Käyttäjä:Nuti

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Nuti
Nuti.JPG

Tämä käyttäjä kuuluu Naruto.fi ylläpitoon
Nimi: ?? "Nuti" ??
Syntymäaika: ??.??.1990
Sukupuoli: Nainen
Pituus: ~165 cm
Paino Siinä päälle 50 kg
Silmien väri: Tummanruskeat
Hiukset: Aidosti ruskeat, ei värejä
Koulutus: Tuleva fuksi ja sitä kautta tuleva teekkari
Sotilasarvo: Siviili
Siviilisääty: Naimaton ja onnellinen sinkku kaikin puolin
Elämänkatsomus: Muodollisesti evankelis-luterilaiskristitty, tarkalleen agnostikko.
Motto: Kaikki mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille.

Nuti on ollut Naruton lukija kesän 2008 alusta alkaen, ja kevättalvesta 2009 lähtien hän on ollut Naruto.fi:n wikin modetaattori (tämä titteli tuli hänelle melkoisena yllätyksenä). Hän pitää sarjan huumorista, pitkälle kehitetystä maailmasta ja toiminnallisuudesta, ja hän on ehtinyt lukea Naruto-mangan kaikki luvut läpi.

Nuti on pääsääntöisesti poissa 30.7.-7.8 ajan, mutta pistäytyy paikalla ainakin 3.8.

Nutin luonne

Nuti on luonteeltaan pääsääntöisesti melko kiltti mutta aika perfektionisti esimerkiksi oikeinkirjoituksen suhteen. Hän yrittää olla mahdollisimman ymmärtäväinen, mutta hänen huumorintajunsa loppuu nopeasti, jos hän huomaa tulleensa tahallaan ärsytetyksi (esimerkiksi huomatessaan asiattomia kommentteja wikissä). Toisinaan liika ymmärtävyys saattaa tosin ilmetä sinisilmäisyytenä esimerkiksi lähteiden suhteen (mistä isommat tahot ovat toisinaan hieman napautelleet arvon leidiämme).

Nuti pyrkii auttamaan parhaansa mukaan wikialoittelijoita, mutta hän silti toivoo, että ihmiset edes silmäilisivät wikin ohjeet ennen kovin ihmeellistä toilailua. Opastustahan varten ohjeet ovat laadittu, ei muuten vain bittiavaruuden täytteeksi.

Lopuksi: Nutilta saa kysyä vapaasti wikiin ja vähän muuhunkin liittyviä asioita! Hän ei pure (ilman syytä).

Nuti ja Naruto

Narutoa tutkiessaan Nuti suosii mielummin mangoja kuin animea, sillä mangaa pystyy lukemaan ja tulkitsemaan enemmän omaan tahtiin ja sitä paitsi Naruton seikkalut ovat mangassa paljon pidemmällä kuin animessa. Nykyisin hän on kuitenkin alkanut tutkia hieman aiempaa enemmän animea ja on jopa aloittanut vieraiden mangasarjojen katsomisen animena. Yleensa Nuti katsoo Naruto-animea silloin, kun hän haluaa kerrata jotain sarjan kohtausta mielessään tai halutessaan tietää, miltä hahmojen äänet animessa kuulostavat. Peleihin Nuti ei ole pahemmin nenäänsä työntänyt.

Lukemisen ohella Nuti yrittää täydentää Naruto Wikiä parhaansa mukaan ja pitää sen kunnossa. Hänen pääasiallisina tietolähteinään toimivat Naruto-manga mutta etenkin Narutopedia, jossa asiat on pureskeltu kääntämistä vaille valmiiksi. Nutin käyttäjänimi on sama sekä Naruto.fi:ssä että kyseisen sivun foorumilla (Naruto.fi:ssä hän on kuitenkin aivan tavallinen käyttäjä).

Nutin suosikkihahmoja Narutossa ovat mm. Haku, Neji, Gaara, Rock Lee sekä Kakashi (traagiset poitsut kunniaan!), naisten puolella taas ujo Hinata saa huomion. Nuti muuten luuli aluksi (kauan, kauan ennen Naruton aloittamista) Hinataa ja muita Hyuugoja sokeiksi valkeiden silmien värin perusteella, mutta lisätutkimus osoitti luulon vääräksi. Nuti myös harrastaa Naruto-foorumiroolipelausta Yoshiruin "Naruto rope-maailmassa".

Nutin Naruton ulkopuolinen elämä

Nuti lukee muuten vähän sitä sun tätä eri mangoja, vaikkei hän täysi otaku olekaan. Hän lukee useita valtavirran mangoja kirjaston valikoimiin turvautuen, mutta hän on useimpien sarjojen alussa tai puolivälissä. Eräitä hänen suosikkisarjojaan ovat Naruton ohella mm. Gunmm alias Battle Angel Alita (ehdoton suosikki), One Piece, Fullmetal Alchemist sekä Dragonball (jälkimmäisin lähinnä Toriyaman absurdien ideoiden ja huumorin takia). Nuti on lukenut myös jonkin verran Ranma ½:a sekä Salapoliisi Conania, mutta ensimmäisen sarjan seuraaminen kaatui japanilaisen huumorin eroihin suomalaiseen vastaavaan ja jälkimmäinen toistuviin juoniin. Animen puolella Nutin uusimmat tuttavuudet ovat Scrapped Princess (24 jaksoa, käyty läpi ja hyväksi todettu) sekä Bleach (paljon jaksoja ja vasta alkuun päästy). Nuti ei mainittavimmin pidä shoujo-mangasta, ellei siinä ole kunnolla fantasiaelementtejä tai jotain muuta "sitä jotain".

