Byakugan

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Byakugan
Byakugan Silmä.JPG
Englanniksi White Eye
Suomeksi Valkoinen silmä
Luokka
Käyttötarkoitus Avustus
Käyttöetäisyys Läheltä hyvin pitkälle käyttäjästä riippuen
Tyyppi Kekkei Genkai, Doujutsu
Elementti
Käyttäjät Hyuugat, Ao

Byakugan on vain Hyuugan suvussa periytyvä Kekkei Genkai -tekniikka. Kaikilla Byakuganin käyttäjillä on helposti tunnistettavat valkoiset silmät. Nejin ja Hinata silmien sävyt näyttävät tosin vaihtelevan siniharmahtavan ja laventelinsävyn värillä. Useimmilla, ellei jopa kaikilla Hyuuga-klaanin jäsenillä vaikuttaa olevan Byakugan, mutta sen käyttötaidoissa on laajaa vaihtelua.

Kun Byakugan aktivoidaan, käyttäjän silmien pupilli tulee paremmin esille ja hänen silmiensä ympärillä olevat verisuonet pullistuvat.

Käyttömahdollisuudet

Miltä maailma näyttää Byakuganilla katsottuna

Byakugan on Hyuuga-klaanin taistelutaitojen perusta. Sen avulla näkee kiinteiden esineiden ja seinien läpi hieman röntgenin tapaan. Sillä ei kuitenkaan näe joidenkin tiettyjen esteiden läpi, tästä esimerkkinä Sound Fourin käyttämä Shikomujin-suojaus. Byakuganilla näkee myös 360 astetta ympärilleen lukuun ottamatta yhtä pientä pistettä käyttäjän niskan tyvessä, ensimmäisen selkänikaman alapuolella[1]. Byakuganin avulla voi myös zoomata lähelle ja kauas, joskin etäisyys, jolle zoomaus onnistuu, vaihtelee käyttäjän mukaan. Tiedetään kuitenkin, että ennen aikahyppyä Neji kykeni zoomaamaan enintään 50 metrin päähän[2], mutta aikahypyn jälkeen sama etäisyys oli 800 metriä[3].

Uchihojen metsästyksessä näytetään, että Hinata kykenee havaitsemaan Amaterasun liekit ja alueen chakran jopa kymmenen kilometrin säteellä.[4].

Byakuganin näkökenttä

Byakuganin suurin etu on kuitenkin se, että sen käyttäjä näkee myös ihmisten chakrankiertojärjestelmän ja chakran virtauksen kehossa, jolloin hän voi iskeä tarkasti ja kuolettavasti heikoimpiin ja kriittisimpiin kohtiin. Byakuganilla voi myös nähdä minkälaista vastustajan chakra on. Hyuuga-klaanin Juuken-taistelutyyli, joka vahingoittaa sisäelimiä, perustuu juuri Byakuganiin ja chakran havaitsemiseen. Jyuken on erittäin vahva taistelutyyli, koska sisäelimiä ei voi treenata kestävämmiksi. Ainoa tapa puolustautua Jyukenilta on välttää kosketuskontaktia tekniikan käyttäjän käsien kanssa. Juukenia onkin sanottu Konohan parhaaksi taijutsu-tyyliksi.

Erityisen taitavat Byakuganin käyttäjät, kuten Neji, voivat kehittää Juuken-taitojaaan vielä tästä astetta pidemmälle. He tukkia vastustajan chakra-aukkoja esimerkiksi Hakke Rokujuuyon Shou-jutsulla. Aukkoja voi myös pakottaa auki samalla tekniikalla. Kun aukkoja tukitaan kyllin paljon, vastustajan kyseinen osa ruumiista menee tunnottomaksi. Useimmat Byakuganin käyttäjat eivät kuitenkaan kykene näkemään chakra-aukkoja, koska ne ovat niin pieniä.

Triviaa

  • Joskus Byakuganin käyttäjät tekevät kykyään aktivoidessaan käsisinettejä, mutta Byakuganin voi kuitenkin aktivoida myös ilman käsisinettejä. Harvoin käytetty sinettisarja on tämä: hevonen, tiikeri, sika lähes suorilla sormilla, jänis, rotta, koira, hevonen, koira, jänis, tiikeri pelkät etusormet nostettuna, rotta, sika lähes suorilla sormilla, koira ja lopuksi käärme suoraksi nostetun oikean etusormen kera. Joskus käytetään pelkkää viimeistä sinettiä, mutta yleensä ei käytetä sinettejä ollenkaan.

Lähteet