Hiraishin no jutsu

Naruto.fi Wikistä
(Ohjattu sivulta Hiraishin no Jutsu)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jutsu icon.gif Tämä sivu kuuluu Wikin taitoihin
Hiraishin no jutsu
Hiraishin no jutsu.png
Englanniksi Flying Thunder God Technique
Suomeksi Liihottavan Ukkosenjumalan Salamat
Luokka S-rank
Käyttötarkoitus Avustus, liikkuminen
Käyttöetäisyys Kaikki etäisyydet
Tyyppi Ninjutsu
Elementti
Käyttäjät Yondaime

Hiraishin no jutsu on syy, miksi Yondaimea kutsutaan lempinimellä Konohan Keltainen Väläys (木ノ葉の黄色い閃光, Konoha no Kiroi Senkou, eng. Konoha's Yellow Flash). Yondaimen käyttämä liikkumistekniikka, millä hän pystyi siirtymään silmänräpäyksessä paikkaan johon hän oli heittänyt erikois-kunainsa. Tällä tavoin Yondaime saattoi eliminoida todella monta vastustajaansa yhtäaikaisesti lähes heti.

Yondaime pitelemässä jutsuun tarvittavaa erikoiskunaita.

Tätä jutsua verrataan monesti Shunshin no jutsuun, mutta tämän jutsun nopeus on radikaalisti suurempi. Erona on myöskin se, että tässä jutsussa ei esiinny minkäänlaista ääntä eikä savupölähdyksiä jolloin käyttäjä pääsee vastustajan taakse tämän huomaamatta. Hiraishin no jutsu ei ole teleporttausta, sillä teleporttaus on oikeastaan vain nopeaa liikkumista, mutta tämä jutsu sallii täydellisen katoamisen. Jutsussa hyödynnetäänkin siis aika-avaruuden taittamista.[1] Tämä jutsu on syy Konohan voittoon Kivikylä-Konoha ninjasodassa. Hädän hetkellä Yondaime saapui auttamaan alakynnessä olevia alaisiaan. Hän jakoi heille erikois-kunainsa ja käski heidän heittää ne satunnaisesti vihollisten maastoon. Neljäs Hokage käytti tätä tekniikkaa ilmestyäkseen vihollisten keskuuteen, ja tappoi heidät yksitellen niin nopeasti, etteivät he ehtineet edes huomata.

Yondaimen jutsu vaati erikoiskunainsa, koska käsisinetit/summoning merkit olivat hänelle välttämättömiä. Kunaiden kahvoihin oli liitetty summoning-merkit.

Lähteet

  1. Manga 395
  2. Manga 395