Kakashi Gaiden

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan

Kakashin yksittäisen Sharingan-silmän salaisuus paljastettiin erikseen Kakashi Gaiden-mangassa (suom. Kakashin elämäntarinan täydennys[1]), joka ilmestyi normaalisti Naruto-sarjan paikalla ja pohjusti siirrosta Naruton ensimmäisestä osasta toiseen (Naruto Shippuuden). Animessa kyseinen tarina on esitetty Shippuudenin jaksoissa 119 ja 120, ja mangana sen voi lukea englanniksi esimerkiksi täältä.

Juoni

Kakashi Gaiden kertoo 13-vuotiaan Kakashin sekä hänen ystävänsä ja kilpailijansa Obiton tarinan. Tarinassa esiintyvät myös heidän ryhmäänsä kuuluva nuori lääkintäninja Rin sekä tuleva Neljäs Hokage, Namikaze Minato, joka toimi heidän ryhmänjohtajanaan. Kakashi oli nuorempana sitä mieltä, että oli aina noudatettava sääntöjä ja oltava aina ajoissa, vaikka mitä tapahtuisi. Hänen ystävänsä Uchiha Obito oli eri mieltä: hänen mielestään ystävistä huolehtiminen oli paljon tärkeämpää kuin sääntöjen noudattaminen.

Tarinassa Kakashista on tullut juuri jounin, ja hän saa johtaa tehtävää ensimmäistä kertaa elämässään.Hän saa valmistumis-lahjaksi Riniltä lääkintä-pakkauksen, Minatolta eräänlaisen kunain. Obito puolestaan ei tiennyt koko asiasta, joten hän ei anna mitään lahjaa. Minato joutuu erilleen ryhmästä ja jättää näin vastuun Kakashille. Kolmen hengen ryhmä joutuu vihollisten ansaan, ja Rin joutuu panttivangiksi. Sääntöjen nimeen vannova Kakashi tahtoisi suorittaa tehtävän loppuun ilman Riniä ja näin jättää tämän varmaan kuolemaan, kun Obito taas haluaa pelastaa Rinin.

Obito lähtee paikalta Riniä pelastamaan, vaikka onkin huomattavasti Kakashia heikompi eikä varmasti pysty pelastamaan tätä yksin. Epäröinnin jälkeen Kakashi ymmärtää Obiton sanat, lähtee tämän perään ja pystyy juuri ja juuri pelastamaan tämän vihollisilta - ja menettää samalla toisen silmänsä.

Taistelussa vihollisia vastaan Obiton on viimein onnistunut aktivoida Sharinganinsa, ja hän pystyy voittamaan vastustajansa itse. Yhteistyöllä pojat pystyvät pelastamaan Rinin, mutta heidän vastustajansa herää ja tekee jutsun, jolla hän murtaa koko luolan. Obito pelastaa ystäviensä henget työntämällä heidät ulos luolasta, mutta jää itse puoliksi kivien alle. Tietäen kuolevansa hän muisti, että hänellä ei ollut lahjaa Kakashille jolloin hän päättää lahjoittavansa hänelle hänen toisen Sharinganinsa. Obito pyytää Rinin tekevän lääkintätaitojen avulla kirurgisen operaation, jolla hän siirtää Obiton silmän Kakashin vanhaan silmään. Kakashi saa näkökykynsä takaisin, ja hän ja Rin lähtevät luolasta vihollisten hyökättyä alueelle. Kakashi hyökkää kohti vastustajia Chidorillaan sekä Sharinganilla, mutta taistelu keskeytyy. Myöhemmin Kakashi herää Minaton luota,jolloin Minato sanoo kuulleensa kaiken Riniltä. Minato myös kertoo, että hän pääsi Kakashin ja muiden luokse antamansa kunain avulla, jossa oli sinetti jonka avulla hän pystyi siirtymään kunain luokse. Obiton kuolema vaikuttaa Kakashiin syvästi ja hän alkaa välittää ystävistään ja ryhmätyöstä täysin toisella tavalla.

Lähteet

  • Kakashi Gaiden
  1. Kanjikaveri.net