Sunagakure no Sato

Naruto.fi Wikistä
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kartta ikoni.gif Tämä sivu kuuluu Wikin kartastoon
Sand.jpg
Hiddensandvillage.jpg
Japaniksi: Suna (Sunagakure no sato)
Englanniksi: Sand (Hidden Village of Sand)
Suomeksi: Hiekka (Hiekan kätketty ninjakylä)
Valtio: Tuuli
Johtaja: Kazekage


Sunagakure no Sato, lyhyesti Suna tai Hiekkakylä, on yksi viidestä suurimmasta kylästä. Kazekage on hiekkakylän johtaja. Hiekkakylästä ovat kotoisin mm. Gaara, Temari, Kankurou sekä heidän opettajansa Baki. Hiekkakylä on nimensä mukaisesti täynnä hiekkaa, sillä se sijaitsee aavikolla. Gaara on tällä hetkellä viides Kazekage, Orochimaru tappoi neljännen ja Sasori kolmannen.

Hiekkakyläläiset ninjat näyttävät suosivan turbaanimaisia päähineitä sekä kasvomaalauksia, kuten on mahdollista nähdä esimerkiksi Bakin ja Kankuroun kohdalla. Monet paikalliset shinobit käyttävät beigeä, usein taskutonta liiviä (konohalaiset käyttävät vihreää ja taskullista). Marionettitekniikoita hallitaan Hiekkakylässä ainakin Kankuroun, Chiyon, Sasorin ja ehkä Yashamarunkin tapauksessa. Toistaiseksi ainoankaan hiekkakyläläisen ninjan ei ole näytetty käyttävän sukunimiä.

Historia

Hiekkakylän perusti Ensimmäinen Kazekage, joka keräsi hajallaan aavikolla eläneet shinobit oman suuren voimansa alle. Jossain vaiheessa kylään napattiin Shukaku, ja se sinetöitiin vuosien varrella kahteen eri jinchuurikiin, jotta sen kykyjä voitaisiin tutkia. Ensimmäistä kertaa Shukakun kykyjä pääsi hyödyntämeen Kolmas Kazekage, joka tunnetaan Hiekkakylän vahvimpana Kazekagena. Myöhemmin kuitenkin Sasori tappoi Kolmannen, ja luultavasti siitä alkoi Kolmas Suuri Ninjasota.

Sodan aikana Hiekkakylä taisteli säännöllisesti Konohaa vastaan: Chiyon yritykset myrkyttää viholliset seisahtuivat yleensä Tsunaden taitoihin. Kolmannen sodan aikana Tuulimaan daimyo alkoi myös siirtää tehtäväantoja Konohaan, mikä vähensi töitä ja samalla tuloja Hiekkakylältä: oli leikattava budjetteja. Näin ollen ei voitu kouluttaa yleisesti laajaa ninja-armeijaa, toisin kuin esimerkiksi Konohassa, vaan oli keskityttävä muutaman hyvän ninjan koulutukseen. Tämän vuoksi, kun Hiekkakylän sotavoimat olivat huvenneet, Neljäs Kazekage sinetöitti Shukakun kolmanteen jinchuurikiin, omaan kuopukseensa Gaaraan. Toivottiin, että Gaarasta saataisiin siten ase Hiekkakylälle, mutta Gaaran aiheuttamat vahingot Hiekkakylässä johtivat idean hylkäämiseen.

Taas vuosia myöhemmin Orochimaru esitti tarjouksen hyökkäyksestä Konohaan. Neljäs Kazekage kuitenkin tapettiin ja Orochimaru otti hänen hahmonsa, jotta kylälle tulisi vaikutelma siitä, että ehdotus olisi hyväksytty. Näin siis Hiekkakylä hyökkäsi valheellisen johdon myötä Konohaan, mutta se hävisi vastustajalleen. Kun Orochimaru oli lähtenyt, Hiekkakylä ja Konoha solmivat uuden liittouman, mikä toi Hiekkakylälle lisää rauhaa ja vaurautta. Myöhemmin Gaara valittiin isänsä seuraajaksi Viidenneksi Kazekageksi.

Tunnettuja asukkaita

Nykyisiä ninjoja

Entisiä ninjoja

Muita

Lähteet

Narutopedia