Sakon ja Ukon

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Profile.gif Tämä sivu kuuluu Wikin hahmoihin
Sakon&Ukon
Sakon.jpg
© Masashi Kishimoto
Ikä (Naruto): 14 vuotta (kuolleet)
Ikä (Shippuuden):
Sukupuoli: Mies
Silmien väri: Mustat (keltaiset Sakonin ja Ukonin käyttäessä kirotun sinetin kakkostasoa)
Ninja-arvo: Oto no Yonin Shuu
Elementti:
Ensi-esiintyminen: Jakso 68 (Sakon), Jakso 120 (Ukon)
Viimeinen esiintyminen: Jakso 125

Sakon ja Ukon olivat ehkä vahvimmat Oto no Yonin Shuu -ryhmästä. He olivat Orochimarun mukaan joukon vahvimmat ja nopeimmat, mistä Sakon on erittäin ylpeä. Sakonista ja Ukonista tuli joukkonsa johtajia, kun Kimimaro sairastui ja joutui vetäytymään joukkiosta.

Aluksi animessa ja mangassa näytettiin vain Sakon. Hänen selässä näkyi kuitenkin toinen pää, joka oli hänen nukkuva kakoisisoveljensä Ukon. Veljekset ovat tosiaankin identtiset, ja animessa heidät erottaakin parhaiten äänestä (Ukonin ääni on hieman matalampi kuin Sakonilla), vaikka heillä onkin sama ääninäyttelijä. Ulkonäöllisesti heidät erottaa siitä, että Sakonilla on jakaus pään vasemmalla puolella, Ukonilla oikealla. Sakon pitää lisäksi helmikaulanauhaa. Luonteellisia eroja on kuitenkin paljon. Ukon on esimerkiksi armottoman kärsimätön ja vakava, kun Sakon on melkein täydellinen vastakohta isoveljelleen.

Taidot

Veljeksillä oli kyky fuusioitua toisen kohteen kanssa, kuten Ukon tekee ollessaan veljensä ruumiissa. Tämän aiheuttaa heidän oma kekkei genkainsa, Soma no Ko. Ukon ei kuitenkaan ole kovin tottunut liikkumaan itsekseen, joten hän väsyy helposti. Hän myös kokee saman kivun kuin hänen isäntäruumiinsa, mikä ilmenee siinä, kun Kiba iskee itseään kunailla vatsaan Ukonin ollessa hänessä.

Kirottu sinetti

Sakon&Ukon Kirotun Sinetin toisessa asteessa.

Molemmilla veljeksillä on kirottu sinetti niskassaan, kuten muillakin Oto no Yonin Shuun jäsenillä. Molempien aktivoidessa kirouksen kakkostaso heistä tulee lähes voittamattomat: heillä on nopea parantumistaito ja vaikka he ovatkin voimakkaita kiinni yhdessä, he voivat jakautua kahdeksi. Sakonin ja Ukonin käyttäessä kirotun sinetin kakkostasoa heidän ihonsa tummenee, heidän hiuksensa, kyntensä ja hampaansa pitenevät, heidän leukansa pitenevät ja terävöityvät ja heille ilmestyy otsaan eräänlainen sarvi jakauksen kohdalle.

Sakonin&Ukonin kirottu sinetti

Trivia

  • Erityisesti mangassa Sakon muistuttaa hyvin paljon naista tuuheiden hiustensa, tummien huultensa ja kaulakorunsa vuoksi, ja lisäksi Ukonin pää näyttää hyvin paljon tuuhealta ponihännältä. Hahmo on kuitenkin mies.
  • "Sa" (左) tarkoittaa vasenta, "u" (右) oikeaa.
  • Kaksosten syntymäpäivämäärä vaikuttaisi olevan 20. kesäkuuta, jolloin heidän horoskooppimerkkinsä olisi ironisesti "kaksoset".
  • Masashi Kishimoto loi Sakonin ja Ukonin viimeisenä Oto no Yonin Shuu -ryhmästä. Hänellä oli ongelmia päättää, ketä konohalaista vastaan hän laittaisi kaksikon taistelemaan, mutta lopulta hän päätti laittaa Kiban ja Akamarun kaksi-vastaan-kaksi-taisteluun kaksosten kanssa. Näin syntyi Ukon, ja Kishimoto laittoi hänet Sakonin sisälle, jotta he voisivat esiintyä yhtenä henkilönä.