Chidori

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Chidori
Chidori Sasuke.jpg
Englanniksi One Thousand Birds
Suomeksi Tuhat lintua
Luokka A-rank
Käyttötarkoitus Hyökkäys
Käyttöetäisyys Lähietäisyys
Tyyppi Ninjutsu
Elementti Ukkonen
Käyttäjät Uchiha Sasuke, Hatake Kakashi

Chidori on Kakashin ainoa itse kehittämä jutsu (variaatiot poislukien). Hän kehitti Chidorin samoihin aikoihin kun valmistautui jouniniksi[1] ja opetti sen myöhemmin Sasukelle.[2]

Yleistä

Chidorissa käyttäjä keskittää suuren määrän ukkoschakraa käteensä. Tästä suuresta sähkökeskittymästä lähtevä ääni muistuttaa monien yhtäaikaa laulavien lintujen ääntä, josta jutsu on nimensä saanut. Kun jutsu on valmis, käyttäjä juoksee kohdetta kohti ja iskee tätä Chidorilla. Tämä aiheuttaa kohteelle suuria vammoja ja yleensä tappaa osuessaan hyvin. Chidori on hyvä käyttää salamurhaamiseen, koska käyttäjä liikkuu niin nopeasti käyttäessään tätä tekniikkaa, ettei siitä syntyvä voimakas, sijainnin paljastava äänikään haittaa.

Haittavaikutukset

Chidorilla on kuitenkin suuria haittavaikutuksia. Nopeus, jolla käyttäjä liikkuu ja että käyttäjän täytyy juosta suoraviivaisesti aiheuttaa käyttäjälle tunnelimaisen ja suppean näkökentän. Tämä tekee jutsusta helposti torjuttavan, jonka vuoksi jutsun käyttäminen on melko hyödytöntä.[3] Tämän haittavaikutuksen takia jutsu vaikuttaisi olevan turha, mutta Sasuke ja Kakashi kykenevät Sharinganiensa avulla näkemään normaalisti riippumatta siitä, kuinka nopeasti he liikkuvat.

Toinen haittavaikutus on, että jutsun suuren chakrankäytön vuoksi sitä voi käyttää vain muutaman kerran päivässä. Ennen aikahyppyä Sasuke pystyi käyttämään Chidoria vain kahdesti päivässä ilman kirottua sinettiään ja Kakashi neljästi, mutta molempien käyttörajat ovat lisääntyneet huimasti aikahypyn aikana. Jos Chidoria yritettäisiin käyttää enemmän mitä rajat sallivat, se veisi kaiken käyttäjän chakran tappaen hänet.

Lisäongelmana on, että käteen keskitetty suuri chakramäärä voi vaurioittaa käyttäjän kättä.

Kehitys

Kakashi on kehittänyt Chidorista vahvemman tekniika, Raikirin, jossa Chidorista muodostetaan pallo kämmenelle. Shippuudenissa Sasuke kehittää Chidorista monia variaatiotia, kuten Chidori Nagashin.

Variaatiot

Anime

Manga

Pelit

Triviaa

  • Nimi Chidori tulee maineikkaan samurai Tachibana Dousetsun tarinasta. Tachibana omisti miekan nimeltä Chidori (千鳥, tuhat lintua). Eräänä päivänä, kun Tachibana oli vielä nuori, hän meni puun alle suojaan sadetta. Salami iski häntä, mutta Tachibana leikkasi Chidori-miekallaan Ukkosenjumalan kahtia, selviten salaman iskusta. Tämän jälken hän nimesi miekansa Chidorin uudelleen nimellä Raikiri (雷切, salaman leikkaaja).

Lähteet

  1. Kakashi Gaiden
  2. Tuplajakso 66-67
  3. Kakashi Gaiden
  4. Naruto manga 421
  5. Naruto manga 422