Muuten Nuti harrastaa piirtämistä (ei mangapiirtämistä), lukemista (mangaa, fantasiaromaaneja, scifi-romaaneja, tietokirjoja jne.), kirjoittelua (erilaisia fanficcejä ja omia tarinoita), eri jäätelömakujen maistamista sekä netissä pakertamista. Yksi Nutin suurimmista haaveista on hioa piirtotaito mahdollisimman hyväksi ja vaivattomaksi. Hän on myös aikeissa kirjoittaa yhdessä parhaan ystävänsä kanssa fantasiaromaanin, johon Nuti itse ammentaa innoitusta mm. Narutosta, Inuyashasta, japanilaisesta kansanperinteestä, Internetistä, omista kokemuksistaan ja paljon muustakin ystävän taas antaessa peliin omia kokemuksiaan ja demonisia olentoja. Kaksikolla on työn alla myös lukuisia muitakin kirjoitelmia...

Mistä Nuti pitää ja ei pidä

Nuti pitää...

 • (Lähes) kaikenlaisesta makeasta (ks. "Ei pidä"-lista)
 • Piirtämisestä (enimmäkseen fantasia- ja mielikuvitusolentoja, sarjakuvien tussauksessa palaa hermot)
 • Kirjoittamisesta (tarinoita ja turinoita ja roolipelejä ja wikiä ja...)
 • Satunnaisesta pikkuasioiden tutkimisesta (mikä ilmenee esim. wikien täyttämisenä)
 • Satunnaisesta järjestelemisestä (mikä myöskin ilmenee esim. wikien täyttämisenä)
 • Ahkerista wikisteistä
 • Asioiden tekemisestä oman, vapaavalintaisen aikataulun mukaan
 • Hienoista ja hyvistä piirroksista, joita Nuti etsii n.fi:n lisäksi myös mm. DevianARTista. Erityistä kunniaa saavat todella upeat väripiirrokset, humoristiset crossover-sarjakuvat, kaikenlaiset (hyvän maun rajoissa) hauskat piirrokset ja sellaiset.

Nuti ei pidä...

 • Kirjoittajista (lähinnä wikeissä, tavallisissa kirjoissa ja yleensä foorumeilla), jotka eivät edes pyri selkeään (kirja- tai melkein kirja-)kieleen, vaan eivät vaivaudu esim. käyttämään edes isoja alkukirjaimia silloin kuin pitäisi.
  • Tästä syystä Nuti ei oikein pidä myöskään tällaisestä kirjoitustavasta: "Qi sä tällezeX tän vedit?" Aivokapasiteetti räjähtää muutaman tuontyyppisen rivin lukemisen jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Nuti sietäisi tätä kirjoitustapaa tarpeen vaatiessa.
 • Wikin sotkijoista
 • Taitamattomasta kopiopiirtämisestä
 • Niistä, jotka tumppaavat n.fi:hin töitä, jotka eivät ole heidän omiaan.
 • Epäreiluudesta
 • Liian kiireisestä elämästä. How troublesome.
 • Seuraavat eivät mene helposti kurkusta alas:
  • Kahvi ja tee (saa ne kyllä tarpeen tullen menemään, sitruunatee menee parhaiten)
  • Lakritsi-, salmiakki-, rommirusina- ja kermaliköörijäätelö
  • Mustat irtokarkit

Triviaa

 • Nutin suosikkilausahduksia ovat mm. "Whaddya think?" (suom. "Mitäs ajattelet?"), "Voihan nenä", "nippelitiedon nappulatrivia", "Justjust" ja "Just..."
 • Nuti ajattelee, että kaikista ihmisistä löytyy aina ainakin pikkuisen hyvää.
 • Nuti ei jostain syystä pidä yaoista, yurista, shounen-aista tai shoujo-aista.
 • Nutilla on oma sivusto DeviantARTissa.
 • Nuti kirjoitti tämän wikin 800. sivun, joka on Jagei Jubaku. Hän myös kirjoitti tämän wikin 900. sivun, Myobokuzanin, sekä wikin 1000. sivun, savupommin.
 • Nutin läppärin näyttö on kooltaan 1280*800 eli leveähkönäyttöinen. Hän pyrkii kirjoittamaan wikiartikkelit niin, että ne näyttävät ainakin sellaisella näytöllä hyvältä. Artikkeleja toki saa hänen puolestaan muokkailla niin, että ne näyttävät muillakin kokoilla hyvältä.