagatolle erittäin suuri tunnearvo.

Taidot

Tendou-ruumiin päätaito on muunnella painovoimaa, minkä avulla se voi karkottaa luotaan ja vetää luokseen esineitä. Se ei voi kuitenkaan käyttää näitä taitoja kovin nopeaan tahtiin, vaan sen on pidettävä taukoja kunkin vedon tai työnnön välissä. Tauon pituus vaihtelee viidestä sekunnista useaan minuuttiin sen mukaan, kuinka voimakkaan työnnön tai vedon Tendou on tehnyt[1][2][3]. Taistellessaan Tendou-ruumista vastaan Naruton piti ensiksi tuhota Nagaton muut ruumiit ja katkoa siten Tendoun yhteydet niihin ja vasta sitten keskittää chakransa hyökätäkseen Tendou-ruumiin kimppuun, koska muista ruumiista oli liiaksi asti Tendou-ruumiille apua. Tendou-ruumiin vahvin tekniikka puolestaan kykeni muodostamaan energiasta mustan pallon, joka imee itseensä materiaa ja muodostaa siten kookkaan "planeetan" pallon ympärille.

Gravitaation hallinnan lisäksi Tendou-ruumis osasi useita sekalaisia jutsuja, joita muut ruumiit eivät osaa. Eräs näistä tekniikoista on eräänlainen muodonmuutostekniikka, jossa tehdään ruumiiden kopioita ihmisuhreilla. Se osasi myös hallita sadetta, mikä saattoi eräänlainen takaisku Yahikolle (joka halusi saada sateen loppumaan Sadekylässä). Sateen avulla Tendou-ruumis saattoi tunnustella koko Sadekylää ja tunnistaa kaikkien siellä olevien chakrat ja kuulla kaikkien puheet. Tämän ansiosta vihollisten on liki mahdotonta tunkeutua Sadekylään huomaamatta.

Eräs toinen suuri Tendou-ruumiin kyky on Fuuin Jutsu, Genryuu Kyuu Fuujin eli jutsu, jolla Akatsuki sinetöi bijuut. Bijuu pakotetaan pois jinchuurikistaan kolme päivää kestävän jutsun aikana ja sijoitetaan suureen kivipatsaaseen. Tendou-ruumis ei ole kuitenkaan ainut joka siihen kykenee, vaan myös Uchiha Madara (Tobina) on suorittanut sen jäljelle jääneiden Akatsukin jäsenten kanssa Nagaton ruumiiden hyökätessä Konohaan.

Jutsut

Vaikutteet

Buddhalaisuudessa Deva-maailma (jap. Tendou) on siunauksen maailma. Deva-maailmaa kutsutaan joskus jumalten maailmaksi, koska sen asukkaat ovat ainakin tavallisiin ihmisiin verrattuna niin voimakkaita, että heitä voi pitää jumaluuksien tasoisina.

Lähteet

  1. Mangan 367. luku, sivu 17
  2. Mangan 422. luku, sivu 22
  3. Mangan 423. luku, sivu 05