Shukaku

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Ichibi)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Shukaku
Shukaku.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto):
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli:
Silmien väri: Kelta-mustat
Ninja-arvo: Bijuu
Elementti: Tuuli
Ensi-esiintyminen: Osittaisena Jakso 67, kokonaisena Jakso 78
Viimeinen esiintyminen:

Yksihäntäinen Shukaku sanotaan olleen kieroutuneen hiekkakyläläisen papin supikoirandemoniksi muuttunut sielu. Varmaa kuitenkin on, että se on yksi bijuuista. Shukakua kutsutaan aavikon ruumiillistumaksi, ja se taistelee hiekan ja tuulen avulla. Alunperin Shukaku oli sinetöity teepannuun, mutta se siirrettiin myöhemmin "ihmissäiliöön". Tähän mennessä Shukakulla on ollut jo kolme hiekkakyläläistä "isäntää", joista viimeisin oli Gaara. Nykyisin Shukaku on Akatsukin hallussa ja poissa Gaarasta.

Kyvyt

Shukakun käytös on hyvin sekavaa ja jopa juopuneen oloista. Siitä huolimatta se on hyvin älykäs peto, vaikkakin äärimmäisen verenhimoinen. Se käyttää erittäin voimakkaita tuulijutsuja ja sillä on valtavat fyysiset voimat.

Kun Shukaku oli Gaaran sisällä, se suojasi Gaaraa hiekkakilven avulla, halusi Gaara sitä tai ei. Shukakun jinchuurikinä ollessaan Gaara ei kyennyt nukkumaan, koska muuten Shukaku olisi päässyt valloilleen ja tuhonnut hänen mielensä.

Kun Gaara suuttui jinchuurikina ollessaan pahasti tai päätyi vakavaan verenhimoon, hän muuttui ihmiskokoiseksi Shukakuksi raaja kerrallaan ja kykeni myös muodostamaan hiekasta täysikokoisen Shukakun, jonka sisällä hän saattoi olla turvassa. Hän voi myös antaa Shukakulle vallan vaipumalla itse uneen.

Triviaa

  • Japanin sana "shukaku" (守鶴) tarkoittaa "juopunutta".
  • Shukaku on toistaiseksi ainut bijuu, josta käytetään yleisesti varsinaista nimeä sen sijaan, että käytettäisiin sen häntien määrästä tulevaa nimeä (kuten Kyuubin tapauksessa).
  • Shukaku perustuu vahvasti japanilaisiin supikoira- eli tanukimyytteihin. Tanukit kykenevät japanilaisen mytologian mukaan muuttamaan muotoa ja tuomaan hyvää onnea. Tanukien käytöstä kuvataan usein juopuneeksi ja sekavaksi. Lisäksi eräässä tarinassa esimerkiksi kerrotaan tanukista, joka oli sinetöity teepannuun ennen kuin se siirrettiin ensimmäiseen isäntäruumiiseensä. Jotkin tarinat kertovat myös pyhäköissä munkeiksi naamioituneista tanukeista, mistä lienee peräisin Shukakun alkuperä kieroutuneen munkin sieluna.

Lue lisää

Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta