Nara Shikamaru

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Shikamaru)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Underconstruction.png Artikkelin tiedot vaativat tarkistusta.
Tarkempia tietoja saattaa olla tarkistuslistassa.
Underconstruction.png Artikkelin sisältö on puutteellinen
Voit auttaa Wikin laajenemista tarkentamalla artikkelia. Artikkelin muistiinpanoja saattaa löytyä tarkistuslistasta
Nara Shikamaru
Nara Shikamaru S.JPG
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 12-13 vuotta
Ikä (Shippuuden): 15-16 vuotta
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat
Ninja-arvo: Jakso 1: Oppilas
Jaksot 1-106: Genin
Jaksot 107-: Chuunin
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 1
Viimeinen esiintyminen: -

Nara Shikamaru on Nara-klaanin ninja Konohasta. Samaan tiimiin hänen kanssaan kuuluvat Ino ja Chouji. Heidän opettajansa oli Asuma, ja heidän tiiminsä numero oli 10.

Luonne ja kyvyt

Shikamaru ennen aikahyppyä

Shikamaru valmistui ninja-akatemiasta samaan aikaan kuin Naruto. Hän on laiska ja hänen mukaansa lähes kaikki on liian vaivalloista. Vaaratilanteissa hän kuitenkin toimii epäröimättä ja on valmis kuolemaan ystäviensä puolesta. Laiskuudestaan huolimatta hän on todella älykäs, tekee taistelussa liikkeensä tarkoin harkitusti ja pystyy tarvittaessa suunnittelemaan nerokkaita strategioita. Shikamarun arvosanat akatemiassa olivat melkein yhtä huonot kuin Naruton. Asuma epäili Shikamarun laiskuuden vaikuttaneen asiaan, joten hän antoi tälle peliksi naamioidun älykkyystestin. Siinä selvisi, että Shikamarun älykkyysosamäärä on yli 200. Vapaa-aikanaan Shikamaru pelaa usein shogia, jossa hän on erittäin hyvä. Asuma (Shikamarun pakotettua) pelaa usein Shikamarua vastaan, muttei ole vielä koskaan voittanut tätä.

Shikamarulla on kyky hallita varjoja. Hänen useiten käytetty jutsunsa on Kagemane no jutsu. Siinä hän sitoo vastustajansa omalla varjollaan ja pakottaa tämän liikkumaan itsensä lailla.

Ennen aikahyppyä

Chuunintesti

Chuunintestissä Shikamaru pääsi ensimmäistä kertaa näyttämään taitonsa. Esikarsintaottelussa hän taisteli senbon-neuloja ja illuusioita käyttävää Kiniä vastaan. Aluksi Shikamaru näytti olevan heikoilla, mutta sai kuitenkin Kinin kiinni Kagemanellaan. Sitten hän onnistui tyrmäämään tämän heittäytymällä rajusti taaksepäin, jolloin Kin kolautti päänsä takanaan olevaan seinään. Kaksintaisteluturnauksessa hän taisteli Temaria vastaan. Ovelaa strategiaa käyttämällä hänen onnistuikin saada tämä Kagemane no jutsun valtaan. Shikamaru kuitenkin luovutti, koska hänen chakransa oli vähissä eikä hän keksinyt tarpeeksi varmaa strategiaa, mutta luovutuksen suurin syy lähinnä oli hänen laiskuutensa. Kaikki kuitenkin ehtivät nähdä Shikamarun taidot ja loppujen lopuksi hän oli ainoa, joka ylennettiin chuunintestin jälkeen chuuniniksi.

