Sarutobi Asuma

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Asuma)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Sarutobi Asuma
Asuma.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 27-28 vuotta
Ikä (Shippuuden): 30-31 vuotta (kuollut)
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Ruskeat
Ninja-arvo: Jounin
Elementti: Tuuli (ensisijainen), tuli (toissijainen)
Ensi-esiintyminen: Jakso 3
Viimeinen esiintyminen: Shippuuden 80 (kuoli)

Sarutobi Asuma oli Konohan jounin. Hän johti ryhmää nimeltä Team Asuma. Tähän ryhmään kuuluvat Ino, Shikamaru ja Choji.

Tausta

Chiriku ja Asuma heidän ollessaan Shugonin Juunishi-ryhmässä.

Asuma syntyi Kolmannen Hokagen pojaksi, ja vuosia myöhemmin hänestä tuli Konohamarun setä. Jossain vaiheessa hänelle tuli erimielisyyksiä isänsä kanssa, ja hän jätti Konohan omien kiinnostuksiensa vuoksi. Poissaollessaan hän liittyi Shugonin Juunishi-nimiseen ryhmään (suom. Kaksitoista vartijaninjaa), jotka suojelivat Tulimaan daimyota. Tämän merkkinä Asuma piti kuolemaansa asti vartijaninjojen vyöhuivia. Hänestä tuli myös Chiriku-nimisen munkin luja ystävä. Chiriku hankkiutui vartijaninjauransa jälkeen Tulimaan temppeliin munkiksi.

Ennen kuin Asuma palasi Konohaan aloittamaan uudelleen konohalaisninjan uraa, hänen päästään ehdittiin luvata 35 miljoonan ryoun palkkionmetsästyspalkkio. Hän tuntuu olevan melkoisen ylpeä tästä.

Luonne

Asuma oli luonteeltaan rento, eikä hän mielellään hankkiutunut tarpeettomasti toimintaan mukaan, kuten nähdään esimerkiksi, kun hän ei auttanut chuuninkokeissa Hinatan pelastamisessa. Hän poltteli tupakkaa vähän joka välissä (kuulemma noin kaksi askia päivässä). Hänellä oli kuitenkin tapana lopettaa tupakointi väliaikaisesti, jos jokin asia alkoi vaivata häntä, kuten esimerkiksi hänen isänsä, Kolmennen Hokagen kuolema. Hän myös lopetti tupakoinnin jos "jotain oli menneillään", kuten esimerkiksi taistellessaan akatsukilaisia vastaan.

Asuma oli tiimilleen hyvin läheinen, vaikka hän sanoikin usein tiimin koostuvan ahnehtijasta (Chouji), suunsoittajasta (Ino) ja laiskimuksesta (Shikamaru). Asuma usein yritti saada tiiminjäsenensä pääsemään yli vioistaan, ja tähän hän käytti usein juonittelua ja lahjontaa saadakseen tiimiläisensä tekemään mitä Asuma tahtoi. Tämä nähdään erityisesti Choujin kohdalla, jota Asuma usein kehotti tekemään jonkin asian lahjomalla hänet ruualla.

Oli vahvasti vihjailtu, että Asuma seurusteli jounin-kollegansa Yuuhi Kurenain kanssa. He esiintyivät usein yhtä aikaa kohtauksissa, mistä monet muut hahmot ovat huomautelleet. He eivät erityisesti "mainostaneet" suhdettaan: Kun Kakashi esimerkiksi yllätti pariskunnan kaupassa ja kysyi, olivatko he treffeillä, Asuma vaihtoi nopeasti puheenaihetta. Flashbackissa on myös näytetty, kun Asuma kävi ostamassa Yamanakojen kukkakaupasta kukkia eikä suostunut kertomaan, kenelle kukat menivät, vaikkakin Ino kehotti Asumaa viemään joka tapauksessa terveisiä Kurenaille. Kun Asuma taisteli akatsukilaisia vastaan, Kurenain oli näytetty hermoilevan kovasti ja miettivän, miten taistelu eteni. Kun Kurenai sai sitten kuulla Asuman kuolemasta, hän valahti tunnontuskista polvilleen ja vei myöhemmin Asuman haudalle kukkia. Lopullinen varmistus suhteelle tuli, kun Kurenai kertoi olevansa raskaana Asumalle.

Asuma vietti oppilaistaan kaikkein eniten aikaa Shikamarun kanssa ja oli myös tälle läheisempi kuin muille. He kaksi pelasivat usein yhdessä joko shogi tai gota vapaa-ajallaan, joskaan Asuma ei koskaan voittanut Shikamarua. Asuma oli myös ensimmäinen, joka tajusi Shikamarun olevan todellisuudessa nero, ja onnistui peliin piilotetun älykkyystestin avulla selvittämään, että Shikamarun älykkyysosamäärä on yli 200.

Osa I

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Osa II

Underconstruction.png Osion sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta

Shippuudenissa Asuman tiedetään alkaneen seurustella Yuuhi Kurenain kanssa.

Asuma kuolee taistelussa Hidania ja Kakuzua vastaan. Hidan tappaa hänet käyttäen erikoisjutsuaan. Asuman tiimi, etenkin Shikamaru, alkaa surra opettajansa menetystä kovasti, mutta se ei kuitenkaan latista nuorten taistelutahtoa. Shikamaru alkaa jopa polttaa samaa tupakkamerkkiä, jota Asuma oli polttanut.

Myöhemmin käy myös ilmi, että Asumalle ja Kurenaille on tulossa yhteinen lapsi, jonka isä kuoli ennen lapsen syntymää ja jonka Shikamaru saa sen synnyttyä ja kasvettua koulutettavakseen.

Taidot

Taistelussa Asuma käyttää pääasiassa taijutsua, jossa hän käyttää pääasiassa veitsiä, joihin hän lisää tuuli-chakraa Hein-tekniikalla. Chakran avulla terien teho ja leikkuupituus kasvavat huomattavasti. Asuma itse on kertonut, että hän voi leikata jopa kiveä teriensä avulla, ja kerran hän päihittikin niillä yhdellä iskulla yhdeksän äänininjaa. Nykyisin terät ovat Shikamarun hallussa.

Triviaa

  • Japanin sana "saru" tarkoittaa 'apinaa', "tobi" taas viittaa japanin 'hyppiä/lentää'-verbiin. Nimi "Sarutobi" viittaa myös Sarutobi Sasuke -nimiseen lasten tarinoissa 1910- ja 1920-luvuilla esiintyneeseen kuuluisaan ninjaan[1]. Nimi "Sarutobi Sasuke" tarkoittaa tarkalleen 'apinan lailla hyppiminen'.
  • Äkkiä katsoen Asuma muistutti isäänsä, Hiruzenia, varsin vähän. Molemmilla oli kuitenkin pääpiirteissään samanoloinen hius- ja partatyyli (vaikkakin Hiruzen on ehtinyt kaljuuntua), ja molemmat polttivat. Kuitenkin molemmilla oli tapana lopettaa polttaminen, jos jokin asia alkoi vaivata heitä.

Lähteet