Keskustelu:Namikaze Minato

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Yksi huomio vaan

Tämä ei liity pelkästään tähän artikkeliin, mutta miksi hahmojen nimet mainitaan Japanilaisittain, esim. "Namikaze Minato" eikä "Minato Namikaze"? Tämähän on kuitenkin suomalainen sivusto. Narutopediassa esimerkiksi nimet on laitettu juuri asiallisesti länsimaalaisittain, eli etunimi ennen sukunimeä. 84.248.57.135 20. maaliskuuta 2009 kello 09.37 (UTC)


En ole ollut tämän wikin ensimmäisiä artikkeleita kirjoittamassa, mutta uskoisin, että se käytäntö on siksi, koska japanilainen muoto on alkuperäisempi ja "oikeampi" nimen muoto. Monien hahmojen nimet (kuten Haruno Sakura) ovat esimerkiksi sanaleikkejä, jotka toimivat vain nimen oikeassa muodossa. Suomalaisfanien keskuudessa on muutenkin ilmeisesti tavallisempaa käyttää nimen japaninkielistä muotoa kuin länsimaista muotoa, vaikka Sangatsu Manga käyttääkin nimissä länsimaista muotoa. AHJ tai joku muu isompi taho tarkentakoon, jos tässä selityksessäni oli jotain häikkää. Muutenkin tässä wikissä on varsin japanilaispainoitteinen nimeämissysteemi: esimerkiksi jutsujen nimet ovat japaniksi eikä suomeksi (luullakseni käännöserimielisyyksien välttämiseksi).

--Nuti 20. maaliskuuta 2009 kello 12.01 (UTC)


Ei siinä ole sen ihmeellisempää syytä kuin että niin on päätetty. Eikä myöskään sen myötä tarvitse lähteä ensin lukemaan 700 sivullista kakkaa ja sitten sieltä seasta kääntämään Naruto Uzumakiksi noista teksteistä. Kaikki nimet ovat japanilaisittain koska käännökset vaihtelevat tulkinnan mukaan, alkuperäisnimet eivät. Lisäksi koska Fador aloitti ne wikin myötä niin ja myöhemmin minä päätin että samaa linjaa jatketaan ja se lukee ohjeissakin. End of discussion.

--AHJ 20. maaliskuuta 2009 kello 18.51 (UTC)


Yondaime -> Namikaze Minato?

Porottaja tuossa kysyi, voitaisiinko sivu siirtää nimelle Namikaze Minato. Siirrän sen heti, mikäli nimi on mainittu animessa.

--Nuti 27. huhtikuuta 2009 kello 17.02 (UTC)