Sakuran ja Shinon lisäksi Shikamaru oli ainoa genineistä, joka kykeni kumoamaan Kabuton genjutsun. Hän kuitenkin teeskenteli nukkuvaa, jottei joutuisi vedetyksi mukaan taisteluun. Ääni- ja Hiekkakylän hyökätessä Shikamaru lähti Naruton, Sakuran ja Pakkunin kanssa etsimään Gaaraa seurannutta Sasukea. Joukko Äänikylän chuunineita kuitenkin seurasi heitä. Shikamaru jäi vapaaehtoisesti jälkeen ja pysäytti kahdeksan chuuninia Kagemanella, mutta perässä tullut yhdeksäs sotki hänen suunnitelmansa. Juuri kun tilanne oli käymässä epätoivoiseksi, Asuma näyttäytyi ja pelasti Shikamarun.

Sasuken metsästys

Sasuken metsästyksen aikana Shikamaru suoritti ensimmäisen tehtävänsä chuuninina. Shikamaru lähti Naruton, Nejin, Chojin ja Kiban kanssa etsimään Sasukea, jottei Orochimaru saisi hänestä uutta ruumista itselleen. Orochimaru osasi odottaa tätä, joten hän lähetti neljä ninjaa varmistamaan Sasuken pääsyn Äänikylään.

Tehtävän aikana Shikamaru osoitti älykkyyttään keksimällä ryhmälle muodostelman ja välttämällä ansoja. Kaikki ryhmän jäsenet joutuivat erilleen toisistaan ja taistelemaan Orochimarun lähettämiä ninjoja vastaan. Shikamarun vastustaja oli Tayuya, joka käyttää huilua ohjatakseen Doki-demoneita ja luodakseen illuusioita. Shikamaru ja Tayuya kävivät tasaväkisen taistelun, mutta lopussa Temari saapui ja ratkaisi tilanteen Shikamarun hyväksi.

Tehtävä loppujen lopuksi epäonnistui ja lopussa oli ihme, että kaikki ryhmän jäsenet olivat vielä hengissä. Shikamaru lupasi itselleen, että onnistuu paremmin seuraavassa tehtävässä.

Shippuuden

Shippuudenissa Shikamaru on yhä chuunin, ja hän on saanut tehtäväkseen valvoa seuraavaa chuunin-koetta.

Asuman kuoltua Chouji, Ino ja eritoten Shikamaru alkavat surra opettajaansa kovasti. Shikamaru alkaa jopa polttaa tupakkaa, samoin kuin Asuma oli tehnyt, muistellakseen opettajaansa. Hän kantaa sydämessään Asuman muistoa ja auttaa parhaansa mukaan opettajansa mielitiettyä, Kurenaita, ja käy katsomassa tätä joka päivä. Shikamaru saa kuulemma koulutettavakseen Asuman ja Kurenain tähän mennessä vielä syntymättömän lapsen, kunhan tämä on kasvanut kyllin isoksi.

Triviaa

  • Japanin kielen sana "shika" tarkoittaa 'peuraa', "maru" on taas yleinen japanilaispojan nimen pääte.
  • Shikamaru vaikuttaa erittäin laiskalta, sillä hänen mielestä kaikki on turhan vaivalloista. Hän myös usein ilmaisee sanomalla tämän ääneen (eng. "how troublesome", jap. "mendokusee")
  • Shikamaru toteaa kerran isälleen ettei oikeastaan pidä naisista - siinä mielessä, ettei oikein osaa heitä ja heidän luontoaan ymmärtää.
  • Shikamarun Syntymäpäivä on 22. syyskuuta.
  • Shikamarun älykkyysosamäärä on yli 200.
  • Ainoa henkilö, joka on joskus voittanut Shikamarun shogissa, on hänen isänsä.
  • Shikamaru joutui chuunin kokeissa kummassakin otteluissa naista vastaan, esikarsinta otteluissa Kiniä vastaan, ja kaksintaisteluissa Temaria vastaan.


Keskeisimmät hahmot
Naruto, Sasuke, Sakura, Kakashi, Yamato, Sai, Iruka, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru, Chouji, Shikamaru, Ino, Gai, Neji, Lee, Tenten, Kolmas Hokage, Jiraiya, Tsunade, Shizune, Orochimaru, Gaara, Kankurou, Temari
  1. Narutopedia