Akimichi Chouji

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Akimichi Chouji
Akimichi Chouji S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Osa I: Genin
Osa II: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen: -

Akimichi Chouji on Akimichi-klaanin ninja Konohasta. Samaan tiimiin hänen kanssaan kuuluvat Ino ja Shikamaru. Heidän opettajansa oli Asuma, ja heidän tiiminsä numero 10. Heidän tiimillään on numeron lisäksi jopa kunnollinen nimi, nimittäin Ino-Shika-Cho, joka on perintöä tiimin jäsenten isien tiimin nimestä.

Tausta

Chouji lapsena

Lapsena Choujia kiusattiin siitä, kun hän ei ollut hyvä "ninjaksi" kutsuttussa leikissä, joka oli kuin yhdistelmä hipasta ja piiloleikistä ja jossa heiteltiin pahvista tehtyjä shurikeneja. Hänen kiusaajansa sanoivat aina että joukkue, jossa Chouji oli, oli tuomittu häviämään. Nara Shikamaru kuitenkin aikoi ottaa Choujin joukkueeseensa, koska hänen mukaansa joukkueet olisivat muuten epätasaiset. Tämä toi Choujille hieman toivoa, vaikka loppujen lopuksi hän ei päässyt leikkiin mukaan.

Myöhemmin Chouji nähdään juttelevan isänsä kanssa erään rakennuksen katolla. Chouji kertoi muiden lasten kiusaamisesta, ja hänen isänsä vakuutti hänelle, että hän saisi varmasti hyviä ystäviä hellän sydämensä ansiosta. Pian Shikamaru ilmestyikin portaikosta, ja Chouji tunnisti hänet siksi pojaksi joka oli puolustanut häntä aiemmin. Chouji kysyi Shikamarulta, miksei hän ollut leikkimässä "ninjaa", ja Shikamaru vastasi "sen olleen liian vaivalloista". Shikamaru kertoi sitten Choujille, että sen rakennuksen katto oli se paikka jonne hän yleensä tuli katselemaan pilviä, ja Chouji sattui juuri istumaan hänen pilvienkatselupaikallaan. Chouji antoi tilaa ja päästi Shikamarun paikoilleen, ja Shikamaru sanoi, että Choujin pitäisi katsella pilviä hänen kanssaan. Chouji ilahtui tästä ystävyydeneleestä ja tarjosi innokkaana tuomiaan välipaloja Shikamarulle. Kun Shikamaru otti tarjouksen vastaan, Chouji ilahtui entistä enemmän siitä, että joku oli kiltti hänelle. Siitä päivästä alkaen he kaksi ovat olleet parhaita ystäviä.

Ninja-akatemia-aikoinaan Chouji yllätettiin usein syömästä luokassa tai muuten joutumasta ongelmiin luokan niin kutsuttujen "hännänhuippujen" kanssa, joihin kuuluivat hänen lisäkseen Shikamaru, Uzumaki Naruto, Inuzuka Kiba ja Akamaru. Nämä viisi koettelivat usein akatemiaopettaja Umino Irukan kärsivällisyyttä. Kolme Sanninia-tarinan yhteydessä Naruto muistelee Rasengan-harjoituksissaa flashbackissa kohtausta, jossa "hännänhuiput" joutuivat Irukan puhutteluun keskittymisen puutteesta. Choujin tapauksessa tämä tarkoitti sitä, että hän ajatteli enemmän ruokaa kuin läksyjä. Fillerikauden "Konohan pommiuhka"-saagassa kerrotaan myös, että "hännänhuiput" lintsasivat eräältä tunnilta ja piilottelivat Irukalta akatemian alla sijainneessa kunaiharjoituspaikassa.

Luonne

Chouji ennen aikahyppyä

Chouji syö oikein mielellään vähän kaikenlaista, ja häntä on helppo motivoida ruuan avulla (mitä hänen opettajansa Asuma käytti usein hyväkseen). Chouji syö etenkin nälkäisenä todella paljon. Ino aina valittaa Choujille tämän lihavuudesta, koska se vaikeuttaa esimerkiksi huomaamatta liikkumista, mutta Shikamarun mielestä sillä ei ole mitään väliä, sillä liittyy myös Choujin chakran ja tekniikoiden käyttöön. Chouji itse ei pidä lainkaan siitä, että häntä sanotaan lihavaksi, vaan hän kutsuu itseään mielummin vaikka "isoluiseksi", "tuhdiksi" tai "mukavan pulskaksi". Sana "lihava" onkin hänen tiimissään kielletty sana. Chouji myös usein ylireagoi monissa ruokaan liittyvissä tilanteissa, kuten esimerkiksi jonkun viedessä viimeisen lihapalan tai kun Akamaru yrittää viedä hänen ruokansa.

