Gama (eläinlaji)

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Sanakirja.gif Tämä sivu kuuluu Wikin sanakirjaan


Tällä sivulla käsitellään sammakkoja yleensä. Tarkoititko sammakkoa nimeltä Gama?


Gamabunta-sammakko

Gama (eng. toad, suom. konna, sammakko) on yleisnimitys summonoitaville sammakoille. Ne ovat useiten summonoitavia otuksia, koska päähenkilö Uzumaki Naruton lisäksi niitä summonoivat Jiraiya ja Neljäs Hokage. Sammakot tulevat sammakkojen maasta, Myobokuzanilta. Sammakoilla on monia erilaisia kykyjä, he voivat sylkeä vettä tai öljyä ja käyttää erinäisiä aseita taistelussa. Sammakoiden koko vaihtelee hyvin paljon: Gamabunta on ainakin 100 metriä korkea ja hänen lapsensa Gamakichi ja Gamatatsu olivat ennen aikahyppyä tarpeeksi pieniä ratsastamaan ihmisen pään päällä.

Luonteet

Toisin kuin useimmilla muilla summoneilla, jokaisella sammakolla on erilainen luonne. Gamatatsu on hulluna ruokaan ja Gamakichi pitää taisteluiden katselemisesta turvallisen matkan päästä. Gamabunta (ainakin japanin ja englannin kielissä) puhuu kuin yakuza-gangsteri eikä auta ketään jota ei arvosta. Tästä huolimatta hän suojelee lapsiansa ja Narutoa sekä varmistaa näiden turvallisuuden riippumatta hänen kunnioituksesta summonoijaa kohtaan. Gamaken, Gamabuntan kokoinen sammakko jonka Jiraiya kutsuu taisteluissaan Painia vastaan, valittaa lähes koko ajan kuinka heikko ja tyhmä hän on.

Sammakkoerakot

Sammakkoerakoilla on korkea asema sammakkojen yhteiskunnassa. Suuri sammakkoerakko, erittäin vanha ja seniili sammakko, antaa viisautta ja ennustuksia nuoremmille sukupolville. Hän on korkeasti arvostettu siitä, että hän ennustaa aina oikein ja hänen tapaamisensa on suuri kunnia. Fukasaku ja Shima auttavat suurta sammakkoerakkoa hänen työssään. He ovat myös todella vahvoja, joka käy ilmi kun Jiraiya summonoi heidät taistellessaan Painia vastaan. Jiraiya puhuu heille hyvin kunnioittavasti, mutta useat muut sammakot puhuttelevat heitä kuin vertaisiaan.

Tunnetut sammakot

Triviaa

  • Suomenkielisessä mangassa sammakot puhuvat Pohjanmaan murteella.[1]
  • Gamabuntassa on yakuza-puhetavan lisäksi muitakin viittauksia yakuzaan. Hän esim. puhuu Naruton kanssa "veliesmaljojen kilistelystä"[2](eng. "sakazuki exchanging"[3]), joka kuuluu uuden jäsenen otto -seremoniaan yakuzassa. Lisää tietoa löytyy aiemmin mainitusta wikipedian linkistä.

Lähteet

  1. Suomenkielinen Naruto-manga, vol 15
  2. Suomenkielinen Naruto-manga, vol 15
  3. Naruto manga 134 s,17