Tobi

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Tobi
Tobi.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat (Punaiset Tobin käyttäessä Sharingania)
Ninja-arvo:
Elementti: Ainakin maa
Ensi-esiintyminen: Shippuuden 32
Viimeinen esiintyminen:
 • Sormus: 玉, gyokun ("jalokivi" tai "pallo", shogissa myös "kuningas")
 • Sormuksen paikka: Vasen peukalo
 • Pari: Ennen Deidara, mutta tämän kuoltua ei tällä hetkellä ketään[1]


Tobi on Zetsun entinen alainen, josta tuli Akatsukin virallinen jäsen Sasorin kuoltua. Hän pitää nykyään Sasorin sormusta ja toimii Deidaran parina. Toisin kuin useimmat ninjat, Tobin ei ole nähty pitävän otsasuojaansa eikä hänen alkuperäinen kylänsä ole tiedossa. Sen sijaan hän pitää outoa naamiota, joka peittää hänen kasvonsa oikeaa silmää lukuunottamatta.

Tobi esiintyessään Uchiha Madarana.

Myöskään Tobin taistelutaidot eivät ole selvillä, koska hänen ole koskaan nähty taistelevan. Hän ja Deidara päihittivät hiljattain kolmihäntäisen kilpikonnademoni Sanbin, mutta Tobi nähtiin ainoastaan pakenevan sitä. Taistelun jälkeen hän väitti lyöneensä sen maihin yhdellä iskulla. Deidara kuitenkin kielsi tämän väittäen, että hänen pomminsa toivat heille voiton.

Tobin persoona poikkeaa paljon muista Akatsukin jäsenistä, jotka ovat useimmiten totisia. Tobi on huolettomampi ja vitsailee jatkuvasti. Tämä ei miellytä Deidaraa, jonka mielestä kaikkien Akatsukin jäsenten tulisi olla rauhallisia. Tobi myös usein ärsyttää Deidaraa, minkä johdosta tämä toisinaan hyökkää koomisesti Tobin kimppuun. Akatsukin kokouksessa, jossa raportoidaan tappioista, Kisame toteaa että (tietämättömillä teillä oleva) Tobi olisi ollut hyvä lähinnä juoksemaan ja piristämään "synkkää järjestöä".

Myöhemmin mangassa Deidaran kuoleman jälkeen Tobi väittää olevansa Uchiha Madara. [2] Lisäksi näytetään, että hänellä on ainakin oikeassa silmässään Sharingan[3].


Triviaa

 • Sana "tobi" viittaa todennäköisesti japanin "hyppiä/lentää"-verbiin.
 • Fanien keskuudessa Tobin suuhun on usein istutettu fraasi "Tobi is a good boy" ('Tobi on hyvä poika') erilaisine variaatioineen. Tobi itse ei kuitenkaan ole koskaan sanonut tätä lausetta animessa tai mangassa, vaan sen sanoi Zetsu (tai tarkkaan ottaen hänen valkoinen puoliskonsa) Shippuudenin jaksossa 32. Tilanne, jossa lause mainittiin, oli tällainen: Zetsu ja Tobi olivat hakemassa Sasorin sormusta takaisin, ja kun Tobi oli poiminut sormuksen käteensä, hän kysyi, pääsisikö hän nyt Akatsukin oikeaksi jäseneksi. Zetsun musta puoli ärähti tähän kohtaan, että se ei ole niin yksinkertaista, mutta valkoinen puoli taas totesi: "Miksei. Tobi on hyvä poika."
 • Tobi on ainut akatsukilainen, jonka ei ole näytetty pitävän sormissaan kynsilakkaa. Sen sijaan hänellä on mustat hansikkaat. Tobilla on tosin varpaankynsissään sinistä kynsilakkaa.
 • Luvussa 600 selviää että Tobi on Uchiha Obito.

Lähteet

 1. Naruto shippuuden 124
 2. Shippuudenin jakso 125
 3. Manga 395
 4. Manga 364 & 383
 5. Manga 404
 6. Manga 395