Matsuri

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Matsuri
Matsurishep17avy0.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 11-12 vuotta
Ikä (Shippuuden): 13-14 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Ninjaoppilas, Shippuudenissa genin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 216
Viimeinen esiintyminen: Näillä näkymin Shippuudenin jakso 032Tämän artikkeli käsittelee Hiekkakylän Matsuria. Myös Konohassa on Matsuri-niminen hahmo.


Matsuri on genin-tason ninja ja Gaaran oppilas. Hänen vanhempansa kuolivat, kun heidät lävistettiin useilla teräaseilla, minkä vuoksi Matsuri alkoi kammota kaikenlaisia aseita. Shippuudenia edeltäneenä fillerikautena hän kuitenkin oppi, etteivät aseet ole vain vaarallisia esineitä.

Osa I

Matsuri ennen aikahyppyä

Kun Hiekkakylään perustettiin upouusi ninja-akatemia, Matsuri oli ainoa, joka valitsi Gaaran opettajakseen aseenkäyttöharjoituksessa. Matsuri oli nimitäin tunnilla kysynyt, eikö aseiden käyttö olisi vaarallista ja haitallista, muiden ihmisten ihmettelevien vastausten jälkeen Gaara oli mutissut "Ase...", jolloin Matsuri oli ajatellut, että Gaara oli yrittänyt kertoa Matsurille jotain. Myöhemmin Gaara opetti Matsuria käyttämään jouhyouta ja yritti selittää, että on oikein käyttää asetta, kun pitää puolustaa läheisiä. Matsurille ei heti mennyt tässä asiassa oppi perille.

Hieman myöhemmin Shitenshounin kaappasi Matsurin, jotta Gaara saataisiin houkuteltua ansaan ja jotta Gaaran sisällä olevan Shukakun voimilla saataisiin herätettyä Seimei eloon. Pelastusoperaation aikana Matsuri pääsi kokeilemaan käytännössä Gaaran neuvoja jouhyoun käytöstä ja aseiden käytöstä puolustamiseen. Silloin hän oppi, etteivät aseet ole vain vaarallisia hengen riistäviä esineitä, vaan niitä voi käyttää myös läheisten puolustamiseen.

Osa II

Matsuri ilmestyy myös Naruto Shippuudenissa juuri Gaaran henkiinherättämisen jälkeen. Tuolloin hän vaikutti aiempaa itsevarmemmalta ja puheliaammalta. Silloin hän vaikuttaa olevan lisäksi ihastunut Gaaraan, Kazekageen. Hänen ystävättärenään näytti silloin olevan myös Sari, joka toisaalta oli yhtä läpeensä ihastunut Gaaraan. Temarin piti suoraan sanottuna hypätä tyttöjen ja Gaaran väliin estääkseen pikkuveljensä jäämisen ihailijattariensa alle.

Triviaa

  • Mangassa Matsuri esiintyi vain Gaaran henkiinherätyskohtauksessa.
  • Japaninkielinen sana "matsuri" tarkoittaa 'kansanjuhlaa' tai 'festivaalia'.