Momochi Zabuza

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Zabuza)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Momochi Zabuza
MomochiZabuza.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 26 vuotta(kuollut)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Nukenin, entinen ANBU
Elementti: Ainakin vesi
Ensi-esiintyminen: Jakso 6
Viimeinen esiintyminen: Jakso 19 (kuoli)

Momochi Zabuza oli nukenin Sumukylästä ja sarjan ensimmäinen suuri vastustaja.

Tausta

Ennen muinoin Sumukylän ninja-akatemiassa oli tapana laittaa vastavalmistuneet ninja-oppilaat taistelemaan keskenään ja tappamaan toisiaan, jolloin henkiin jääneet olisivat akatemian lopulliset läpäisijät. Eräässä tällaisessa kokeessa Zabuza, joka ei ollut vielä edes läpäissyt akatemiaa, surmasi yli sata oppilasta ilman epäröintiä osoittaakseen olevansa kyllin pätevä valmistuakseen. Tämän jälkeen tämä tappamiskoe lakkautettiin, ja siitä päivästä lähtien Zabuza on tunnettu myös nimellä "Sumukylän demoni". Vuosia myöhemmin hänestä tuli ANBU ja yksi Sumukylän seitsemästä miekkamiehestä. Jossain vaiheessa hän kohtasi orvoksi jääneen Hakun, lapsen jolla oli voimakas Kekkei Genkai. Zabuza otti Hakun huostaansa ja alkoi kouluttaa tästä erityisen hyvää "työkalua". Animessa näytetään lisäksi, ettei Zabuza ollut puolustamassa Sumukylää Kaguya-klaania vastaan. Jossain vaiheessa Zabuza yritti murhata Mizukagen mutta paljastui, jolloin hän jätti Sumukylän, mutta aikoi vielä palata kostamaan. Hänen mukaansa tulivat Haku ja muutama muu seuraaja (kuten Demoniveljekset).

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Zabuza toimii palkkamurhaajana Gatoulle tuntemattomasta syystä (todennäköisesti raha). Zabuza kulkee usein Hakun kanssa, jonka hän löysi hyljeksittynä Sumukylästä. Hän käyttää Hakua kuitenkin vain "aseenaan", mutta osoittaa lopussa tunteita tätä kohtaan. Zabuza häviää Hatake Kakashille taistelussa ja päättää ennen kuolemaansa vielä tappaa Gatoun, joka oli häpäissyt Hakun ruumiin potkaisemalla sitä.

Taidot

Zabuza on salamurhajutsujen mestari ja pystyy erehtymättä tappamaan vastustajansa pelkän äänen perusteella. Hän on myös yksi Sumukylän seitsemästä legendaarisesta miekkamiehestä, ja kantaa mukanaan suurta miekkaa.

Triviaa

  • Suoraan käännettynä hänen nimensä voidaan suomentaa "Ei koskaan viillä kahdesti" lähde?, mikä on varsin kuvaava nimi, sillä hän hoitelee vastustajansa yleensä yhdellä miekan iskulla.
  • Zabuzan jättiläismäinen miekka on nimeltään Kubikiri Houchou.
  • Zabuza tekee cameo-vierailun jaksossa 126 Kimimaron flashbackissä.
  • Masashi Kishimoton kirjoittamien hahmo-oppaiden Zabuzan pituus oli 183 cm ja paino 72 kg. Hänen veriryhmänsä oli A ja syntymäpäivänsä 15. elokuuta.