Chouji on ollut jo kauan Shikamarun paras ystävä. He luottavat toinen toisiinsa täydellisesti, ja Shikamaru on niitä harvoja ihmisiä, jotka osaavat nähdä Choujin fyysisen olemuksen taakse ja löytää lämminhenkisen ystävän. Tämän vuoksi Chouji on ylenpalttisen uskollinen Shikamarulle ja voisi antaa vaikka henkensä tämän puolesta. Chouji on myös hyvin kiltti ja helläsydäminen, minkä sekä hänen isänsä että Asuma ovat maininneet hänen suurimmaksi vahvuudekseen.

Ulkonäkö

Muiden Akimichi-klaanin jäsenten tavoin Chouji on huomattavasti pyöreämpi kuin muut ihmiset. Hän on lapsesta asti ollut melko ylipainoinen, vaikkakin hän on itse sanonut itseään vain vankaksi. Ennen aikahyppyä Chouji piti valtavan pitkää valkeaa huivia sekä paitaa, jossa on hänen klaaninsa tunnus. Hänen otsasuojuksensa laatta oli kiinnitetty eräänlaiseen päähineeseen. Aikahypyn jälkeen Chouji on alkanut pitää samurai-tyyppistä haarniskaa jollaista hänen isänsäkin käyttää. Hänen ruskeat hiuksensa ovat kasvaneet pidemmiksi, ja hän näyttää vähemmän pulskalta ja enemmän lihaksikkaalta, ja niin kuin hän on aina sanonut: isoluiselta.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Taidot

Choujin merkittävimmäksi voimaksi on mainittu hänen järisyttävät fyysiset voimansa. Sasuken metsästyksessa Shikamaru vihjaa näistä voimistä, mutta se havainnollistetaan vasta Choujin murtaessa Jirobon Doton Kekkai, Dorou Doumu-vallin omin käsin. Chouji on nähtävästi myös hyvä lähitaistelussa, sillä hänestä oli helposti vastusta taijutsuun tarkasti perehtyneelle Jirobolle. Chouji ei ole kuitenkaan kovin vikkelä liikkeissään.

Akimichi-klaanin tekniikat

Chouji kolmannen Akimichi-pillerin syömisen jälkeen

Monet Choujin jutsuista ovat Akimichieille tyypillisiä koonkasvatusjutsuja sekä kasvaneen koon hyödyntämistä. Nämä jutsut vievät paitsi chakraa, myös kaloreita, ja siksi Choujin luontaiset leveyssuhteet ovat vain hyödyksi taistellessa. Sasuken metsästyksessä Chouji laihtui rajusti oteltuaan Jiroboa vastaan, mikä johtui kolmannen Akimichi-pillerin käytöstä, ja samalla hänen selkäänsä ilmestyi puhtaasta chakrasta muodostuneet perhosmaiset siivet. Hän kuitenkin palasi myöhemmin alkuperäisiin mittoihinsa.

Triviaa

 • Ironista kyllä, Choujin nimi muodostuu japanin sanoista "chou" (suom. perhonen) ja "ji" (suom. toinen poika). Toisaalta perhosten tiedetään olevan persoja makealle.
 • Chouji on luultavasti vasenkätinen.
 • Chouji on varsin ammattilaismainen ruoka-arvostelija ja -asiantuntija, joka pitää suorastaan rikollisena sellaista joka ei hänen tapaansa hamstraisi lastikaupalla hänenkin suosimiaan harvinaisia ja erikoislaatuisia perunalastuja[1].
 • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden mukaan:
  • Chouji on Shippuudenin aikoihin 172,3 cm pitkä ja painaa 87,5 kg. Ennen aikahyppyä hänen vastaavat mittansa olivat 156,3 cm ja 69,3 kg.
  • Hänen syntymäpäivänsä on 1. päivä toukokuuta.
  • Hänen veriryhmänsä on B.
  • Hänen lempiruokaansa on korealainen grilliruoka ja välipalat.
  • Hänen suosikkiharrastuksensa on välipalojen ostaminen
  • Hän on suorittanut virallisesti kaikenkaikkiaan 39 tehtävää: 17 D-tasoa, 13 C-tasoa, 6 B-tasoa, 3 A-tasoa, 0 S-rank.
  • Hänen suosikkisanansa on "liha".
  • Chouji näyttäisi shippudenissa olevan ihastunut Inoon. lähde?

Lähteet


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari